Mój kwiatowy azyl
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl
Iwonko połączenie czerwonych tulipanów z narcyzami- trzy w jednym cudowne. Pokazuj nawet najmniejszy pręcik tulipanków.
Czy u Ciebie też po południu była burza.
Czy u Ciebie też po południu była burza.
Iwonko przepiękny ogród. Zmiany pewnie cały czas następować. To jest domena nas ogrodników, którzy nie lubią stagnacji
U nas też dzisiaj burzowo, zaciągneło sie i do tej pory pada.

U nas też dzisiaj burzowo, zaciągneło sie i do tej pory pada.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko
dzień zaczął się pięknie...słoneczko, ja na kolanach w ogrodzie, a moi panowie rozpalają grilla
Niestety rozpętała się burza i pada do tej pory. Rośliny pewnie cieszą się, ale ja już nie
...a takie miałam piękne plany...Niektóre narcyzy mają po cztery kwiatki na łodydze

Witaj Agnieszko w moim ogrodzie
To miło usłyszeć, że nie tylko u mnie deszcz podlewa kwiatki. Nie wiem dlaczego, ale ciągle biegam z roślinami po ogrodzie. Całe szczęście, że krzewy nie tak łatwo przesadzić, bo miałabym jeszcze więcej roboty 

Witaj Agnieszko w moim ogrodzie

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Z jednej strony, dobrze że deszczyk pada. U mnie burza była krótko, no i poszła na Twoje piaski. Ja to chciałabym aby zawsze coś popadało nocką.
Cudne narcyze, ja mam takiego dwa w jednym, mocno żółtego z pomarańczowym środkiem. Tulipany tego roku mi zastrajkowały, poszły w liście, muszę wykopać w czerwcu wszystkie.
A z tym bieganie po ogrodzie z roślinkami to chyba tak mamy zielono zakręceni, to nasza przypadłość nie do wyleczenia
Cudne narcyze, ja mam takiego dwa w jednym, mocno żółtego z pomarańczowym środkiem. Tulipany tego roku mi zastrajkowały, poszły w liście, muszę wykopać w czerwcu wszystkie.
A z tym bieganie po ogrodzie z roślinkami to chyba tak mamy zielono zakręceni, to nasza przypadłość nie do wyleczenia

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...śliczne narcyze i to po trzy kwiatki
u mnie jeszcze troszkę tulipanki kwitną ale tylko te co są w koszyczkach bo reszte wyżarły paskudy...
...cudne zdjęcia środka tulipanów...

...cudne zdjęcia środka tulipanów...

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Iwonko pięknie u Ciebie. Ja też posadziłam tulipany razem ale prawie każdy jest inny. Piękne te żonkile.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Cudownie tu u Ciebie dla mnie ogródek to marzenie...rodzice planują kupić działkę ale to jeszcze nie pewne więc trzeba czekać co będzie...na razie cieszę się domowymi 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iwonko, czy mogę zgapić pomysł, że po cebulowych różyce? Mam podobną rabatkę na słoneczku i już się zastanawiałam, co z nią zrobię, gdy tulipany przekwitną. Chciałabym białe róże. Możesz coś polecić. Bo ja do niedawna do róż, jak pies do jeża
. Wielogłówkowe narcyzy fajne, czy pachną?

