- dziękuję za odwiedziny.

za miłe słowa w imieniu swoim i kwiatków.Nie zajmują mi one zbyt wiele czasu.Chyba,że dzieję się u nich albo z nimi coś
wyjątkowego - albo zaczynają kwitnąć,albo chorują,niestety czasami się to zdarza.Przyznam,że rzadko przesadzam.Nie lubię kwiatów posadzonych w za dużych doniczkach.To tak,jakby człowieka wypuścić w za dużych butach
Dużo kwiatki spryskuję - 1x niektóre teraz jak cieplej 2x dziennie.Staram się mniej podlewać,już parę mi padło.
Zdobywam różnie : od znajomych szczepki lub całe kwiaty.Mam koleżankę,która często kwiaty przesadza,a że później nie widać przyrostów to wydaje je z domu.
Często kupuję,wzorem innych forumowiczek - na przecenach.Wczoraj np jak wypisałam,kupiłam ich 6.
Teraz między dniami wolnymi powinno być więcęj tych przecen.Czasami są promocje.Sprzedawane są na placach targowych - u mnie jest cały rok "dziadek",
a w ciągu roku jeszcze parę osób dodatkowo się tym para.W Ogrodzie Botanicznym też czasami można kupić.
Wybieram się w tym roku (bo się zapisałam na Forum) na giełdę kwiatową.No i w końcu na aukcji - jest kwiatów,nasion - mnóstwo.
A na Forum po spełnieniu warunków można się wymieniać,lub kupować różne wymarzone okazy.
Życzę miłego spędzania czasu na Forum,czekam na prezentacje roślin i kolejne odwiedziny,miło mi będzie wymieniać uwagi i spostrzeżenia.