Ogród Helen
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Helen
Gosiaczku, trochę mam , w czerwcu to zawsze coś zakwitnie. Mam lilie , liliowce, azalie , rh , siałam dziwaczka , mam liatry itp,
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wpadam z rewizytą....ale, ale.... Byłam tu już... Poznaję. Nie wiem tylko, czy się odzywałam.
Myszy, nornice i inne paskudztwa chyba nie lubią żonkili... Można ryzykować sadzenie
Wybrałaś Rh. A ja zrobiłam miejsce, ale jeszcze na wybrańców nie trafiłam...
A jak tniesz kosodrzewinę? Ja swoją nieco zaniedbałam. W ubiegłym roku skracałam przyrosty... cała się polepiłam
Myszy, nornice i inne paskudztwa chyba nie lubią żonkili... Można ryzykować sadzenie

Wybrałaś Rh. A ja zrobiłam miejsce, ale jeszcze na wybrańców nie trafiłam...
A jak tniesz kosodrzewinę? Ja swoją nieco zaniedbałam. W ubiegłym roku skracałam przyrosty... cała się polepiłam

- Helen
Izuniu , przycięłam kosodrzewinę, zrobiłam to poraz pierwszy , tak jak TY. Nie zwróciłam uwagi ,że ona wyrzuciła tyle żywicy .Również cała byłam poklejona, spodnie dresowe do wyrzucenia
A jeżeli chodzi o rh szukam dla nich miejsca już od dwóch tygodni.Mam 2 wrzośce , coś jeszcze dokupię i chyba zrobię nową rabatkę w słonecznym miejscu ,ale to jeszcze nie pewne

A jeżeli chodzi o rh szukam dla nich miejsca już od dwóch tygodni.Mam 2 wrzośce , coś jeszcze dokupię i chyba zrobię nową rabatkę w słonecznym miejscu ,ale to jeszcze nie pewne

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Nie wiem czy dla rh słoneczna rabata będzie wskazana - one raczej półcień preferują... a niektóre odmiany nawet cień.
Na słonecznej rabatce trzeba bardzo uważać na przesuszanie gleby i żeby Twoich rh nie przypaliło słońce...
Na słonecznej rabatce trzeba bardzo uważać na przesuszanie gleby i żeby Twoich rh nie przypaliło słońce...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj! Też uważam,że dla RH musisz wybrać miejsce raczej w półcieniu,one nie lubią ostrego słońca 

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Helen
To chyba tak zrobię ,że posadzę je przed tujami, bo tak mi tam pasuje.Jagusia , ja jednego mam od północnego wschodu, słońca bardzo mało i ładnie rośnie i kwitnie, drugi ma minimalną ilość słońca tyle co przebłyski przez żywopłot, no i słabiutki jest, a może dlatego że już ma 15 lat 
Malinko, to fajnie ,że wpadłaś , zrobię taką rabatę przedtujową, wrzośce tam umieszczę , co tam można by było jeszcze wsadzić?
Jak na razie rh jeszcze nie wsadzone. A po drugie wiesz Malinko kupiłam z etykietą jeden żółty drugi biały,bo takie kolory chciałam teraz zakwitły i okazuje się ,że oba są różowe, ja nie wiem jak w tych hipermarketach sprzedają
?

Malinko, to fajnie ,że wpadłaś , zrobię taką rabatę przedtujową, wrzośce tam umieszczę , co tam można by było jeszcze wsadzić?
Jak na razie rh jeszcze nie wsadzone. A po drugie wiesz Malinko kupiłam z etykietą jeden żółty drugi biały,bo takie kolory chciałam teraz zakwitły i okazuje się ,że oba są różowe, ja nie wiem jak w tych hipermarketach sprzedają

- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51

Ja sobie wymyśliłam,że będę podsadzać pod RH hosty

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
Helen po Rh i azalie jakie chcesz wybierz się do Pisarzowic dni otwarte w połowie maja mają jak wszystko kwitnie zwariować można...daleko nie masz a warto wierz mi 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
aleb-azi pisze:Myszy, nornice i inne paskudztwa chyba nie lubią żonkili... Można ryzykować sadzenie
kurcze teraz sobie uzmysłowiłem ten fakt , ostatnio kiedy na placu imbramowskim chciała mi kobieta wcisnąć żonkile twierdziła że mi ich nic nie zje - pomyślałem że chce znaleźć durnia który od niej to kupi

