Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Ja sadzilam koktaile 2 lata temu i ladnie obrodzily,w zeszlym - wysialy sie same ,poprzesadzalam je tylko w jedno miejsce i mialam o wiele wiecej pomidorkow niz rok wczesniej.Teraz tez czekam az sie pokaza ,zeby przepikowac.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na etapie produkcji rozsady od małego ważna jest ilość światła bo od tego zależy ilość kwiatów w gronie, im więcej światła tym ładniejsze kwiatostany.
jak mało.. jak one na parapecie stoją.. więcej mogą mieć tylko w gruncie.. a to za 2 tyg.
Pozdrawiam, Ania
z tego co policzyłam.. w gronie będzie jak sie uda.. i wszystkie zapylą się.. 8 szt. to chyba.. nie najgorzej:) Jakie wy macie doświadczenia z Maskotką..??
a zamówiłam czarne koktajlowe.. i baba sie nie odzywa.. normalnie wkurzona jestem.. jak nie wiem..
a zamówiłam czarne koktajlowe.. i baba sie nie odzywa.. normalnie wkurzona jestem.. jak nie wiem..
Pozdrawiam, Ania
to zamawiaj u faceta
jak czarne to tylko black cherry , polecam

Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
weteran pisze:to zamawiaj u faceta![]()
no wlasnie te.. zamowiłam.. szlag mnie trafia, oszustka jedna..
Pozdrawiam, Ania
no mało niestety , w oknie zawsze je będzie wyciągać , to lepiej mimo wszystko dać np do namiotu , nawet jeśli będą fioletowe
Paweł _____________________________________________________________________________
Na początku tego roku jak przeglądałam na Allegro pomidory rzuciły mi się w oczy czarne koktajlowe, reklamowane przez sprzedawczynię jako miniaturka bonsai. Ponieważ w zeszłym roku miałam Vilmę i Black Cherry i były przepyszne, doszłam do wniosku, że w tym roku gdzieś upchnę czarne miniaturki. Zamówiłam, sprzedawczyni nie wysyłała ich tygodniami, nie odpowiadała na maile, dopiero kiedy poprosiłam serwis o pomoc dostałam swoje nasionka. Posadziłam i TO NIE SĄ ŻADNE MINIATURKI! Rosną gnojki tak jak inne i podejrzewam, że to po prostu Black Cherry. Jest ich 6. Nie mam ich absolutnie gdzie posadzić w tunelu, bo tam mam już wszystko zaplanowane. Rozważam posadzenie ich w gruncie, ale ów grunt leży 10 metrów od miejsca w którym będzie planowany maleńki ogródek. Nadprodukcja sadzonek jest stresująca!
Moje zeszłoroczne maleństwa:

Moje zeszłoroczne maleństwa:

czyli jednak się potwierdza , że u facetów kobiety powinny kupować
Chociaż ja coś tam u kobiety kupowałem chyba jakieś naczynia i byłem bardzo zadowolony , nie wiem czy Pani tez
(bez podtekstów oczywiście )
a sadzonki rozdaj sąsiadom
, wprawdzie widziałem sadzonki wysyłane pocztą , hmmm doszły ale zanim się pozbierały to lato się kończyło 

Chociaż ja coś tam u kobiety kupowałem chyba jakieś naczynia i byłem bardzo zadowolony , nie wiem czy Pani tez

a sadzonki rozdaj sąsiadom

Z pewnością od tej samej... kupowałyśmy... Uważam.. że powinno się ujawniać dane osobowe oszustów.. Aby uchronić innych od zakupu... u takich sprzedawców.. Co na to regulamin forum? Można podać nick z Allegro?
Pozdrawiam, Ania
kryptoreklama to nie będzie
, jeśli się ma dowody , że sprzedawca jest nieuczciwy powinno się to ujawniać
moim subiektywnym zdaniem pisanie , że towar niezgodny z opisem bądź tam coś podobnego hmmm to nasze subiektywne odczucia, ale inaczej wygląda, jak sprzedawca nie wywiązuje się z umowy bo nie przesyła towaru , bo trzeba się upominać i miesiąc czekać , etc

moim subiektywnym zdaniem pisanie , że towar niezgodny z opisem bądź tam coś podobnego hmmm to nasze subiektywne odczucia, ale inaczej wygląda, jak sprzedawca nie wywiązuje się z umowy bo nie przesyła towaru , bo trzeba się upominać i miesiąc czekać , etc

