Monia, faktycznie mój rh podobny do tych które wymieniłaś, w takim razie pozostanie nadal nienazwany.
Jolu, mam dwie takie rośliny, mają szorstkie liście i mają kwitnąć na różowo i fioletowo, więc raczej echinacea. Dzięki.
Jagódko, bardzo mi się podobają kolory rh, fajnie ożywiają rabatę, świecą jak żarówy
Dziękuję za rozpoznanie roślin, zaraz sobie zrobię znaczniki, żebym nie zapomniała nazw.
Aguscac, różnice w klimacie chyba tylko na początku są tak wyraźne, myślę że później się wszystko wyrówna.
Ze ścieżek jestem naprawdę zadowolona.
A sałatę kupiłam 15 sadzonek, zieloną i różową i wsadziłam tydzień temu.
Aniu, ja w ogrodniczym też zapominam po co przyjechałam, ale robię sobie listę zakupów
Jak zaczynam oglądać to wszystko bym kupiła, tylko M zachowuje zimną krew i pilnuje, żebym za dużo nie napakowała do wózka.
Kupisz rozsady, to będziesz miała szybko warzywka.
Buraczki rosną u mnie szybko i bezproblemowo z nasion, sieję w odstępach około 3 cm, żeby potem nie trzeba było przerywać. Część już wysiałam, ale zamierzam jeszcze dosiać, żeby całe lato mieć botwinę.
dziki lokator na skraju skalniaka
podobne żółte kwiatki rosną w kępie chabrów,
nawet jeśli to chwast, to tutaj zostawię, bo podoba mi się takie połączenie żółtego z chabrowym
irysy zaczynają kwitnąć,
cieszy mnie że jest ich cała kępa z pąkami, w zeszłym roku kwitł tylko jeden a reszta miała tylko liście
zaczyna też kwitnąć krzewuszka