ogród Agaty (sure)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ogród Agaty (sure)

Post »

Wizja Flipa i Flapa bardzo mi się podoba. Nazwa od razu przywołuje uśmiech na twarzy. :P Oj Agatko myślę, że na te "guziczki" u guzikowca to jeszcze poczekamy. Żeby tylko były.
Dostałam dzisiaj info o nadaniu przesyłki z zamówionymi roślinkami. Powinna być jutro ;:138 Oczywiście napiszę ci co i jak - bo to jeden z polecanych przez Ciebie adresów.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pospolity jest bardzo ladny, zobacz Su Romek wstawil dzisiaj u siebie takiego wiekszego troche.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
skorp
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 maja 2011, o 19:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bardzo mi się ten Twój ogród podoba:)))
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Agatko ale Cupressina lubi słoneczko, zaś Końca raczej światło rozproszone, półcień ;:224 Chyba nie powinny rosnać obok siebie :roll:
A co sądzisz o takim pięknym Picea abies Inversa :twisted:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Hej, hej Szkocka Agatko, a ja muszę zajrzeć do Ciebie, lato sobie pooglądać! :)

Asiu, dzisiaj sprawdziłam w końcu, co dzieje się w ogrodzie. Niestety, ślady przymrozków widać. A rzeczony guzikowiec wygląda tak, jak wcześniej, nic mu te pączki nie urosły. Może jednak nieżywy? :roll:
A ja przed chwilą odebrałam z poczty przesyłkę z nowego miejsca, zapakowana średnio, jeden krokus się nawet całkiem wysypał. Ale przynajmniej mam, co chciałam. Ceny niewysokie, ale i sadzonki maluśkie..
Obrazek

Hej Jule, wcześniej chyba do tego wątku nie zaglądałam, a szkoda, bo warto. Rzeczywiście, fajny świerczek. Mój dużo mniejszy, ale muszę znaleźć mu miejsce docelowe, żeby nie przesadzać. W ten weekend chyba mi się uda, bo nie mam żadnych (!!!) obowiązków, nawet budowlańcy skończyli i sobie poszli! ;)

Skorp, witaj! :wit
...i dzięki za miłe słowa!

Jolu, to w takim razie może powinnam posadzić Cupressinę, żeby ocieniał Końcę? :roll:
Jak już pisałam, mam wolny weekend na takie łamigłówki i zapowiada się ładna pogoda. Zajmę się też tym zakątkiem pod dębami. Szkoda tylko, ze perz i inne chwasty całkowicie zbagatelizowały Roundup. A myślałam, ze będzie łatwiej. I co z nimi teraz robić, rwać garściami chyba będzie trzeba... :?

a to z dzisiaj:
świdośliwa rozkwitła, mróz jej nie zaszkodził. Zapach ma taki sobie, ale za bardzo nie przeszkadza przy tej ilości kwiatów:
Obrazek

te też sobie poradziły:
Obrazek

Kokoryczka wonna (bez zniszczeń)
Obrazek

i funkie spokojnie kielkują:
Obrazek

Mint Yulep stał się żółty:
Obrazek

parzydełka też wyglądaja na zdrowe:
Obrazek

i szczodrzeniec płożący - jak widać!
Obrazek

reszta młodych posadzonych aż tak dobrze się nie ma, niestety... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ladny ten szczodrzew, szkoda ze kolor mi nie pasuje :;230 ale to-to na trzecim zdjeciu jest czadowe :shock:
Ja dzisiaj do rana odszczurzanie robilam ... musialam tak poprzesadzac, zeby Anabellkom miejsce w polcieniu zrobic. Narobilam sie jak dziki :roll:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na trzecim od początku licząc? To zwykła skalnica, ale ma fajne, czerwono różowe kwiatki. Dobrze się czuje na słońcu, to jej plus... ;)
szczodrzeniec płożący jest jednym z nielicznych żółtych u mnie, chyba nie ma innych kolorów, bo te zwykłe są różne, mój np. kwitnie na biało... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Agato - wyczytałam że Twój syn gotuje obiad. No to ja poniosłam klęskę wychowawczą. Mój syn NIGDY nic nie ugotował :cry:
Czy świdośliwę masz pierwszy rok? Czy ona ma jadalne owoce? Miałam coś podobnego na poprzedniej działce i nie mogłam tego zidentyfikować ( to była epoka przedforumowa :lol: )
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, mam ją pierwszy rok, jeszcze nie owocowała i zastanawiam się, czy w zeszłym roku w ogóle kwitła. O ile wiem, ma jadalne owoce, sprzedawca w szkółce potwierdzał, w smaku podobno to nic szczególnego, ale zdrowe. Mam nadzieję, że w tym roku się już sama przekonam... :)
A co do odmiany, do końca nie jestem pewna, miał być Amelanchier lamarckii, chętnie bym ją zidentyfikowała dokładniej... :roll:

hm, podają w TV, że w Gdańsku 2 stopnie, wydaje mi się, że był w nocy przymrozek!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Te świdośliwki to takie mirabelki tylko mniej kwaśne. Jak nic nie ma innego w ogrodzie to je zjadamy.A z moich dwóch dziewczyn jedna ma zacięcie do gotowania a druga wręcz przeciwnia 8-) A mój szczodrzeniec jest różowy [o ile dobrze pamiętam] Powinien niedługo kwitnąć ale po tych mrozach to nic pewnego.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze ze nie mam duzego ogrodu, bo juz biegla bym kupowac :;230
Narobilam sie wczoraj jak dziki a dzisiaj będę dogorywac, czlowiek jest jednak pogiety ... zamiast rozlozyc to sobie w czasie, to zrobi na raz i pozniej cierpi :oops:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja wczoraj sobie posiedziałam ze znajomymi do późna, efekt ten sam, po obudzeniu przez motorek Frani przed siódmą jestem całkiem połamana. A mam zamiar się jeszcze dzisiaj narobić, bo wreszcie mam całkiem wolny weekend!!
Z tym gotowaniem nie jest tak hop siup, Młody robi to tylko okazjonalnie, choć wygląda, że zaczyna go cieszyć! :)
(a szczodrzeniec mam jeszcze biały, tylko na razie nie kwitnie)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zachecaj juniora do gotowania, przyszla TZ-ka bedzie miala z niego pocieche :heja
Ja na razie mam pauze, nie moge zaczac drugiej strony dopoki nie zrobia mi szczytowej czesci plotu i bramy wjazdowej i miejsca parkingowego ... a brama przyjdzie dopiero po 20 maja.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, ja już chyba skończyłam budowę na dobre. Wszystkie prace, które musiały być komuś zlecone, zostały wykonane, resztę robię sama. Co prawda ostatni wykonawca nie dosłał mi rozliczenia kosztów, mimo że obiecał na wczoraj, będziemy musieli jeszcze się spotkać, ale i tak czuję się dobrze.
Oby tylko to odwodnienie się sprawdziło (odpukuję)...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko, mam nadzieję, że z tym odwodnieniem to tam ekipa się przyłożyła, będzie problem z głowy z tymi wiosennymi perypetiami przy roztopach :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”