Pod gruszą...
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod gruszą...
No to masz w domu zwierzątko .Na pewno jak wyremontujesz to będzie jeszcze ładniejszy w ogóle masz fajna działkę i mam wrażenie że mieszkasz gdzieś na fajnym zaciszu
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- bratek158
- 500p
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam
przybieglam do Ciebie z rewizyta
Masz ciekawe miejsce i tyle mozliwosci oczywiscie zaczelas swietnie
nasadzenia super

przybieglam do Ciebie z rewizyta

Masz ciekawe miejsce i tyle mozliwosci oczywiscie zaczelas swietnie

nasadzenia super

Marto, traktorek już stoi w stodole, taki do koszenia, wiesz jak to faceci muszą sobie zabawkę kupić, taką NIEZBĘDNĄ oczywiście
Joasiu, taaa, zwierzątko, wolałabym, żeby sobie poszedł precz, bo wszędzie kopczyki robi... nawet w domu ;)
Witam Bratku, miejsca mnóstwo i pracy również, a najgorzej z cierpliwością, bo chciałoby się wszystko już! ;)
Mam bardzo ambitny plan, nie wiem jak z organizacją. Przy domu rośnie grusza, dwie rachityczne jabłonki i...krzaczory w dużej ilości. Część tych krzaków wycięliśmy w marcu i pomyślałam, że byłoby fajne miejsce na ławeczkę i hostowisko na przykład.
Oczywiście w ziemi (czytaj w zbitej glinie) pozostały korzeniska po krzakach...
Tak to wyglądało dwa tygodnie temu

W ubiegły weekend wzięliśmy się za wykopanie korzeni i przekopanie gliny, to prawdziwa dżungla... Mam nadzieję, że zdążymy do zimy posadzić funkie. Jak myślicie, co jeszcze można tam nasadzić? Żurawki, parzydło, paprocie może? Doradźcie

Joasiu, taaa, zwierzątko, wolałabym, żeby sobie poszedł precz, bo wszędzie kopczyki robi... nawet w domu ;)
Witam Bratku, miejsca mnóstwo i pracy również, a najgorzej z cierpliwością, bo chciałoby się wszystko już! ;)
Mam bardzo ambitny plan, nie wiem jak z organizacją. Przy domu rośnie grusza, dwie rachityczne jabłonki i...krzaczory w dużej ilości. Część tych krzaków wycięliśmy w marcu i pomyślałam, że byłoby fajne miejsce na ławeczkę i hostowisko na przykład.
Oczywiście w ziemi (czytaj w zbitej glinie) pozostały korzeniska po krzakach...
Tak to wyglądało dwa tygodnie temu

W ubiegły weekend wzięliśmy się za wykopanie korzeni i przekopanie gliny, to prawdziwa dżungla... Mam nadzieję, że zdążymy do zimy posadzić funkie. Jak myślicie, co jeszcze można tam nasadzić? Żurawki, parzydło, paprocie może? Doradźcie

- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
U mnie też był jeden dwa tygodnie na niego polowałam był taki bezczelny że nawet kopał jak ja pieliłam aż w końcu tej soboty mój go wykopał łopatą no i pozbyłam się zwierzątka 

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Sielsko jak u cioci na wsi do której jeździłam na wakacje....a teraz sama mieszkam na wsi 

Izko, ja chętnie bym na tej mojej wsi zamieszkała, ale muszę poczekać... do emerytury ;)
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Witaj Asiu! Nie narzekaj! Widziałam działki w gorszym stanie, u Ciebie już wszystko nabiera kształtu...
Niedługao będzie pięknie!
Niedługao będzie pięknie!
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A ja wręcz zazdroszczę - tyle miejsca, tyle możliwości 
Możesz tworzyć swój ogród od podstaw i cieszyć się gdy coś ci wyjdzie a zmieniać gdy nie wyjdzie
pozdrówka pomroźne ;:106

Możesz tworzyć swój ogród od podstaw i cieszyć się gdy coś ci wyjdzie a zmieniać gdy nie wyjdzie

pozdrówka pomroźne ;:106
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękny domek a połączenie kamienia z cegłą slicznie wygląda. Mam nadzieję ,ze mrozy nie uszkodziły Ci lilaka
Ewelinko, Jagusiu, dziękuję za słowa otuchy
Jadziu, prawie nie śpię w nocy, tak boję się o mojego małego lilaczka... Jutro jedziemy na wieś, więc sprawdzę czy są duże straty...

Jadziu, prawie nie śpię w nocy, tak boję się o mojego małego lilaczka... Jutro jedziemy na wieś, więc sprawdzę czy są duże straty...
Bylam w Obi po nawóz do roślinek i po drodze do sklepu obiecywałam sobie, że niczego więcej nie kupuję. Pewnie by mi się udało, ale jak weszłam na dział ogrodniczy, to popatrzyła na mnie rodgersja kasztanowolistna w doniczce i nie moglam bez niej wyjść 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Żurawki polecam - są atrakcyjne przez cały rok.
Parzydło docelowo rośnie nie tylko wysokie ale i bardzo rozłożyste więc przeznacz mu sporo miejsca.
Jeśli posadzisz pióropusznik strusi to rozrośnie się tak że zagłuszy hosty i żurawki.
Więc albo-albo.
Choć jak patrzę na ten kawałek to oczyma wyobraźni widzę tam właśnie pióropusznik i nic innego :P
Parzydło docelowo rośnie nie tylko wysokie ale i bardzo rozłożyste więc przeznacz mu sporo miejsca.
Jeśli posadzisz pióropusznik strusi to rozrośnie się tak że zagłuszy hosty i żurawki.
Więc albo-albo.
Choć jak patrzę na ten kawałek to oczyma wyobraźni widzę tam właśnie pióropusznik i nic innego :P
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Dzisiaj obeszłam ogródeczek wygląda na to, że wszystkie roślinki mają się dobrze 

Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
Mariolko, i to kusi i to nęci... Lubię żurawki, uwielbiam hosty, paprocie też są piękne, a miejsca sporo
Nim przekopiemy się przez naszą dżunglę, na pewno coś wymyślę...
Agatko, cieszę sie, że u Ciebie w ogródku wszystko w porządku. Ja jadę jutro przekonać się, czy nie mam strat

Agatko, cieszę sie, że u Ciebie w ogródku wszystko w porządku. Ja jadę jutro przekonać się, czy nie mam strat

- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Janneke (bardziej mi się podoba, niż Joasia) na forum. Eh, co tam ogród, przy takich zabudowaniach już nic więcej do szczęścia nie potrzeba