Mój kwiecisty zakątek.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek.

Post »

Moje sasanki też mizerne Agnieszko.Kupiłem nasiona i ze swoich też będę siał. Ten liliowiec to wczesny , ma drobne żółte kwiatki i pachnie.
Ewo , zawsze kupuję mieszankę kolorów i przeważnie mam 4-5 kolorów. Największe były różowe , najbardziej chimeryczne białe.
Carlos , zdjęcia dla Ciebie.Te lilie rosną poza rabatami. To azjatki i mieszańce LO.

Obrazek

Tutaj jest liliowe przedszkole, młode cebulki przybyszowe dorastają do kwitnięcia.

Obrazek

Jeszcze jedno ujęcie korony.
Obrazek
To mój nowy sprzęt w akcji. Całe 4 konie. Mało? wystarczy , trawnika coraz mniej.
Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadku przez Ciebie teraz nie zasnę ,taka piękna korona cesarska ,ja mam taką pomarańczową .
Obrazek

ja kupowałam ją jesienią w Lilipolu jako 2 rzędową , kupiłam 2 cebulki ale druga jest zwykła .

Ja tam zawsze mam miejsce na ładne roślinki ,jeszcze tak nie było żebym czegoś nie zmieściła no chyba że jakieś duże .

Genia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Mam nadzieję , że jednak spałaś Geniu ;:7 ;:7 Korona nie jest aż tak wielka , na pewno się zmieści. ;:108 ;:108
Pozazdościłem Ci Twoich prymulek , omszone i bezłodygowe już posiane i ,,studzą'' się w lodówce.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zapowiadane burze nadeszły , wody z tego nie było i nadal sucho :( Na dzisiaj prognozy z przymrozkami,może ni będzie :?: :?: Drzewka owocowe nieżle zakwitły i miałem nadzieję na lepszy urodzaj niż w ubiegłym sezonie.
Brzoswinia Velvet.
Obrazek
wiśnia Lucyna.
Obrazek

Czerwone tulipany , te są ciemniejsze od poprzednich i ociupinę mniejsze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Berberysy , żółty i bordowy karłowaty.

Obrazek

Irys karłowy.
Obrazek

Serduszka.

Obrazek

Żółto niebiesko
Obrazek
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ależ piękna kępa tej serduszki - wiesz może jaka to odmiana?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

śliczne te twoje korony ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadku u mnie też wciąż sucho, ochłodziło się bardzo ale deszczu nie wdać :roll: Zapowiadanych przymrozków obawiam sie bardzo, drzewa tak pięknie kwitną, w zeszłym roku kwiaty przemarzły i owoców było bardzo mało.....a brzoskwiń wcale :roll:
Cesarska korona wspaniała. A liliowe przedszkole robi wrażenie :D
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jagusiu , To zwykła różowa serduszka , a nazwa :?: :?: . Przed rokiem dostałem malutką sadzonkę , podlewałem ją często nawozem i kwitła od maja do przymrozków. I przy okazji rozrosła się, ma ponad pół metra średnicy.
Były Gosiu , już kończą kwitnienie. :(
Agnieszko , w poprzednim sezonie na brzoskwini nie miałem nawet jednego kwiatu. Teraz też nieszczególnie , tylko ta jedna ma obfite kwitnienie. Liliowe przedszkole mam znacznie większe , a wrażenie będzie jak zakwitną ,,starsze pokolenia'' lilii. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ja też mam kilka kęp tej serduszki. Kwitnie już i jest bardzo dekoracyjna. Piękne masz tulipany. Ja niestety miałam piękne dwa lata temu. Teraz więcej pustych liści. Muszę zrobić z nimi porządek. U nas pochmurno i deszczowo. Boję się przymrozków, bo na mojej jabłoni pokazały się piękne kwiatuszki i w dużej ilości. Mam ją 3 rok i ciekawe czy obdarzy mnie jabłuszkami. ;:138 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bardziej podoba mi się serduszka okazała, ale jest tylko krótko dekoracyjna i coś nie za bardzo chce u mnie rosnąć.Na mojej liście są jeszcze dwie wspaniałe , biała i czerwona. A tulipany Tosiu też nie wszystkie są ładne , ten różowy tylko jeden , reszta liście. Trzy letnia jabłoń powinna już zaowocować. Też obawiam się przymrozku , mam nisko położoną działkę.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ta różowa serduszka wspaniała też mi bardzo ładnie rośnie,
drugi raz robię podejście do białej, bo w poprzednim roku sadzonka mi padła.
Marzy Ci się czerwona, a widziałeś ceny w sklepach internetowych???
Ja poczekam, aż stanieją.
Moja serduszka okazała rośnie po północnej stronie domu i tak jej chyba dobrze.
Piękna zapowiedź brzoskwiń, muszę posadzić nowe drzewka, bo poprzednie odeszły w niebyt.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Igor , mam to szczęście , że moje korony nieżle kwitną i rozmnażają się . Najładniejsze dla mnie są żółte , brakuje mi jeszcze pomarańczowej i kremowej. Cel poszukiwań na koniec lata.
Elu , moja rośnie w pełnym słońcu, Często muszę podlewać, uwielbia mokro :!: :!: Widziałem ceny czerwonej. Jak dla mnie jest spora , ale jeszcze do bankructwa nie doprowadzi. Brzoskwinie nie rosną u mnie długo, 5 lat max.Szybko po posadzeniu zaczynają owocować. Velvet w rok po posadzeniu miał około setki owoców. Ale to było w 2009 r. Wtedy był wybitny rok na brzoskwinie. W ubiegłym O
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ja mam dwie wspaniałe serduszki: białą i różową. Biała już kwitnie a różowa dopiero rośnie [jakoś bardzo późno, już myślałam że w ogóle zginęła]. Ale one mają taki rzadki pokrój: kilka gałęzi a ta co Ty masz to taka fajna zwarta kępa :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
alenaa
100p
100p
Od: 15 sty 2006, o 22:01

Post »

Nie wiedziałam, ze mogą być żółte korony. Przepiękne.
Moje fuksje. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43084" onclick="window.open(this.href);return false;
Fuksje drzewka http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=43167" onclick="window.open(this.href);return false;
zdjęcia - https://picasaweb.google.com/115835795915338349385" onclick="window.open(this.href);return false;
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jagusiu , ta jest duża , ale druga też dużo mniejsza.To był eksperyment. Ta dostawała duże dawki nawozu , druga była w asekuracji , gdybym przesadził. Nie przesadziłem i jest ładna. Oczywiście przy obfitym nawożeniu nigdy nie może mieć sucho. :!: :!:
Witam Magdo :wit Są żółte korony i ja też je uważam za najpiękniejsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”