Gabi ,ja też znam nazwę tego kwiatka ,,to nowa odmiana tulipana
,,,ale nazwy też nie zdradzę ,,,, ....no chyba żeby ...
Tulipany Halinko superowskie ,ma Twoje kochanie gust ...
Ten rh ma niesamowity kolor - taki herbaciany. Piękności
A te tulipki na przedostatnim zdjęciu - one nie tylko pełne, ale przepełne....
A co to jest ta żółto-pomarańczowa kępa między zdjęciami tulipków?
Twój RH już kwitnie i jest śliczny, moje wciąż się zastanawiają czy mają rozkwitnąć czy paść trupem. Morze tulipanów jest u Ciebie w ogródku i tak pięknie wyglądają.
Halinko wspaniale masz nasadzenia ale na tle tych wszystkich kolorów coraz bardziej rzuca mi się w oczy przepiękny chodniczek z kamieni.... jak Ty go zrobiłas?///
Dobrze ,że wstąpiłam znowu do Ciebie i trochę pooglądałam ślicznych tulipanów . Niestety u mnie przetrzebione nie wiem czemu Miło Cię znowu widzieć w ogrodowym kwieciu
JAGUSIU -ten rh miałbyć różowy ciemny aj est taki, też ładny. Te zółte kwiaty to lak dwuletni bardzo mocno pachnie, trudno dostac nasionka ale może mi się uda gdzie kupic i zasieję na przyszły rok kwitnie wcześniebo już w kwietniu idaje dużo koloru.
MAJKA - u mnie jest trochę cieplej więc wszystko mi wcześniej kwitnie .Juz mi zaczynaja kwitnąc azalie i czosnki ozdobne.
LUCYNKO - kamienie na chodniczku są lużno położone tak na ziemi żeby było można wrazie jakiejś awari szybko zdemontować.
Halinko Twój zaczarowany ogród zda się nie mieć końca i mieni się wszystkimi kolorami z Tobą w roli głównej .U mnie też paskudna pogoda ,zimno i deszczowo ale bez śniegu .Bo na co on nam w maju potrzebny. Pozdrawiam cieplutko
Ja też nie chcę śniegu wole jak kwitna kwiaty i jest cieplutko.
mój ziołownik
miniaturowa azalia
obiela bardzo małe drzewko z gałązkami wyginającymi się do ziemi ala pendula bardzo wcześnie kwtrnie i ma takie ładne kwiatki,widziałam go w naturze w ogrodzie japońskim.