Piękne makro, lubię bardzo zdjęcia pączków drzewek owocowych. To pierwsze to jabłoń? Śliczny róż. Najbardziej podobają mi się kwiaty aroni. Ale moje aronie mają jeszcze małe pączusie.
Ten biały kolor w akcencie pierwszomajowym to tawuła? Moje tawuły w żywopłocie nie zakwitną, mają czarne pączki, przed mrozami miały zielone. Chyba też zmarzły.
Lusiu czy pelargonie przemazły to powiem po przyjeździe z działki w poniedziałek,do tej pory nie zdarzyło mi się aby przemarzły ale nigdy nie było takiego mrozu w maju.Pani ogrodniczka powiedziała mi,że pelargonie nie powinny paść jedynie dostać czerwonych liści.Zobaczymy jutro.Marysiu ta kompozycja pelargoni i bratków jest już rozsadzona,bratki pod drzewka a pelargonie do skrzynek.Zapraszam na rekonesans.Dzięki Olu za pochwałę doniczki.córka każe mi ją przemalować albo zrobić decoupage,bo wygląda beznadziejnie ale dochodzę do wniosku ,że ożywia altankę a co tam na wsi wszelkie chwyty dozwolone.Kupiłam ja koło domu,młoda dziewczyna otworzyła sklep m-c temu z takimi duperelami,ma fajne rzeczy no i trafiła mi się ta doniczka.Ale w KDC też bywają,teraz dostałam od nich katalog i jest tam full fajnych gadżetów.
Grazynko, byłam dziś w kwiaciarni na Kartuskiej i widziałam podobną doniczkę (osłonkę) jak Twoja tyle, że nie w serduchai z lekka mniejszą ... ale cana moja droga mnie powaliła - 41zł
Co roku sobie obiecuję nie sadzić do donic kwitnących rosłinek przed ogrodnikami. I zawsze się skuszę i wystawiam na zmarnowanie. Piękne miałaś Grażynko pelargonie a ja białe begonie. Poszły na kompostownik. U mnie też kwiaty na drzewkach owocowych zmarzły, nie będzie wiśni, czereśni, śliwek i gruszek. Jedynie jabłonie ocalały i właśnie kwitną. Dzisiaj byłam na działce i podlewałam. Lałam cały dzień i wszystkich roślinek nie podlałam, powinnam podlać nawet drzewka owocowe bo są młode a susza okrutna.
Lusiu u mnie zmarzły czereśnie ,grusza,za to wisienka ocalała,jabłonka o dziwo brzoskwinia,druga czereśnia,sliwa.Pelargonie obciełam co się dało i chyba odbiją ale pierwszy widok był okropny.Lilie nie padły wszystkie tylko kilka.Mróz dziabną prawie wszystko po trochę.Teraz trzeba czekać żeby wszystko się zregenerowało.