Moje ukwiecone parapety
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
A jakiej wielkości jest twój kwitnący tetraspis C1? Bo mój ma zaledwie 16 cm i jestem ciekawa, ile będę musiała czekać na kwiaty.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Witam po krótkiej przerwie, niestety praca, praca i praca i tak do 2 maja co najmniej trudno mi znaleźć chwile żeby wejść na forum i skrobnąć kilka słów. Porobiłam parę zdjęć, nowych przyrostów, ale dziś widzę, że od tego czasu minęły już dwa tygodnie a pędziki trochę podrosły. Więc muszę zrobić małą aktualizacje zdjęć.
Venus9/Julitko, akwarybko/Basiu, marwes/Marku, Justus27/Justynko dziękuję za pochwały dla epicattleyki, też mam nadzieję ze szybko zakwitnie.
Trzysta/Agatko witam u mnie i zapraszam częściej
Storczykowa/Dusiu mój tetraspis C1 ma rozpiętość liści ponad 20 cm, Ale faktycznie teraz sprzedają je chyba zdecydowanie mniejsze niż jak ja go kupowałam.
Dziś jedno zdjęcie ze storczyków które aktualnie puszczają nowe przyrosty, reszta jak zrobię nowe zdjęcia bo te stare troche są nieaktualne.
To moja wymarzona neofinetia, na zdjęciu widać małe nowe korzonki. W chwili obecnej mają już prawie po dwa centymetry długości, przyrasta tez nowy liść na tej rozetce z nowymi korzonkami. Na drugiej rozetce dwa dni temu też wypatrzyłam nowy korzonek

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL
Budowa mojego orchidarium dobiega końca więc może wkrótce pokaże zdjęcia całości.
Zapomniałam dopisać, że mam jeszcze kilka nowości cattleykę -prezent imieninowy od siostry i trzy masdevalie od Kasi/kasiunieczka_32
Venus9/Julitko, akwarybko/Basiu, marwes/Marku, Justus27/Justynko dziękuję za pochwały dla epicattleyki, też mam nadzieję ze szybko zakwitnie.
Trzysta/Agatko witam u mnie i zapraszam częściej
Storczykowa/Dusiu mój tetraspis C1 ma rozpiętość liści ponad 20 cm, Ale faktycznie teraz sprzedają je chyba zdecydowanie mniejsze niż jak ja go kupowałam.
Dziś jedno zdjęcie ze storczyków które aktualnie puszczają nowe przyrosty, reszta jak zrobię nowe zdjęcia bo te stare troche są nieaktualne.
To moja wymarzona neofinetia, na zdjęciu widać małe nowe korzonki. W chwili obecnej mają już prawie po dwa centymetry długości, przyrasta tez nowy liść na tej rozetce z nowymi korzonkami. Na drugiej rozetce dwa dni temu też wypatrzyłam nowy korzonek

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL
Budowa mojego orchidarium dobiega końca więc może wkrótce pokaże zdjęcia całości.
Zapomniałam dopisać, że mam jeszcze kilka nowości cattleykę -prezent imieninowy od siostry i trzy masdevalie od Kasi/kasiunieczka_32
Kasiu neofinetia piękna i ładnie przyrasta
czekam na zdjęcia orchidarium no i oczywiście Nowości

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Storczykowa
Teraz bardzo maleńkie są te tetraspisiki C1... Mój jest mniejszy od equestrisa, ale rośnie nowe listko, więc może jeszcze podrośnie, ale niepredko zobaczę kwiaty... A miał byc zdolny do kwitnienia :/.
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja głównie zaglądam żeby zobaczyć co nowego u Ciebie kwitnie Kasiu.No i w końcu jestem bardzo ciekawa jak wygląda Twoje orchidarium......Ostatnio u córki był kolega i pyta się jej, dlaczego trzymam roślinki w akwarium(ździwiony oczywiście)A córka na to ,że to jest mamy oranżeria
.A ja mam tam wszystkie młode roślinki ,które się ukorzeniają. 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Zdrowa roślinka z tej Neofiniaty, podziwiam Cię, że tak trudną roślinkę Umiesz uprawiać. Gratuluję korzonków i listeczka.
Pochwal się masdevalliami
Pochwal się masdevalliami

