W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dla mnie odkrciem był sam fakt, że można chcieć podejśc do zwierzęcia, w humanistyczno-zwierzęcy sposób, spokojny, rozważny, z chęcia ZROZUMIENIA jego toku myślenia.
Do wymienionej tematyki polecam " Jak rozmawiać z psem", "Tajemnice psiego umysłu", "Inteligencja psów" Stanleya Corena, profesora psychologii , tresera i wykładowcy na Uniwersytecie w Kolumbii a przede wszystkim wielkiego miłośnika psów. Jeśli chodzi o dawne szkolenia owczarków to najlepiej je jak najszybciej wymazać z pamięci :D , niestety tez widziałam na żywo.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Znam test z "kałaszem" - jak wygląda na żywo. Kiedyś myślałem, że jest niezbędny bo wyłania jednostki bez strachu na wystrzały. Ale... Odpadło po nim wiele bardzo mądrych psów, a nikt nie pomyślał o tym żeby najpierw nauczyć psy braku reakcji na hałas a dopiero wtedy przeprowadzać dalszą eliminację. Ale... po co jak można bez tego odrzucić 8 na 10 psów bez żadnych ceregieli i problemów.

Haniu , jak wiesz zgadzam sie z Tobą w większości zagadnień, ale na owczarki, które nie przeszły testu bum, bum, zawsze było sporo chętnych :lol:
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

A wiesz może Adamie, czy firma przeforsowała zapis o nieusypianiu psich emerytów, na których nie było chętnych ?

mora1 - dzięki wielkie za pozycje; a w sprawie pamięci ? Wyrzutów sumienia nie da się wymazać. Tkwią jak ciernie. :oops:
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Po zakończeniu służby Firma, czasami jakoś tak zapomina...
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

anoli pisze:I tak czasem musi zostać sam w domu, w sensie, kiedy wie, że Zuzia jest ze mną na spacerku. I tu jest kłopot jak z dziećmi, jak im okazać po równo uwagi i uczucia.
A czemu nie możesz wychodzić z dwoma naraz? Może razem wybiegałyby się solidniej?

No tak, trzeba naraz głaskać dwie głowizny, drapać dwa brzuszki, stawiać jednocześnie dwie miski z jedzeniem... Chyba, że jeden z Twoich psów jest wyżej w hierarchii i ten drugi to akceptuje, wtedy głaskanie i karmienie może odbywać się kolejno, od "ważniejszego" zaczynając.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nalewko wychodzę z dwoma naraz, ale wtedy Zuzia się nie wybiega. Skandal ma już 14 lat, jest bardzo sprawny, i jak mu się chce to i pobiega. Ale mu się nie chce przeważnie :roll: Ledwie zejdziemy na dół, on szybciutko robi co swoje i właściwie pokazuje, "no dobra, to się zbieramy". :roll: :wink: No chyba, że jest jakiś wilczur, czy inny wielki i trzeba mu pokazać, kto tu jest najważniejszy :roll: :wink: Dobrym powodem do pozostania na spacerku może być też ulubiona suczka sąsiadów...ale wtedy oboje siadają i wąchają się po nosach :lol: Bardzodługie spacery go męczą. Dlatego czasem musi zostać w domu, a my idziemy do parku, na psi wybieg. :D
Hierarchię ustaliły same, ja się w to nie wtrącałam, tylko kontrolowałam. Ważniejszy jest on, pewnie dlatego, że starszy, i samiec. Chociaż da sobie zabrać kość z przed nosa, czy coś z miski (mają to samo, ale jedzenie tego drugiego napeeeewno jest lepsze). Bywają o siebie zazdrośni, ale okazują to starając bardziej zwrócić uwagę na siebie. Natomiast jeśli Zuzia przesadzi ze swawolami, np, ściągnie go za ogon z fotela, potrafi ją skarcić, a ona nigdy nie okazuje przewagi siłowo-wielkościowej. :)
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

