Wandy ogródek pod dębami, część 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Widzę Wandziu, że ze spotkania wróciłaś bogatsza o nowych przyjaciół i nowe rośliny. Szczepiony modrzew od dawna mi się podoba, a Twoje zdjęcie uzmysłowiło mi, że muszę koniecznie go kupić 

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Wandziu modrzew śliczny , jestem ciekawa lokalizacji żurawek 

Co za miłe i wyborne towarzystwo
A zakupy- udane, tylko pozazdrościc takiej wycieczki

A zakupy- udane, tylko pozazdrościc takiej wycieczki

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Wandziu to i ja dołączam się do pochwał ...modrzew cudowny może nie będzie rósł pod niebiosa jak moje...spotkanie w szkółkach to wspaniałe miejsce dla zielono zakręconych... 
..tulipany wspaniałe...
reszta prezentów i zkupione berberysy to miodzio... 

..tulipany wspaniałe...

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teresko, u mnie też zimno i mokro. Brrr... Pozdrawiam także
Paula, modrzew ma 160cm i już wyższy nie będzie. To forma zwisająca i rośnie w dół. Jest przesliczny, mam nadzieję go nie zmarnować.
Kasik69, tak z tą kartą to dobry wynalazek, bo ja na rośliny wydałabym wszystko. No, prawie wszystko
Jagusiu, takie spotkania to świetna sprawa, szkoda tylko, że nie wszyscy mieszkają blisko, bo chciałoby się poznać więcej osób.
Malinko, ten modrzew kosztował 50 zł i ma 160cm wysokości, już wyższy nie urośnie. Co do róży to miałam w planach kupić Iceberga pnącą, ale w szkółce były tylko wielkokwiatowe i powiedzieli mi, że pnące Iceberg w ogóle nie istnieją. Nie znają się, bo Iceberg są i pnące, i krzewiaste. Trudno, kupilam więc tę jasnoróżową New Dawn, bo też ładna, a chciałam już coś posadzić przy tej nowej pergoli
Geniu, mój modrzew wcale nie jest posadzony do ziemi, stoi w donicy, ale na zdjęciu jej nie widać. POgoda jest tak obrzydliwa, że zdążyłam wysadzić tylko kilka żurawek, a reszta czeka na to, aż przestanie padać.
Iwonko, ja ostatnio rozglądam się za roślinami "na nóżce", bo zajmują mało miejsca, a moje areały przez ostatni rok ogromnie się skurczyły. Ten modrzew rozpocznie całą serię odmian płaczących
Katik, część żurawek już posadziłam na przygotowanej rabacie, a z pozostałymi mam na razie kłopot. Główkuję, gdzie je upchnąć, żeby było ładnie.
Dkny, nie trzeba zazdrościć tylko jeździć na takie spotkania, gdy tylko pojawi się taka możliwośc. Jest naprawdę fajnie
Misiu, modrzew już wyższy nie urośnie, bo jest to odmiana zwisająca i rosną tylko pedy w dół

Paula, modrzew ma 160cm i już wyższy nie będzie. To forma zwisająca i rośnie w dół. Jest przesliczny, mam nadzieję go nie zmarnować.
Kasik69, tak z tą kartą to dobry wynalazek, bo ja na rośliny wydałabym wszystko. No, prawie wszystko

Jagusiu, takie spotkania to świetna sprawa, szkoda tylko, że nie wszyscy mieszkają blisko, bo chciałoby się poznać więcej osób.

Malinko, ten modrzew kosztował 50 zł i ma 160cm wysokości, już wyższy nie urośnie. Co do róży to miałam w planach kupić Iceberga pnącą, ale w szkółce były tylko wielkokwiatowe i powiedzieli mi, że pnące Iceberg w ogóle nie istnieją. Nie znają się, bo Iceberg są i pnące, i krzewiaste. Trudno, kupilam więc tę jasnoróżową New Dawn, bo też ładna, a chciałam już coś posadzić przy tej nowej pergoli

Geniu, mój modrzew wcale nie jest posadzony do ziemi, stoi w donicy, ale na zdjęciu jej nie widać. POgoda jest tak obrzydliwa, że zdążyłam wysadzić tylko kilka żurawek, a reszta czeka na to, aż przestanie padać.
Iwonko, ja ostatnio rozglądam się za roślinami "na nóżce", bo zajmują mało miejsca, a moje areały przez ostatni rok ogromnie się skurczyły. Ten modrzew rozpocznie całą serię odmian płaczących

Katik, część żurawek już posadziłam na przygotowanej rabacie, a z pozostałymi mam na razie kłopot. Główkuję, gdzie je upchnąć, żeby było ładnie.
Dkny, nie trzeba zazdrościć tylko jeździć na takie spotkania, gdy tylko pojawi się taka możliwośc. Jest naprawdę fajnie

Misiu, modrzew już wyższy nie urośnie, bo jest to odmiana zwisająca i rosną tylko pedy w dół

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Gratuluję udanego spotkania i wspaniałych zakupów . :P

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu gratuluję wspaniałego spotkania i zakupów. Ostatnio też mam wielką ochotę na modrzew na pniu.
....

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wandziu wspaniałe zakupy zrobiłaś.
Modrzew imponujący, pewno będzie w centralnym punkcie ogrodu.
Żeby tylko ta pogoda była łaskawsza.
Modrzew imponujący, pewno będzie w centralnym punkcie ogrodu.
Żeby tylko ta pogoda była łaskawsza.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Super spotkanie!! Oby jak najczęściej!
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Nadgoniłam zaległości, wiosna zrobiła się u Ciebie śliczna. Najbardziej urzekł mnie żagwin ślicznie spływający z kamieni. Zakupy też śliczne i tyle żurawek, muszę uzupełnić moją skromną kolekcję. 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Wandziu piekny ten Twój ogród po dębami . Taki dojrzały i dostojny . Zazdroszczę spotkania , u nas chyba takich nie ma (albo ja nie wiem) Zakupy fajne , modrzew cudowny , chyba sobie sprawię 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zobacz co tu się dzieje - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 2#p2208872
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Na pewno będzie mu u Ciebie dobrze
Świetną masz rabatkę z pierwiosnkami. Jeju Ty ogólnie masz ślicznie w ogrodzie.. tak naturalnie. Co tu będę wchodzić to będę się zachwycać

Świetną masz rabatkę z pierwiosnkami. Jeju Ty ogólnie masz ślicznie w ogrodzie.. tak naturalnie. Co tu będę wchodzić to będę się zachwycać

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu gratuluję zakupów.
Modrzew piękny i zajmuje nie wiele miejsca.
Odwiedziłaś znaną szkółkę i poznałaś nowych forumowiczów, fajnie, że wstawiłaś zdjęcia.
Modrzew piękny i zajmuje nie wiele miejsca.
Odwiedziłaś znaną szkółkę i poznałaś nowych forumowiczów, fajnie, że wstawiłaś zdjęcia.