Święta, święta i ... po świętach, ale mamy jeszcze majówkę, czyli dłuugi wekend do odpoczynku lub odpoczynku przy pracu w ogrodzie
Witaj
Lenanno
dziękuję za odwiedziny. Zawzięłam sie tulipanowo jesienią, bo to forum wprowadza w taki stan ... Tulipany miałam od zawsze, ale w skromniejszej ilości. Teraz rabatka się nieco powiekszyła z cebulowymi. Na swoje tulipanki też się doczekasz, bo wiosna już się także wybrała na północ. Może nam je pokażesz ?
Witaj
Andrzejku , kolekcja powiększa sie z każdym miesiącem przebywania na forum

Tyle jeszcze chciejstw .... Ale już rozsądek czasem kołacze do mojej świadomości. Nie można przecież mieć wszystkiego. No i nie każda roślinka chce mieszkać w moim ogrodzie

Następuje naturalna selekcja.
Janeczko, dziękuję za życzenia. Poniedziałek był tylko trochę mokry. Zostałam podlana symbolicznie przez M

U mnie wody nie było a części tulipanów także nie mogę się dopatrzeć. Tych co sadziłam wiele lat temu. Czyżby pożarły je podziemne głodomory ? Nie zrażam sie jednak i będę sadziła nowe, ale tych ciekawszych to jednak trochę żal....
Aniu, nie każdy niestety posiada dar przekazania swych myśli ...aby język giętki (palce zwinne na klawiturze) przekazały co pomyśli głowa.. Jednak cieszę się, że tak bardzo nie zanudzam

Kwiecień i maj, to moje ulubione miesiące. Spełniają się marzenia o ciepełku i kwitną, kwitną długo oczekiwane roślinki. Ten kolorowy i pachnący ogród przyprawia niejednokrotnie o zawrót głowy
Agatko, wisienki u mnie już w pełnym kwitnieniu. Nie wiem czy fotka może oddać klimat :
Basiu, pięknie dziękuję za życzenia

A co się z Twoimi tulipankami porobiło ? Może w przyszłym sezonie nadrobisz, bo te wczesne cebulowe tak ogromnie cieszą
Romciu, dziękuję serdecznie. Baranek z zajączkiem zostały zjedzone niemal błyskawicznie w pierwszym dniu świąt. W sobotę piekłam a w niedzielę już tylko zbierałam okruszki. Takie małe co nieco, ale cieszy i oczy i podniebienie
A teraz parę fotek :