a w sprawie pamięci ? Wyrzutów sumienia nie da się wymazać. Tkwią jak ciernie.
Hanka oświeciło mnie :lol: czy to nie na innym forum była rozmowa o cierniach, drutach kolczastych ipt.? Jeśli tak to ja Cię za te wszystkie druty, ciernie przepraszam, czasem piszę szybciej niż myślę, ale sama wiesz nie ma róży bez kolców :D Zgoda?
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Zgoda, zgoda, przecież nie toczymy wojny, chcemy tylko by psiaki były posłuszne i szczęśliwe zarazem :P
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to super :D . Dokładnie o to chodzi :D . Teraz będę Cię męczyć w różanym temacie, pokojowe oczywiście :D
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Sziranek skończył 10 miesięcy...

spoważniał... coraz więcej śpi.... i powolutku zaczyna tolerować kaganiec...
przedpokój w kolorze piasku pustyni do malowania na wiosne - ale straty muszą być

no i gdzie ta moja pani?
Obrazek

no wreszcie, pyszne.... spokojnie pani sie nei denerwuje z podłogi też wyliże - do ziarenka
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ha ha, Kenzo jak je ryż to podłoga dookoła miski wygląda tak samo :lol:
A potem jeszcze jeździ z miską po całej kuchni, bo przecież NIC sie nie może zmarnować :P
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47

Post »

Witam ponownie, cieszę się, że na forum rozwinęła się dyskusja na temat rasowców i nierasowców,na temat ich wychowania, po wypowiedziach widać, że świadomość społeczna wzrasta i jest coraz więcej odpowiedzialnych właścicieli psów.
Współczuję Pani u której kociaka źle wykonano zabieg kastracji, biedny zwierzak. Pretensje jednak można mieć tylko do lekarza partacza, żeby wykonac zabieg sterylizacji u moich suk najpierw zapoznałam się z materiałami dotyczącymi sterylizacji, a później skonsultowałam się z kilkoma klinikami zanim podjęłam decyzję, którą z nich wybrać. Sterylizacja, czy kastracja to zabiegi pod narkozą, istotna jest też technika wykonania, zapobiegają one nie tylko niechcianej ciąży, ale też groźnym dla życia chorobom.
A tu moje towarzystwo schroniskowe plus yoorek na ogrodowych igraszkach(Diana 1,5 roku, Miś 3 miesiące Sonia 10 miesięcy yoorek Asti 7 lat) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47

Post »

Beata B pisze:Witam ponownie, cieszę się, że na forum rozwinęła się dyskusja na temat rasowców i nierasowców,na temat ich wychowania, po wypowiedziach widać, że świadomość społeczna wzrasta i jest coraz więcej odpowiedzialnych właścicieli psów.
Współczuję Pani u której kociaka źle wykonano zabieg kastracji, biedny zwierzak. Pretensje jednak można mieć tylko do lekarza partacza, żeby wykonac zabieg sterylizacji u moich suk najpierw zapoznałam się z materiałami dotyczącymi sterylizacji, a później skonsultowałam się z kilkoma klinikami zanim podjęłam decyzję, którą z nich wybrać. Sterylizacja, czy kastracja to zabiegi pod narkozą, istotna jest też technika wykonania, zapobiegają one nie tylko niechcianej ciąży, ale też groźnym dla życia chorobom.
A tu moje towarzystwo schroniskowe plus yoorek na ogrodowych igraszkach(1,5 roczna Diana, 3 miesięczny Miś, 10 miesięczna Sonia i yoorek Asti 7 lat) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Beata B fajne fotki, zgrane towarzystwo i ta śliczna księżniczka wśród nich ;:109
Agnieszko cóż tam kilka ziarenek ryżu i brudna podłoga i umazane ściany :;230

Kefir dostał nowy smakołyk

ObrazekObrazek

pozdrawiamy ;:100
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Beato B, ale fajna gromadka ;:113 Ten szczenior na pierwszym zdjęciu jest taki cudny ze aż chce się go przytulić ;:168

Soniu, Kefir jest wspaniały, wygląda jak owieczka ;:109 ale chyba powolutku mu się zaczynają kształtować dredy :wink: :?:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”