Rośliny Krystyny

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Krystyny

Post »

:shock:
NASTEAPNA CO MA DOM Z GUMY :roll:
wydobrzeją u Ciebie bankowo ;:108
Awatar użytkownika
AdaK
500p
500p
Od: 22 lut 2011, o 17:43

Post »

No jakie zakuuupyyy ;:138
Krysiu ja bym zostawiła krotona tak jak jest. Doczytałam, że pierwsze podanie nawozu jest troszkę przez krotony nie lubiane, więc przez jakies 3-5 razy podlewaj wodą, aż się zadomowi. Później daj mniejszą dawkę nawozu pierwdzego podlewania z nawozem, a kolejne już normalnie. Ja mojego (tego kolorowego) kupiłam jeszcze w chłodne dni, potraktowalam tak jak wyżej opisałam i jak widzisz puszcza wąsiki :) Tego zielonego na pniu kupiłam już w cieplejsze dni i nie obawiałam się zmarznięcia więc już przy 3 podlewaniu dalam nawóz i też wypuszcza młodziaki. Obydwa podlewam mało, a często, lubią wilgoć ale nie przelanie. Ten większy kolorowy (kolorowy) nawet dostał kulę nawadniającą.
Myślę że będzie ok jak sie udomowi ;:108
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Dorotko - :;230 :;230 może nie do końca z gumy,ale parę żyjątek mogę wykopać na balkon.Mały lecz parę kwiatków pomieści.
Ado - zrobię jak mi radzicie;i Ty,i Sara,i Edyta - jesteście przeciwne,a ja w głębi ;:167 też więc "górą nasi-nie rżnie się" ;:180 ;:180
hania1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 22 mar 2011, o 23:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pani Krystyno ! po prostu piękne okazy ,zadbane wypielęgnowane po prostu powiem w prost zazdroszczę !!! proszę powiedzić dużo czasu zajmują pani te kwiatki ,jak często zmienia pani ziemie ? i skąd je pani bierze ? Serdecznie pozdrawiam Hania
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit - dziękuję za odwiedziny. ;:180 za miłe słowa w imieniu swoim i kwiatków.Nie zajmują mi one zbyt wiele czasu.Chyba,że dzieję się u nich albo z nimi coś
wyjątkowego - albo zaczynają kwitnąć,albo chorują,niestety czasami się to zdarza.Przyznam,że rzadko przesadzam.Nie lubię kwiatów posadzonych w za dużych doniczkach.To tak,jakby człowieka wypuścić w za dużych butach :;230 :;230
Dużo kwiatki spryskuję - 1x niektóre teraz jak cieplej 2x dziennie.Staram się mniej podlewać,już parę mi padło.
Zdobywam różnie : od znajomych szczepki lub całe kwiaty.Mam koleżankę,która często kwiaty przesadza,a że później nie widać przyrostów to wydaje je z domu.
Często kupuję,wzorem innych forumowiczek - na przecenach.Wczoraj np jak wypisałam,kupiłam ich 6.
Teraz między dniami wolnymi powinno być więcęj tych przecen.Czasami są promocje.Sprzedawane są na placach targowych - u mnie jest cały rok "dziadek",
a w ciągu roku jeszcze parę osób dodatkowo się tym para.W Ogrodzie Botanicznym też czasami można kupić.
Wybieram się w tym roku (bo się zapisałam na Forum) na giełdę kwiatową.No i w końcu na aukcji - jest kwiatów,nasion - mnóstwo.
A na Forum po spełnieniu warunków można się wymieniać,lub kupować różne wymarzone okazy.
Życzę miłego spędzania czasu na Forum,czekam na prezentacje roślin i kolejne odwiedziny,miło mi będzie wymieniać uwagi i spostrzeżenia. ;:162 ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Krysiu odważna jesteś. Wziąć tyle zdechlaczków za jednym razem to wyzwanie ;:108 Największe wyzwanie to faktycznie kroton, bo ma swoje on swoje humory. Nie mniej patrząc na Twoje doświadczenie i osiągnięcia...będzie dobrze :heja
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:180 dzięki - mam nadzieję.Strasznie zmarnowali te krotony.One jako bardzo wrażliwe i humorzaste,a potraktowane tak lekceważąco - najbardziej
się poniszczyły.Nie było właściwie jak wybrać i wzięłam pierwszego z brzegu. ;:108 ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kochana, jak już doprowadzisz tę sierotę do jako takiego wyglądu, to koniecznie napisz, jak to zrobiłaś, bo mój też wymaga "pierwszej pomocy" :roll:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Kurcze, czemu w mim mieście nie przeceniają kwiatków?
Dopiero jak już są martwe :evil:
Biała miniaturka, moje marzenie ;:170
Pewnie wszystkie uratowane kwiatki odwdzięczą się i będą pięknie rosnąć
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D - kochana,też tak myślałam,bo do niedawna nie zwracałam na to uwagi.Faktem jest,że te kwiaty często są umierające,albo wręcz już w ogóle umarłe,no i te przeceny nie są regularnie,tylko kiedy im się zachce.Jak mają dużo nowych kwiatów,a w sklepie zdychających sporo - to przecena; jak mało nowych a w sklepie cmentarz - to przecena.
Pochodź teraz po tych marketach - może coś złapiesz :?: - oby nie katar,albo gorszą zarazę :;230 :;230
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Krystyna ma rację, ja często chodzę do lidla gdzie kwiatki przeceniają...i to dosyć w dobrym stanie. Mam też blisko zarówno do Lidla i Biedry więc pojawiam się tam bardzo często.

-- Cz 28 kwi 2011 12:27 --

Krystyna ma rację, ja często chodzę do lidla gdzie kwiatki przeceniają...i to dosyć w dobrym stanie. Mam też blisko zarówno do Lidla i Biedry więc pojawiam się tam bardzo często.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7 - a ja dzisiaj do L. mogę nie dojść,ale i tak poczyniłam zakupy na stoisku u jednego pana kwiaciarza :tan
Zakupiłam trzy kalatee :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

jedną hoję,tę co to ma perspektywy :!: :

Obrazek Obrazek

jednego nieboraczka,co to jest podobny do ulubieńca Sary :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

no i dostałam jedną parasolkę p.dla kota;Były dwa papirusy,ale pani przede mną kupiła tego ładniejszego,to ja wymyśliłam,że wystarczy mi parasolka i już :

Obrazek

a teraz zapraszam wszystkich do podziwiania :!: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Krysiu, chyba jednak masz parapety i mieszkanie z gumy. ;:224
Mnóstwo zakupów poczyniłaś. :D
"Zdechlaczki" pod Twoją opieką na pewno się pozbierają i odwdzięczą pięknym wzrostem. ;:108
Kalatejki bardzo ładne i trzymam kciuki, żeby się u Ciebie ładnie zadomowiły. Te z dwie pierwsze miałam, ale niestety u mnie
nie przetrwały zimy. Natomiast tą trzecią wciąż mam i rośnie (może nienajpiękniej ale jednak).
Sukulencik równiez ładny. Nie jestem w tym dobra, ale to może jakieś Sedum. :roll:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 - znalazłam stronę z samymi rozchodnikami i wyszło mi,że to sedum gypsicola,a nawet jeśli nie to
nic nie szkodzi.A w ogóle to sedum to przez Sarę - jak coś będzie nie tak,to na nią zwalę i wtedy mi się ulży :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Delete
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2009, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Życzę powodzenia z papirusem. Ja pecha miałem i spróbowałem z nasion, jak na razie się udało. :)
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”