Amadea, tak, 'Nigra', wg mnie, jest jedną z najpiękniejszych odmian magnolii:) Moniczko, ale mamy zsynchronizowanie przed chwilą napisałam u Ciebie w wątku:)
Moniko, szkoda, że tak źle ta zima wpłynęła na Twoje magnolie U mnie dla magnolii z pewnością najgorszą była ta poprzednia zima. Kilka magnolii nie zakwitło ... Judaszowiec mam 5 lat i żadnych problemów nie stwarza, kwitnie coraz obficiej.
Kalmia pisze:Witaj Agness!
Tak, zgadzam się z Tobą, nie wyobrażam mojego ogrodu bez magnolii. W Warszawie mam malutki ogród, ale magnolii mam w nim 7 sztuk!
Łano jesteś niesamowita w malutkim ogródku 7 magnolii ja nie mam żadnej, bo mój ogródek też malutki, ale zapchany już do granic możliwości, udaje mi się upchnąć jeszcze tylko jakieś bylinkowe maleństwa
Łano, dziękuję za informacje o judaszowcu Muszę posadzić u siebie
Wszystkie moje magnolie zakwitną- pąki już pękły, ale z powodu zimna nie chcą się rozwinąć Na razie trzy kwiaty pokazała Yellow River
Wszystko pięknie kwitnie, więc przetrwało.
I z tego bardzo się cieszę, bo w moim rejonie wszystkie magnolie zmroziło.
Szkoda, bo kwitły pięknie, ale trudno.
Twoje strojne jak panny młode .
Grażynko, dzisiaj sprawdziłam osobiście na działce, wszystko żyje, przymrozek w W-wie i okolicach nie był tak mocny, jak w innych częściach kraju. Znowu się napracowałam tak, że ledwie chodzę, ale jestem zadowolona