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Iwonko ! Przejrzalam zdjęcia 2 razy i zastanawiam się jak wysoko zamierzasz hodować tuje po bokach ? Niewątpliwie zwężają one optycznie ogród i ja bym je cięła . U mnie jest nieformowany żywopłot , róznorodny lisciasty i iglasty i niewiele z tym robię , bo dzialka ma 300 metrów dlugości. Poza tym jak jest niejednolite nasadzenie , to tak nie zawęża.Warunki glebowe mamy podobne , ale Ty masz spore nawiezienia. Pergole z różami piękne . Moje bez przerwy marzną. A co w tym lesie słychać ?
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witam serdecznie i cieplutko, mimo pochmurnego nieba i chłodu panującego za oknem
Misiu na całe szczęście, omijają mnie wszelkie zwierzątka łakome na cebulki kwiatowe. Swego czasu próbował jeden krecik przenieść się do mnie, ale moje psy skutecznie wybiły mu to z głowy
Asiu widziałam Twoją tulipanową grządeczkę. O ile bardzo podoba mi się taki tulipanowy misz-masz, to narcyzy wolę jednak w jednorodnych kępach
Saro myślę, że wcześniej, czy później staniesz się właścicielką domku z ogródkiem
U mnie było, to później, ale i tak jestem ogromnie szczęśliwa.
Justynko ja również nie znam się na różach, ale na forum jest tyle mądrych ludzi, że podpowiedzą Ci, które warto wybrać odmiany róż. Z białych mam tylko wielkokwiatową Mount Shasta i pomimo tego, że to taka zwykła marketowa, to ją bardzo lubię. Jeżeli chodzi o narcyzy, to nie pachną

Ewo moje tuje są cięte, już od pięciu lat. Chciałam Ci pokazać, jak to wygląda, ale okazało się, że całe moje tuje (po prawej) widać jedynie w zimowej scenerii ...najwyżej troszeczkę ochłodzisz się

W czasach, kiedy zakładałam żywopłot wszyscy sadzili tuje, bo były modne, dostępne, szybko rosną i nie gubią liści na zimę. Dzisiaj
...mam większą wiedzę i rynek jest lepiej zaopatrzony, ale dopóki tuje żyją, nie będę nic zmieniać. Kochana nie potrafię Ci odpowiedzieć, co w moim lesie słychać, bo na ptaszkach się nie znam
Oczywiście kukułkę, kosa, szpaki, dzięcioła, sroki, jemiołuszki, kuropatwy...itp. rozróżniam, ale reszta to dla mnie czarna magia. Wiosna to najtrudniejszy okres dla mojego syna. Każdego poranka narzeka, że znowu ptaki urządzające koncert od bladego świtu, nie dały mu spać...a ja nie zamieniłabym go na nic innego w świecie.
Dla wszystkich miłych gości słoneczne tulipanki

Misiu na całe szczęście, omijają mnie wszelkie zwierzątka łakome na cebulki kwiatowe. Swego czasu próbował jeden krecik przenieść się do mnie, ale moje psy skutecznie wybiły mu to z głowy

Asiu widziałam Twoją tulipanową grządeczkę. O ile bardzo podoba mi się taki tulipanowy misz-masz, to narcyzy wolę jednak w jednorodnych kępach

Saro myślę, że wcześniej, czy później staniesz się właścicielką domku z ogródkiem

Justynko ja również nie znam się na różach, ale na forum jest tyle mądrych ludzi, że podpowiedzą Ci, które warto wybrać odmiany róż. Z białych mam tylko wielkokwiatową Mount Shasta i pomimo tego, że to taka zwykła marketowa, to ją bardzo lubię. Jeżeli chodzi o narcyzy, to nie pachną

Ewo moje tuje są cięte, już od pięciu lat. Chciałam Ci pokazać, jak to wygląda, ale okazało się, że całe moje tuje (po prawej) widać jedynie w zimowej scenerii ...najwyżej troszeczkę ochłodzisz się

W czasach, kiedy zakładałam żywopłot wszyscy sadzili tuje, bo były modne, dostępne, szybko rosną i nie gubią liści na zimę. Dzisiaj

Dla wszystkich miłych gości słoneczne tulipanki

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Iwonka śliczne te tulipany i takie dostojne
A róża cudna 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iwonko, dziękuję. Nie pachną ale są cudne. Tulipany też. Będę się rozglądała za tymi różami. Już czas najwyższy...
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Iwonko wspaniałe róże, cudowne tulipanki.