Storczyki Venus

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Venus

Post »

Wow...ależ piękne widoczki :D Śliczna ta ciemnobordowa miniaturka :D

C-c uroczy i jakże podobny ( kształtem kwiatu ) do Panteriny ;:108

Pozostałe kwitnienia i zapowiedzi również piękne ;:63
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

kasia74 pisze:Julitko piękne kwitnienia u Ciebie ;:138 ;:138 ;:138
Mój c-c też kwitnie tak jak Twój jeden kwiatek musi przekwitnąć by wypuścił kolejnego. Rzadko ma na jednym pędzie więcej niż jeden kwiatek, choć w zeszłym roku miał dwa jednocześnie, za to jego atutem jest to, że kwitnie praktycznie cały czas.
Ja mam u siebie jeszcze c-c red i c-c chattaladea ale to są siewki więc jeszcze sobie poczekam nim zakwitną. ;:224
Oj ja tu muszę stanąć w obronie c-c :wink: , bo potrafią kwitnąć większą ilością kwiecia.
Mój też początkowo wytwarzał nie więcej niż po jednym kwiatuszku na jednym pędzie, ale teraz jest wydoroślał i jest inaczej :wink: Ma 4-3-3 i jeszcze po 1 dużym pąku na każdym pędzie :wink:
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu dziękuję w imieniu storczyków ;:196 phal. c-c moj tez ma na razie po jednym kwiatku na pędzie i jednym pączku ale najważniejsze, że kwitnie :tan :tan a phal. c-c red i phal. c-c chattaladea to sfera moich marzeń nic się nie martw Twoje siewki urosną i zakwitną a to dopiero będzie widok ;:224

Ewarost dziękuje ;:196

Justynko chyba źle zrobiłam zdjęcie ale ten ciemnobordowy to nie minaiturka :P kwiat 5cm a liście największy ma długość 24cm a szerokość 14 ale zemnie kiepski fotograf ;:14 ;:14
C-c ma faktycznie podobne kwiaty jak Panterina :tan

Dorotko Twój c-c podobnie jak i inne egzemplarze jest bardzo wyrośnięty ;:224 ;:224 mój przy nim to maleństwo, ale i tak bardzo mnie cieszy mam nadzieję, ze kiedyś też będę mogła się pochwalić 3-4 kwiatkami na jednym pędzie ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Julito woskowy cudo ;:63 uwielbiam takie.
Po tym co zobaczyłam u Twojego phal. tetraspisa nadzieja znów zawitała w moim sercu - a nuż mój w końcu na kolejnym kwiatku pokaże choć jedną kreseczkę :?
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Kasiu dziękuje ;:196 woskowy kwitnie u mnie od stycznia ale dopiero w tym tygodniu otworzył 4 kwiatka tworzy do tego jeszcze pączek i ma odgałęzienie, które nadal stoi w miejscu ;:224 może ruszy.
Cieszę się, że mój tetraspis dał Ci nadzieję oby i u twojego wyszły kreseczki ;:4
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Julitko oglądam i oglądam i nadziwić się nie mogęczy wymazałaś kreseczki czy co, jaki on blady ,a może zaszkodził ;:136.Mroczny woskowiec daje dużo do myślenia jak by mówił to miał by wiele do powiedzenia. :;230
Prześliczne storczysie. :!: ;:180 ;:224 ;:63
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Marku kreseczek nie wymazałam tak jakoś wyszło ;:224 ;:224 a woskowiec to czarny charakterek :;230 :;230
dziękuje w imieniu moich podopiecznych ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Venus- nie Zrobiłaś źle zdjęcia...tylko mi brakło porównania na przykład , do wielkiego białaska ;) A akurat takie jak ten Twój, bywają miniaturkami, dlatego takie skojarzenie miałam ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Justynko no to nam się wyjaśniło :wink: jakby na to nie spojrzeć jest to mój ulubieniec bo nie dość że taki ciemny to pachnie konwaliami :tan :tan - gdzieś już o tym pisałam :wink:
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Ładne ;:167
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Julitko piękne zdjęcia i to co na nich również ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Jeszcze raz dziękuję Wszystkim za oglądanie mojego wątku i storczyków. Obecnie jest coraz więcej korzonków rosną listki i pędy :tan szykuje już miejsce na balkonie dla swoich podopiecznych jak już będą tam mieszkać to zrobię zdjęcia :D :D
Wyjaśniła się też sprawa z phal. c-c nie będzie 5 pędu tylko korzonek z którego bardziej się cieszę :tan :tan
Phal. c-c var flava nie tylko inwestuje w drugi pęd ale też w 3 nowe korzonki :heja

Dziś natomiast wstawiam zdjęcia mojej "Latającej Łabędzicy" - phal. equestris alba :tan :tan rozwinęła kwiatki podczas mojej jednodniowej nieobecności niestety nie mam zrobionych zdjęć aparatem początku otwierania się kwiatka a to zrobione telefonem nie nadaje się do pokazania ;:223 mam nadzieję, że mi to wybaczycie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę miłego oglądania :D
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Ładna łabedzica, mój rozkwitnie za jakiś miesiąc oczywiście jeśli się coś nie przewidywanego nie wydarzy.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Julitko, następnym razem jeśli będziesz miała zniknąć ;:144 , proszę napisać kartkę ''zaraz wracam'' ;:224 , bo się niepokoję ;:196 .
Cieszę się, że masz dla nas same dobre wieści :tan .
Piękna, mała perełka Ci rozkwitła ;:138 , a ile jeszcze ma pączków :shock: .
Oczywiście gratuluję złotka ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Kasiu dziękuję ;:196 na pewno Twoja zakwitnie i będziemy ją podziwiać ;:224

Lucynko nie pisałam, że znikam bo jechałam w przykrej sprawie....... i nie maiłam głowy
Ja też się ciesze, że u moich podopiecznych dobrze się dzieje co prawda pominęłam fakt, że uszkodzili mi młody listek na phal. perolic ;:223 ;:223 ale z dwojga złego pęd zachował się w całości :D
Pączków na albie naliczyłam 13 oczywiście prócz tych dwóch co rozkwitły ale pewno to nie koniec bo nadal pęd jest aktywny jestem ;:226 w tych delikatnych kwiatkach
Faktycznie mam złotko :tan :tan dziękuje ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”