Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Post »

Piękne widoczki Geniu. Uwielbiam widok kwitnących drzew owocowych. :)
Przymrozki przyjdą lub nie, synoptykom w tym zakresie wierzyć nie można. W każdym bądź razie do Zośki trzeba się mieć na baczności.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też się martwię, jak się sprawdzą prognozy to żadnych owoców nie bedzie bo właśnie wszystko zakwitło :roll: .
Do zobaczenia :wit
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
falkenburg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2009, o 23:38

Post »

U nas już tylko kwitną jabłonie i grusze, a szykują się orzechy (choć trudno tu zobaczyć kwiaty). Wiśnie, czereśnie już przekwitły. Te przymrozki też nas straszą :evil: . Co kilka godzin zaglądamy jak prognozują. Jeszcze dwa dni temu pisali, że u nas (Szczecin) będzie z wtorku na środę -4 , teraz - 1. Może nie będzie tak źle
A magnolia 'Genie' prześliczna, widzieliśmy kwitnącą u znajomych - tepale układają się na piękny pucharowaty kształt, a i kolor super. Będziesz z niej zadowolona :D
Małgorzata i Krzysztof
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Polscy meteorolodzy nie są w stanie przewidzieć pogody na jutro a co dopiero na kilka czy kilkanaście dni. Mam wrażenie że i bardziej nowoczesnym sprzętem dysponują tym gorzej im idzie prognozowanie :wink:
Lucy2na

Post »

Ja w zeszłym sezonie przez aurę paskudną nie mialam wcale owoców ....
Zlitowała by się Bozia normalnie.....
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Geniu czyżbyś Ty cierpiała na bezsenność .Wybacz .A przymrozki podobno tylko na północy ,może nas nie sięgną .
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Miejmy nadzieję, że przymrozków nie będzie. Nie ma co do końca wierzyć meteorologom, wczoraj i dzisiaj u mnie miał padać deszcz, a nie spadła ani kropla. Znowu musiałem sam podlewać, a mam już dosyć tej czynności, ale sucho jak ch...lera. :wink:
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Geniu, jak po zwiedzaniu ogrodu Przemka?
klio
500p
500p
Od: 31 sie 2010, o 12:08

Post »

Ależ ten wątek galopuje. Ogród Geni przyciąga jak magnes. Pędzimy do niego wszyscy jak pszczoły do kolorowych kwiatów. Zawsze coś nowego można zobaczyć lub dowiedzieć się czegoś. Trzymam kciuki aby magnolia (ta najnowsza) zakwitła jak najszybciej no i oczywiście miała kwiaty jak na etykiecie.
Pozdrawiam. Krystyna.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Mam też nadzieję , że tym razem prognostycy pomylili się . Aż boję się myślec co by było , gdyby wyskoczyło -3. Kilku ar. nie przykryję ;:223 Jak na razie pada, niezbyt mocno , ale coś tam podleje.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Genia -super kurier z Ciebie :wink: bo żurawki dotarły bez uszczerbku .
Żałuję ,że nie mogłam jechać do Przemka :roll:
Ciągle mam mało czasu . :roll:
Dobrze ,że chociaż trochę mogłyśmy porozmawiać .
Carlos9
200p
200p
Od: 23 kwie 2011, o 15:48

Post »

Radzę zaopatrzyć się w ochranianie roślin, bo w Toruniu całkiem realne, że może zostać pobity rekord zimna który wynosi dla maja -6 stopni! Ja jednak takiego mrozu nie daję ale od jutrzejszej nocy będzie ostro mrozić, spodziewam się w okolicach Torunia przymrozków rzędu od-2 do -4 stopni! I tak będzie do nocy z piątku na sobotę, kiedy wreszcie zimno sobie pójdzie sobie na północ. Ja także nie wiem co mam robić, bo niby na Podkarpaciu noce mają być najcieplejsze rzędu 1-2 stopnie, ale chyba też pookrywam lilie, aby w razie czego nic im się nie stało. Ostrzegam wszystkich mieszkańców Polski północnej, zachodniej, północno zachodniej, centralnej i południowej oraz południowo zachodniej tu na pewno przymrozki wystąpią rzędu -2 stopnie ustąpią dopiero nocą z piątku na sobotę. To będzie naprawdę straszne takie mrozy mogą zniszczyć wiele pięknych kwiatów, aż sam się boję i nie wiem co mam robić, bo być może będzie jeszcze zimniej i na południowym wschodzie pojawi się również przymrozek. Nie zdziwcie się jak we wtorek mieszkańcy Śląska, Małopolski, czy centrum ujrzą opadający mokry śnieg, w rejonach podgórskich spodziewane są we wtorek śnieżyce, w pełni dnia w wyżej wymienionych rejonach ma być 3-6 stopni ciepła w ciągu dnia, najcieplej na Podkarpaciu do 15 stopni. A więc wtorek przyniesie ulewy także na Dolnym Śląsku, na Opolszczyznie, w Świętokrzyskim, Łódzkim, Lubelskim, południu Mazowieckiego i w Podkarpackim na końcu opady przesuną się na północny wschód w stronę Podlasia a spaśc może 20-40 litrów deszczu. a dodatkowo w Małopolsce, na Śląsku, czy w centrum Polski może padac mokry śnieg i śnieg z deszczem.

Wracając do ogrodu to z dnia na dzień u ciebie Geniu jest coraz bardziej kolorowo i letnio! JUz nie mogę się doczekać kwitnienia kwiatów typowo letnich czyli clematisów, lilii, ostróżek, liliowców.
x_Adasko

Post »

Geniu może nas przymrozki nie dopadną, trzeba być dobrej myśli :wink: A drzewa owocowe piękne - ja osobiście uwielbiam kwiat wiśni, ma strasznie przyciągający zapach ;:138
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Krzysztof, Przemku, Lucynko, Carlos, Aleksanderek , Kamyku,Adaśko zimno dziś jest bardzo mam tylko nadzieję ze prognoza Carlosa się nie sprawdzi , bo po moich storczykach ,hortensjach i po owocach .

Deszczu też nie ma i co dzień podlewać .
Bożenko widocznie jestem kurierem na 5 , szkoda rzeczywiście że nie miałaś czasu .
Krzysztofie , Małgorzato z magnolii Genie jestem bardzo zadowolona ,od roku myślałam nad kupnem .
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Geniu piękny masz ogródek ale to juz wiesz.
Magnolia imieniczka cudnej urody... już czekam jej przyszłorocznego kwitnienia.

Zimny wiatr i zapowiedź przymrozków mnie dziś strasznie denerwowała, więc część roślin w donicach schowałam w szklarni...reszta w rękach ;:170
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”