Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T

Post »

kogra to co go zjadło ślimaki ? Grażynko nie - litości....ale mi pomysł podsunęłaś roślinki wśród kamyków super pomysł ale chyba już tej rabatki na razie nie będę zmieniać choć wizja większej ilości tam kamyków kusi hihi ale zawsze można w jednym miejscu kamyki zgarnąć a gdzie indziej dosypać :roll:
Lady-r psi ząbek nie zakwitł Tobie oj szkoda - a u mnie już przekwita tak jak myślałam nie daje szansy popatrzenia na siebie :wink: iryski fajne maluszki i te grubsze kwitną bo chudzieńkich nie będzie tuja zagłuszyła ...
chatte Izo żółty jest naj i z taką myślą kupowałam te mieszanki cebulowe inne by się tak nie rzucały w oko na mym ogromnym rondku :roll: hihi bo puszkine ciężko tak z daleka tam wypatrzeć :lol:
aleb-azi prymulki spisały się na medal , tulipanki dzielnie im dorównują i umek nie chce być gorszy ten mały zakątek rabatki w tej chwili jest moim cudeńkiem :heja

Ostatnie podrygi psiego zęba bo jutro lub pojutrze to tylko liście zostaną - zastanawiam się nad przesadzeniem go bo tuja płożąca już mi całą tą rabatkę opanowuje tylko czy psi ząb lubi cień .....i zeszło roczna begonia przestała na parapecie i proszę zaczyna kwitnąć
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak psiząbek już się zaaklimatyzował do tego miejsca to lepiej go tam zostaw.
Będzie w przyszłym roku jeszcze bardziej atrakcyjny.
Lepiej przytnij iglaka, jemu to przynajmniej nie zaszkodzi.
A psizęba byłoby szkoda.
Mojego faktycznie wrąbały ślimaki zanim się pokazał. :evil:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

A ja nie mam dużo ślimaków, u mnie przyschły jakoś pąki. Więc chociaż twoim nacieszę oczy. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iryska już masz??? Jak to możliwe? Przecież mieszkamy niedaleko od sibie. a ja jeszcze sporo się naczekam na moje iryski. A cierpliwości mam coraz mniej ;:223 Na razie tylko podlewam, bo sucho u mnie jak pieprz.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Sucho to chyba wszędzie :( no prawie wszędzie i nie nadają deszczu do połowy maja. ;:144 ;:145 ;:145
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U mnie mokro a znowu zapowiadają deszcze.
To ja wam podeślę deszczyku, żeby było sprawiedliwie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra ach te ślimaczory nigdy nie wiadomo na co im przyjdzie ochota w danym roku :?
Grażynko w tym roku ząbek się przebił prze tuję płożącą ale za rok może być gorzej ....ząbek przekwitł niedługo i liście znikną a w tujce dziurę robić to taki mizerny widok cało roczny hihi to tak jest jak sadzimy a potem się towarzystwo rozrasta :D Deszczyk śmiało podsyłaj bo już od paru dni zapowiadają i ani widu ani słychu ;:224
Lady-r pewnie przyschły bo sucho ja też tak myślę że u mnie szybciej przekwitł bo nie podlewany był :)
wanda7 oj sucho ja też podlewam a w prognozach ciągle deszczyk zapowiadają tylko gdzie on jest :roll: iryski to te malutkie i już u mnie za dzień za dwa przekwitną a u Ciebie nic ale ja w zeszłym roku też tak miałam że tylko 2 kwiatki były :D

coś na biało czyli czereśnia ale ma kwiatów - tylko ciekawe czy będą owoce ....
Obrazek Obrazek
na różowo bergonia - ma jakieś takie plamki czarne nie wiem co to za paskudztwo ...

Obrazek Obrazek
na niebiesko
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
na fioletowo
Obrazek Obrazek
na czerwono- (nie mile widziane) i żółto tak skromnie... bo trawnik to tak równo usiany wiecie czym :;230 :;230 :;230 a opryskiwałam na dwuliścienne...

Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

U mnie owocowe też zachwycają mnóstwem kwiatów, choć ja czekam na kwitnienie mej rozłożystej sędziwej jabłoni. Bergenie ładnie zakwitły. W takim ciągu dobrze to wygląda. Czy są tam jeszcze jakieś kwiaty, czy to miejsce wyłącznie dla nich ?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Owocowe w tym roku wszędzie pięknie kwitną, ale.....
Nie ma pszczół proszę państwa.....
Nie wiadomo jak to będzie z zapylaniem i w efekcie może okazać się, że tych owoców będzie niewiele. :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beatko u mnie też jest pięknie ukwiecony na żółto trawnik ;:224 wcześniej się tym zachwycałam, a teraz boję się, ze w końcu żółte kwiecie wyprze trawę :;230 i chyba trzeba będzie pryskać .....
Prześliczne bergenie, super ukwiecone i takie piękne liście, wcale nie widać po nich zimy :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Beatko, w kropki czy nie, ale Ci bergenie kwitną! I to bardzo ładnie :D Moje nie kwitną :roll:
Czereśnia cudowna!
Co do pszczół - mój sąsiad ma pasiekę, więc pszczół u mnie nie brakuje, ale nie wiem czemu uwielbiają topić się w oczku :shock:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzegorz B Oj tak owocowe przepięknie kwitną - masa drobnych kwiatków na dużej płaszczyźnie , a jabłoń jeszcze w różu nie dziwię się że czekasz na ten widok :D Rabatka z bergenią to taki zamysł żeby było widać tam coś przez cały rok a za razem by móc tam nadmiar śniegu odgarnąć.... no ale nie o to pytasz na zdjęciu wprawdzie słabo widać ale już są hosty czyli zaczęły budzić się do życia :heja
kogra to prawda pszczółek jak na lekarstwo ja tam na wiele tych owoców nie liczę a i tak nie wiem czy mnie szpaki nie ubiegną :;230 :;230 :;230
AGNESS Aga jak chce się mieć trawniczek to trzeba pryskać :? ja mam łączkę i tak sobie ją dziele na kawałki ta lepszą , gorszą i najgorsza w tym roku spryskałam połowę hihi tą mniejszą bo źle na datę spojrzałam na buteleczce ...ale myślę czy całości nie opryskać może troszeczkę zielska się pozbędę :wink:
chatte kwitnie, i to pięknie wystawiła kwiaty spod liści czego nie zrobiła w zeszłym roku :P pszczółki coś orientacje straciły Izo pewnie oczko modernizowałaś a im o tym nie powiedziałaś ;:224

Narcyzy czyli mieszanka , więc mam siedem odmian
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No proszę, jakie ładne.
Ciekawe te z pasemkami w środku.
To nowe nabytki ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

kogra Grażynko poszperałam i to jest nabytek zeszłego sezonu i wtedy lepiej się prezentował bo w tym roku na łodyżce tylko 3 kwiatki ... :?

Zdięcie z 2010 roku
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Śliczny jest, taki delikatny.
Chyba w tym roku zaopatrzę się w większą ilość tych wielokwiatowych.
One wprawdzie w następnych latach mają mniej kwiatków, ale wytrzymują nasze warunki i nie znikają jak niektóre wychuchane.
Będą Ci na pewno długo rosły. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”