Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Agnieszko widzę że ujawniasz swój kolejny talent . Gratuluję ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zenku dziękuje, pomyłkowo wysłało mi się nie na pw. Bardzo się cieszę, ze podobają Ci sie :oops:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga właśnie czekałam na Twoje informacje. Chyba za późno wstałam, bo u mnie po pobieżnych oględzinach ogrodu przez wszystkie okna :;230 szronu nie stwierdzono.
Rabata bylinowa wygląda chyba ok, wiele roślin okryłam.
Ale M wybrał się o 4 na rybki to będę miała info z pierwszej ręki, jak wróci :lol: z siatką szczupaków :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga ja podobnie jak Jola -Pamelka za późno wstałam żeby zobaczyć przymrozek a może nie było? Na dworze było cieplej niż wczoraj o tej porze.
Piękne tulipany a goryczka miodzio chociaż mam taką samą ,kwitnie co roku i rozsiewa się dookoła.
Do moich tulipanków w tym roku przyszły w odwiedziny nornice i z niektórych zostawiły tylko po jednej cebulce.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu Pam ja nic nie okrywałam i dlatego tym bardziej panikowałam :oops: Ale może nie będzie tak źle. Czekam na ocieplenie wtedy najlepiej będzie po roślinkach widać czy oberwały ....na razie wyglądają nieźle ....Kto patroszy łupy męża :?: 8-) :lol:

Jolu1 u mnie niestety był do -3 :? rano widać było bielutki szron :? Ale z roslinkami chyba nie jest najgorzej....
Ależ dałaś mi nadzieję z tym rozsiewaniem sie goryczki, oby i u mnie zechciała :D
Współczuję tych paskud nornic :roll: szkoda tulipanków.....chyba pozostaje tylko sadzenie w koszyczkach....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kiedyś robiłam to ja ;:14 ale w pewnym momencie stwierdziłam, że kto łowił ten czyści :;230
Ja tam za rybkami nie przepadam, w czasach panieńskich się naskrobałam i najadłam, a M jak najbardziej dlaj jest smakoszem.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Agnieszko ;:196 ;:138 dziękuję ...znowu śliczne zdjęcia a bergenia tak ładnie Ci kwitnie moje
nie pokazują kwiatów chyba na jesieni poszukają innego miejsca... ;:223
..nie było szronu u mnie a to od Ciebie tylko 70km...jest troszkę cieplej niż wczoraj... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Twoje zdjęcia są tak czyste i wyraziste, że chce się oglądać i oglądać ;:138 śliczne ujęcie bergenii z iglaczkami :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, cudne te pierwiosnki!!
U mnie zapowiadanego przymrozka nie było, ale wczoraj jakaś zimna fala musiała przejść, bo aspera ma trochę zważonych liści...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja będę mógł dopiero sprawdzić , jak wrócę z pracy. A będzie to godzina 20.00 O tej h chyba nic nie będę w stanie zobaczyć, więc zostaje mi czekać do rana dnia następnego :( Dzisiaj rano, marnie to wyglądało, ale mam nadzieję, że jednak wszystko będzie ok.

A jeśli chodzi o niepożądanych gości, to u mnie oprócz kreta, zauważyłem również korytarze nornic :evil: Na jedno dobrze, że są tylko z jednej strony. Tam gdzie jest jest mało roślin. Ale i tak mnie wkurzają :twisted: Codziennie muszę udeptywać korytarze, a nawet wciskać z powrotem rośliny, które są podniesione do góry wrrrr
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś zgadzam się z tym w 100%....kto łowi ten sprawia 8-) :lol:

Misiu ja dziś jeszcze przed pracą poprzykrywałam donicami i agrowłóknią cześć lilii, takie niziutkie obsypałam kopczykami z korą, bo w tv straszyli, że dzisiejsza noc ma być podobno jeszcze chłodniejsza u nas niż poprzednia :roll: A lilie to moje ,,oczko w głowie,,
Bergenię mam w 2 miejscach, w jednym ślicznie zakwitła, w drugim ani jednego kwiatuszka :roll:

Martuś dziękuję ;:196 Bardzo sie cieszę, że moje fociaczki przypadły Ci do gustu :D

Moniś zakochałam się w tych omszonych pierwiosnkach, mam tylko 2 kolorki, ale poluję na kolejne :lol:
To szczęście, ze przymrozek Was ominął, mam nadzieję, ze aspera ładnie sie zregeneruje.

Marcinku mam nadzieję, ze jednak w ogródku będzie ok, rano moje tulipany miały zwieszone główki, ale szybciutko sie podniosły, jedynie jeden z powojników, ten najstarszy i najpiękniejszy kiepsko wygląda :? W TV mówili, że u nas ma dzisiejsza noc być gorsza :roll:
Kreta i nornic współczuję....ja na szczęście mam z nimi spokój, ale wiem, ze nieźle potrafią dokuczyć :roll:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ja nic nie okrywałam i poszło mi dużo roślin.Mówi się trudno,za gapowe się płąci.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

ach, jej.... jakie piękne prymulki ta żółta z tym fioletowym obrzeżem litości i tulipany :lol:
Fajne zdjęcie bergenii w zestawieniu z tujami i tulipana w rh :wink:

Uwaga uwaga dzisiaj ma podobno w centralnej części mrozić ....
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Cudna prymula ;:224 Bardzo się cieszę , że Twój ogród ominęły mrozy , będzie na co popatrzeć . Fotki robisz pierwsza klasa ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu strasznie mi przykro, szkoda Twoich roślinek.... ja na dzisiejszą noc poprzykrywałam lilie, bo o nie najbardziej sie bałam, mam nadzieję, ze jest ok :roll:

Beatko no i mroziło, ale na szczęście nie tak strasznie :roll: juz 2 noc z rzędu było około -3, rano jeszcze był szron :?
Prymulka o której piszesz mnie też oczarowała, poluję teraz na te omszne, są prześliczne....strasznie ciężko je trafić....ale wczoraj kupiłam sobie 4 kolorki :tan za tydzień mam jeszcze jechać od ogrodnika, może pokażą się jeszcze inne, bo nie wszystkie kwitły :D

Aguś dziękuję ;:196 Mrozik był, przez 2 kolejne noce, ale nie taki straszny, do - 3 na szczęście wczoraj strat nie było....dziś jeszcze nie widziałam, ale myslę, że też powinno być ok...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”