-
Julito, Dusiu
Iwonko na nowe kwitnienia trzeba jeszcze będzie poczekać, mam pędziki na paru storczykach ale nim zakwitną to jeszcze chwilę potrwa. Z nie pokazywanych dwa zakwitły, na części utrzymują się kwiaty od x czasu. Orchidarium dzisiaj została właściwie ukończone, więc może jutro lub w któryś inny weekendowy dzień uda mi się pokazać relacje z jego budowy.
Justynko
jeśli chodzi o neofinetie to sama jestem zdziwiona ze tak szybko podjęła współpracę, a może nie jest wcale tak trudna w uprawie jak się wydaje. Jeśli chodzi o masdevalie to może jutro uda mi się zrobić zdjęcia.
Życzę wszystkim miłej nocki

Iwonko na nowe kwitnienia trzeba jeszcze będzie poczekać, mam pędziki na paru storczykach ale nim zakwitną to jeszcze chwilę potrwa. Z nie pokazywanych dwa zakwitły, na części utrzymują się kwiaty od x czasu. Orchidarium dzisiaj została właściwie ukończone, więc może jutro lub w któryś inny weekendowy dzień uda mi się pokazać relacje z jego budowy.
Justynko

Życzę wszystkim miłej nocki
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Gratuluję marzenia i jego obfitych przyrościków
Mi też się Neofinetia marzy

Mi też się Neofinetia marzy

-
Basiu
neofinetia wciąż mnie zaskakuje teraz na kolejnej rozetce pojawił się korzonek a na trzeciej z kolei rośnie listek, strasznie mnie to cieszy.
A to mój niedawny prezent imieninowy od siostry cattleya intermedia var. coerulea

Uploaded with ImageShack.us

Nowe pędziki na botanikach
Drugi pędzik na cornu-cervi, jest też nowy listek

Na pierwszym wciąż pojawiają się nowe kwiaty

P. equestris alba pędzik coraz większy

p. Pantherina też wreszcie postanowiła puścić pędzik

P. Penang Girl może też wkrótce zaszczyci mnie swoim kwiatkiem

P. Pulchra pierwszy pędzik wciąż stoi choć nie usycha a jakieś dwa dni temu wypatrzyłam kolejny pędzik

To na razie tyle, przez ostatnie czas narobiło mi się masę zaległości na forum bo musiałam intensywnie pracować. Teraz pomału postaram się to nadrobić. Mam też całą masę Waszych wątków do poczytania i pooglądania ale pomału myślę że to nadrobię.

A to mój niedawny prezent imieninowy od siostry cattleya intermedia var. coerulea

Nowe pędziki na botanikach
Drugi pędzik na cornu-cervi, jest też nowy listek

Na pierwszym wciąż pojawiają się nowe kwiaty

P. equestris alba pędzik coraz większy

p. Pantherina też wreszcie postanowiła puścić pędzik

P. Penang Girl może też wkrótce zaszczyci mnie swoim kwiatkiem

P. Pulchra pierwszy pędzik wciąż stoi choć nie usycha a jakieś dwa dni temu wypatrzyłam kolejny pędzik

To na razie tyle, przez ostatnie czas narobiło mi się masę zaległości na forum bo musiałam intensywnie pracować. Teraz pomału postaram się to nadrobić. Mam też całą masę Waszych wątków do poczytania i pooglądania ale pomału myślę że to nadrobię.
Ale pędzikowo u Ciebie

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Kasiu ale pędzikowo u Ciebie
aż miło się robi 

- Storczykowa
Ale się dużo dzieje u twoich botanicznych
. Tyle pędzików...

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
No ja też muszę pochwalić pędziki
Niech rosną szybciutko 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu , ależ rozgalopowały się Tobie Storczyki . Same pędziki ,jak to rozkwitnie to istną łączkę kwiatów będziesz miała w domu .Wielkie brawa dla nich i gratulacje dla Ciebie. Przyłączam się do oczekujących na fotorelację z budowy orchidarium.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49

Masz stanowczo za dużo wolnego miejsca na parapecie