Storczykowa Chatka
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczykowa Chatka
Agnieszko, Julitko, Moniko, Henryku
To ja właśnie od
wracam, a tu niezła akcja
.
Wracając do moich pedzików to najbardziej mnie zaskoczyła philadelphia, pisałyście, że ona chętnie kwitnie, ale z pedzikiem u mnie idzie jej ekspresowo
. Będą też kwitły dwa, które przepięknie pachną
Anno :roll:dokumentacji w postaci zdjęć spisku jeszcze nie mam
.

To ja właśnie od

Wracając do moich pedzików to najbardziej mnie zaskoczyła philadelphia, pisałyście, że ona chętnie kwitnie, ale z pedzikiem u mnie idzie jej ekspresowo

Anno :roll:dokumentacji w postaci zdjęć spisku jeszcze nie mam

Lucynko przynajmniej Ty jesteś porządna żonka i robisz obiadek mój M siedzi w domu i jak wspomniałam, że czekam na obiad to stwierdził z premedytacją, że jest w pracy
a już myślałam ze się uda
Fajnie, ze zakwitnie Ci philadelphia u mnie może w maju będzie jak odbiorę je od Dorotki

Fajnie, ze zakwitnie Ci philadelphia u mnie może w maju będzie jak odbiorę je od Dorotki

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
Julitko, widziałam te philadelphie, śliczne, a Dorotka ma wielkie
.

Dokładnie ma wielkie
tak się cieszę, że spełni mi się kolejne chciejstwo
tym bardziej, że ma dużo kwiatów i cudowne liście
a może pamiętasz jakiej wielkości ma kwiatki 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Nie zawsze mają duzo kwiatów... moje philadelphie zazwyczaj mają 4-6 kwiatków. Pędy zawsze są bardzo krótkie. Kupne kwitnienia są obfite, ale domowe już niekoniecznie. Ale i tak philadelphia jest bardzo dekoracyjna, nawet, jak nie kwitnie, bo ma wyjątkowe liście.Venus9 pisze:Dokładnie ma wielkietak się cieszę, że spełni mi się kolejne chciejstwo
![]()
tym bardziej, że ma dużo kwiatów i cudowne liście
a może pamiętasz jakiej wielkości ma kwiatki
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oba piekne, tego drugiego też mam. Liczę, u niego, na wiosenny pędzik 

- lucynaf
- 1000p
Julitko
Dusiu, mam nadzieję, że moja philadelphia zakwitnie, skoro ma pędzik. Wtedy się przekonam jak to jest z jej kwiatami, czy będzie ich więcej, czy mniej
Justynko, myślę, że Cię obdarzy pędzikiem, bo to jest grzeczna hybryda. Wprawdzie to kwitnienie jest sklepowe, ale nie mam z nią problemów. Nie grymasi, puszcza nowe pączki, korzenie ładne, oby takie wszystkie były
.

Dusiu, mam nadzieję, że moja philadelphia zakwitnie, skoro ma pędzik. Wtedy się przekonam jak to jest z jej kwiatami, czy będzie ich więcej, czy mniej
Justynko, myślę, że Cię obdarzy pędzikiem, bo to jest grzeczna hybryda. Wprawdzie to kwitnienie jest sklepowe, ale nie mam z nią problemów. Nie grymasi, puszcza nowe pączki, korzenie ładne, oby takie wszystkie były

- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Cudowne 

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- lucynaf
- 1000p
Anno, dziękuję
Kiedyś pisałam o dwóch phalaenopsisach, które kupiłam zimą Nomi, były one podlewane od góry po trzonie, bo gniły między listkami. Jednemu, wydłubałam zgniliznę, musiałam usunąć dwa liście, odpadł mu też sercowy. Z drugim było jeszcze gorzej. Smarowałam je bioseptem i grevitem, moczyłam je też w wodzie z dodatkiem tych środków. Pierwszemu wyrósł nowy liść, są nowe korzenie, a nawet przedłuża pęd
. Drugi niestety nie dał rady, zgnił mu cały trzon, stoi to nieszczęście tylko ze starym pędem i nawet ładnymi korzeniami w kącie, nie wyrzucam, ale wszystko wskazuje, że to koniec. Straciłam pierwszego w swojej '' karierze'' storczyka 

Kiedyś pisałam o dwóch phalaenopsisach, które kupiłam zimą Nomi, były one podlewane od góry po trzonie, bo gniły między listkami. Jednemu, wydłubałam zgniliznę, musiałam usunąć dwa liście, odpadł mu też sercowy. Z drugim było jeszcze gorzej. Smarowałam je bioseptem i grevitem, moczyłam je też w wodzie z dodatkiem tych środków. Pierwszemu wyrósł nowy liść, są nowe korzenie, a nawet przedłuża pęd

Dusiu zgadzam się z Lucynką zobaczymy jak będzie z naszymi philadelphiami oby pięknie kwitły i jak napisałaś mają piękne liście
Lucynko ciężko jest stracić każdego storczyka ja też kilka straciłam więc wiem co czujesz
na szczęście są inne, które pięknie Ci rosną i kwitną ciesząc nasze oczka 

Lucynko ciężko jest stracić każdego storczyka ja też kilka straciłam więc wiem co czujesz

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
Julitko
Znalazłam dwunasty
pędzik 

Znalazłam dwunasty