- Helen
Aluniu , pod rh hosty, to nie zły pomysł, ale żeby one były niskie(nie wiem czy jest taki gatunek), bo jeżeli będziesz to sadziła w szpalerze, to moga Ci zasłonić kwiaty różanecznika.Ja właśnie dzisiaj wsadziłam przed tuje hosy, ale nie jestem pewna czy bedą rosły bo tam nie ma w ogóle słońca, a chciałam to miejsce jakoś zapełnić .
Aniu , kochana ja mam gdzie kupować, tu gdzie ja mieszkam są 2 szkółki, w całym Krakowie jest ich sporo, a najtaniej jest w Borku na pętli gdzie za piękne, byliny płaci się 3 zł, porównuje te ceny z innymi punktami sprzedaży.
Na Klimeckiego, na targach takie same byliny były po 5 zł.Zreszto te ceny wszystkie to chyba z kosmosu wzięli, ale i tak mnie wciągneli w całą tą karuzelę, bo kupiłam 2 tawuły kuliste i 2 mini azalie
Iwonko, chyba też będe musiała wyciąć swego płożącego jałowca..Pokazałam go w punkcie" pomocy na forum", okazało się ,że ma rdzę.Rdza ustąpiła , gdyż żarłoczne ślimaki ją zjadły, ładnie rośnie ale jest zagrożeniem dla innych. W ubiegłym roku było to samo. I tak nie wiem co robić, zostawić ,wyciąć.Ach , niech roś
nie na razie. Iwonko miło mi ,że zapowiadasz częste odwiedzanie
Markonix , u mnie nornice poruszały cebule żonkili (mam ich niewiele), zrobiły sobie tunel pod nimi , aby mieć przejście do innych smakołyków.A poza tym wszystkie cebulowate posadziłam w koszyczkach ochronnych.
.Zobaczymy co z tego wyrośnie, bo jak już zauważyłam przyrosty mają słabe, ograniczone pole rozrostu cebuli.
Myslę ,że to samo by było jak bym w domu na parapecie hodowała 

Aniu , kochana ja mam gdzie kupować, tu gdzie ja mieszkam są 2 szkółki, w całym Krakowie jest ich sporo, a najtaniej jest w Borku na pętli gdzie za piękne, byliny płaci się 3 zł, porównuje te ceny z innymi punktami sprzedaży.
Na Klimeckiego, na targach takie same byliny były po 5 zł.Zreszto te ceny wszystkie to chyba z kosmosu wzięli, ale i tak mnie wciągneli w całą tą karuzelę, bo kupiłam 2 tawuły kuliste i 2 mini azalie

Iwonko, chyba też będe musiała wyciąć swego płożącego jałowca..Pokazałam go w punkcie" pomocy na forum", okazało się ,że ma rdzę.Rdza ustąpiła , gdyż żarłoczne ślimaki ją zjadły, ładnie rośnie ale jest zagrożeniem dla innych. W ubiegłym roku było to samo. I tak nie wiem co robić, zostawić ,wyciąć.Ach , niech roś

Markonix , u mnie nornice poruszały cebule żonkili (mam ich niewiele), zrobiły sobie tunel pod nimi , aby mieć przejście do innych smakołyków.A poza tym wszystkie cebulowate posadziłam w koszyczkach ochronnych.

- Helen
Hosty u mnie dobrze rosną

A tu coś na kolorowo , takie miszmasz.

[/url
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/829/111zdieciawiosna2011cdn.jpg/]
Azalia , bardzo ładnie pachnie

Miniaturki, może kiedyś bedą większe, ale takie najbardziej lubię

Najwiekszy mój rh gotowy otworzyć pąki, rosnie od północnego wschodu, więc zawsze opózniony

Przyleciały Flamingi:)

A tu coś na kolorowo , takie miszmasz.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/829/111zdieciawiosna2011cdn.jpg/]

Azalia , bardzo ładnie pachnie

Miniaturki, może kiedyś bedą większe, ale takie najbardziej lubię

Najwiekszy mój rh gotowy otworzyć pąki, rosnie od północnego wschodu, więc zawsze opózniony

Przyleciały Flamingi:)

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witaj helen - jest co u ciebie oglądać . no teraz to nie mogę się doczekać spotkania,
. u ciebie już wszystko kwitnie a u mnie azalie , karagana jeszcze w pączkach. masz piękne hosty -to moje faworytki

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Hosty pięknie u ciebie rosną, u mnie dopiero kiełkują.
Jak nauczyłaś się wstawiać te większe zdjęcia?
Mam taką azalie jak twoja żółta, ma być różowa, tylko trzeci rok nie kwitnie/tzn. w ogóle nie kwitła jeszcze/.Nie wiesz jaka może byc przyczyna?
Jak nauczyłaś się wstawiać te większe zdjęcia?
Mam taką azalie jak twoja żółta, ma być różowa, tylko trzeci rok nie kwitnie/tzn. w ogóle nie kwitła jeszcze/.Nie wiesz jaka może byc przyczyna?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Helenko , ależ u Ciebie pięknie
. A mówiłaś , że kolorów nie ma dużo , a tu proszę , śliczne azalie , Rh , szykujące się do kwitnienia . No i kompozycje z pelargoniami , polegnatką , bakopą , pierwiosnkiem , wrzośćcem - miód - malina
.
Hosty takie duże
, a karagena , wprost uwierzyć nie mogę , że masz już takie ładne , spore drzewko .

Hosty takie duże

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...