Taki - sobie ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród

Post »

Miłeczko dzięki za info:) i napisz na pw adresik może w przyszłym tygodniu podeślę tego rojnika :)
to na 3 fotce wygląda jak pokrzywa :;230
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny! To na trzecim zdjęciu o była taka jasnota ciekawa, z lekka rzadka! :;230 Specjalnie dałam ja bez tabliczki, zeby naturalnie było :roll: A na czwartym to clematis!!! :shock: Jak go zobaczyłam, nie mogłam uwierzyć! Z bordowymi liśćmi!
Olu! Ja nawet nie wiedziałam co chcę kupić! ten dereń i barwinek to tak z sentymentu! Byłam bez auta i nie chciało mi sie dźwigać. Tylko chłopcom kupiłam po kaktusiku :tan
Ja w ogóle musze już przystopować z zakupami chciejstw. Jestem na etapie projektowania przodu. Mąż rozsypał ziemię w jednym miejscu i żądał nasadzeń, żeby od razu było ładnie!. Pozwoliłam mu posadzić świerk i tak sobie stoi jak sierota :;230 Może coś podpowiecie, co tam mam posadzić?

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

FIufiu ale masz ładnie, to teraz mogę nie trafić, tak się zmieniło :) Czy pamiętasz o pomidorkach? Jak nie zamorduję to może podrzucę kiedyś albo sama odbierzesz żółtego i pomarańczowego, a może nawet jeszcze jakieś ? ;)
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

O a co to za odmiana clematisa? Z bordowymi liśćmi się jeszcze nie spotkałam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Steasi pisze:O a co to za odmiana clematisa? Z bordowymi liśćmi się jeszcze nie spotkałam
To Clematis recta L. "Purpurea".
Miłka
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Miłka a co to za świerk, jaki bedzie duży, no i na którą stronę wychodzi podjazd ???
Ale jak M juz zaczął z igalakami to tak trzeba ciągnąć :;230 miniaturki jakieś .... jeśli północna strona to może rh ;:224
No dobrze poczekam na szczegóły i będziemy myśleć :D
Tylko chyba masz już jakiś sprytny plan :lol: co tam kombinujesz pisz ;:180
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet w googlach tego nie ma. Na bieżąco będę śledzić jego rozwój w Twoim wątku. A jakiego koloru ma kwiaty?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula! To były zdjęcia z Ogrodu Botanicznego w Poznaniu! :roll: Ja nie mam tego clematisa. jest w googlach, ale chyba bardziej na obcojęzycznych. Ma białe niepozorne kwiaty. Nie jestem ekspertem od clematisów. Może ktoś na clematisowych watkach go ma i zna.

Jola! To świerk serbski i strona południowa. On nie powinien tam rosnąć, ale wsadziłam. Najwyżej wytnę po paru latach. Pomysłów nie mam konkretnych i jak znam siebie będe zmieniała koncepcje bez końca. I dlatego proszę o sugestie :) Chciałabym poznać zdanie moich forumkowych przyjaciół, bo ludzie mają fajne pomysły!
Chciałam kwitnące krzewy i szpaler dalii, ale nie jestem przekonana. :|
Miłka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorry gapa jestem, faktycznie :oops: I szit mam nową zachciankę :?
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Miłka , zobacz moi młodzi nawet pół chaty wygryźli by nie wyrzucać takiego krzaczka.

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu! Miałam podobnie zrobić, ażeby ocalić gruszę Bonkreta Wiliamsa. Niestety nie dało się bo stała dokładnie tam , gdzie mam zlewozmywak :-) Cóż, nie wszystko udało się uratować. Najpiękniejsza i najplenniejsza wiśnia stała w łazience. Ale podziwiam Twoich młodych! Mają piękny widok z okna :-)

Dziś, przy tym bergerze, posadziłam świerkowi do towarzystwa 4 dalie. Zawsze mogę je wykopać i wrzucić do donic. Są naprawdę malownicze i mam nadzieję, że będą ładnie wyglądać. Muszę tylko zakupić korę do wysypania.
Cały czas mam wątpliwości, czy dobrze, że tam posadziłam świerk. Będzie pięknie wyglądać, to wiem, ale czy korzenie w miarę wzrostu czegoś nie poniszczą. Możliwe, że jeszcze znajdę mu inne miejsce.
Miłka
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Miłko. Ja mam clematis recta czyli prosty, z tym, że nie wiem czy odmiana Purpurea. Faktycznie początkowo ma bordowe, w tej chwili bordowo-zielone liście. Kwitnie drobnymi białymi kwiatkami podobno bardzo ładnie pachnie. Jeszcze u mnie nie kwitł, gdyż to ubiegłoroczny nabytek. Jak zacznie kwitnąć pokażę zdjęcia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Miłka, te przedogródki są najgorsze... Ja z moim trzeci rok walczę i nadal mam mglistą koncepcję. Jak południowa strona to może magnolia? We WRO w starych, poniemieckich dzielnicach częst magnolki przed domami rosną, też poszłam w tym kierunku;)Ten świerk to lada moment wjazd do garażu wam będzie utrudniał. One rosną jak szalone i maja chyba dość szeroki system korzeniowy.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Miłko , zniszczył Ci coś mróz dzisiejszej nocy :?:
U mnie było -4.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu! Nie wiem co zniszczył, bo rano do pracy jechałam. Popatrzałam przez lornetkę na ogród :;230 "Smutne" były liscie drzew, o zawiązki owoców się najbardziej martwię. Zaczęły wychodzić dalie więc to co wyszło pewnie podmarzło. Ale potem wyjdzie. Nie wiem jak clematisy. Przez lornetkę prezentowały się dobrze :roll: . Canny i pomidory miałam jeszcze w donicach więc na noc wstawiłam do altany. Rano o 6.30 było -1stC.
Dagmara! Masz święta rację z tym świerkiem, ale nie mam pojęcia co z nim zrobić. Serbki są dość wąskie, a jak zacznie włazic na podjazd - wytnę :-) O magnolii myślałam, ale nie jestem pewna... tak, czy inaczej biorę ją pod uwagę.
Miłka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”