A ja jednak poczekam, aż będą czerwoneweteran pisze:Kasencja na sałatkę z zielonych pomidorów się nadają już

A ja jednak poczekam, aż będą czerwoneweteran pisze:Kasencja na sałatkę z zielonych pomidorów się nadają już
Czerwone są thebeściaki, ale przekonałem się też do zielonych.Kasencja pisze:A ja jednak poczekam, aż będą czerwoneweteran pisze:Kasencja na sałatkę z zielonych pomidorów się nadają już
Tak obrazowo przedstawiony opis11krzych pisze:Czerwone są thebeściaki, ale przekonałem się też do zielonych.Kasencja pisze:A ja jednak poczekam, aż będą czerwoneweteran pisze:Kasencja na sałatkę z zielonych pomidorów się nadają już
Wymieszaj w misce 4 części pomidorów zielonych(w sensie że niedojrzałe) pokrojonych w plastry z jedną częścią cebuli pokrojonej też w plastry. Posól do smaku. Wody nie dodawaj.
Jak puści soki, to powstałą mieszninę upchnij "na chama" w zakręcanych słoikach.
Nie pasteryzuj (jeżeli chcesz przechować ponad dwa miechy to 15 min pasteryzacji).
Można niby dodać kopru, listek laurowy,bazylia, papryka - różne wariacje których ja nie zastosowałem i dobrze, bo to zabija smak pomidora.
Polecam. Miodzio. Przekonasz się do zielonych.
A czy próbował ktoś siać do takich wytłoczek ogórki??Ja dla eksperymentu do wytłaczanki po jajkach posiałem słonecznik.
Zioła do gruntu sieję sie własnie w maju.Ja swoje ziólka seję do inspektu,(zamierzam jutro je posiać)przykrywam je oknem i sobie tak rosną.Latem mam piękny zielnik.SandraABC pisze:Czy moglibyście mnie oświecić ? W temacie raczkuję zupełnie ,a zapomniałam wysiać poza papryką -ziół : lubczyk,mięta,oregano,bazylia,tymianek,rozmaryn.
Czy mogę je wysiać od razu do gruntu czy lepiej jednak w domu do doniczek najpierw ? i podstawowe pytanie : czy już nie jest za późno?
W tym roku ewidentnie przesadziłam z ilością nasion i o połowie zapomniałam