Gdybym miała sąsiadów to może i bym oddała, na razie nie wiem co z nimi zrobię. 25 ton gruntu (czyli naparstek) mam już myślowo obsadzone. Chciałam je przeznaczyć pod pomidory (pomidory???) kolczaste ? udany zakup z aukcji i kilka innych roślinnych drobiazgów.
A co do podawania nazwy użytkownika to nie wiem czy to konieczne. Tytuł aukcji, na której kupiłam swoje widma to ?Pomidor czarny miniaturka Bonsai? aukcja nadal jest aktualna, każdy może sprawdzić. To prawdziwe świństwo ze strony sprzedającej, przecież tunel sam mi się nie rozrośnie i nie pozabijam sadzonek, o które dbam od tak dawna. Niby nie ich wina, ale jestem oziębła w kontaktach z nimi.
Dodam jeszcze, że wszystkie swoje nasionka kupowałam na aukcjach i w zeszłym roku wszystkie były idealne i nie było niespodzianek.
A co do podawania nazwy użytkownika to nie wiem czy to konieczne. Tytuł aukcji, na której kupiłam swoje widma to ?Pomidor czarny miniaturka Bonsai? aukcja nadal jest aktualna, każdy może sprawdzić. To prawdziwe świństwo ze strony sprzedającej, przecież tunel sam mi się nie rozrośnie i nie pozabijam sadzonek, o które dbam od tak dawna. Niby nie ich wina, ale jestem oziębła w kontaktach z nimi.
Dodam jeszcze, że wszystkie swoje nasionka kupowałam na aukcjach i w zeszłym roku wszystkie były idealne i nie było niespodzianek.
Jak najbardziej. Ale...weteran pisze:kryptoreklama to nie będzie, jeśli się ma dowody , że sprzedawca jest nieuczciwy powinno się to ujawniać
Ale na portalu Allegro istnieją mechanizmy zwalczania takich praktyk. Przenoszenie problemów tu niczemu nie służy a może narazić osobę kupującą na nieprzyjemności jeżeli nie zna powodów takiego zachowania sprzedającego. Trzeba mieć więcej zaufania do renomowanych dystrybutorów nasion lub skorzystać z okazji wymiany nasion tu na forum.
Pozdrawiam
Póki co zgłosiłam.. Allegro problem.. zobaczymy... jak to będzie.. ale jak nic nie zrobią.. to ujawnię mimo wszystko.. jej nicka..forumowicz pisze:Jak najbardziej. Ale...weteran pisze:kryptoreklama to nie będzie, jeśli się ma dowody , że sprzedawca jest nieuczciwy powinno się to ujawniać
Ale na portalu allegrooo istnieją mechanizmy zwalczania takich praktyk. Przenoszenie problemów tu niczemu nie służy a może narazić osobę kupującą na nieprzyjemności jeżeli nie zna powodów takiego zachowania sprzedającego. Trzeba mieć więcej zaufania do renomowanych dystrybutorów nasion lub skorzystać z okazji wymiany nasion tu na forum.
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ania
- Tula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta kobitka ma prawie 500 negatywów i ponad 400 neutrali a pamiętać trzeba, że większość kupujących wystawia komentarze jak tylko nasiona dojdą a nie jak zaowocują rośliny z nich wyrosłe, więc tych negów może być faktycznie i dwa razy tyle. W ogóle ja bym się 10 razy zastanowiła nad zakupem u kogoś, kto w aukcji żeni "bonsai" z "pomidor". Z daleka śmierdzi naciąganiem. Przez Allegro nic nie wskórasz, najwyżej dadzą jej ostrzeżenie a Tobie polecą zgłosić oszustwo na policję, która nic nie zrobi bo idzie o 6 zł.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.