Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)
- Isskaa
- 500p
- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)
Witam.
Zaczne od tego,ze to moj pierwszy post.
Trafilam przypadkiem na to forum...i oniemialam... Jest rewelacyjne!!
Na poczatek sie przedstawie.
Mam na imie Iza.wlasnie kupilismy domek wraz z pieknym ogrodkiem,ktory zaczynam jakos remontowac,cos w nim robic.
Dodam,ze mieszkam w UK,tutaj ogrodki sa inne niz te polskie,sa duzo mniejsze,,,ale jak na angielskie warunki mysle,ze jest sporawy.
Ma potencjal i mozna go ladnie zrobic,dlatego postanowilam zalozyc swoj watek,gdzie będę sobie (i Wam) na biezaco pokazywac jak bylo i jakie zmiany nastapily.
Zaczynam dopiero przygode z ogrodkami.
Cale zycie mieszkalam na blokach,mieszkanie bardzo malutkie z minimalnym balkonem,a o dzialce nie bylo mowy,wiec w wieku 35 lat zaczynam przygode z ogrodnictwem.
W tym roku pierwszy raz sialam trawe,pierwszy raz pomidorki jak i inne warzywka oraz kwiatki.Nigdy wczesniej tego nie robilam i ucze sie na bledach,jednak po tym forum spodziewam sie,ze będę sie doskonalic ,bo naprawde posiada duuuuzo informacji w kazdej dziedzinie ogrodnictwa.
To na tyle.
Powrzucam pozniej fotki jak moj ogrodeczek wyglada ..na razie moje dziecie placze i musze juz uciekac.
Pozdrawiam wszystkich.
Iza.
Zaczne od tego,ze to moj pierwszy post.
Trafilam przypadkiem na to forum...i oniemialam... Jest rewelacyjne!!
Na poczatek sie przedstawie.
Mam na imie Iza.wlasnie kupilismy domek wraz z pieknym ogrodkiem,ktory zaczynam jakos remontowac,cos w nim robic.
Dodam,ze mieszkam w UK,tutaj ogrodki sa inne niz te polskie,sa duzo mniejsze,,,ale jak na angielskie warunki mysle,ze jest sporawy.
Ma potencjal i mozna go ladnie zrobic,dlatego postanowilam zalozyc swoj watek,gdzie będę sobie (i Wam) na biezaco pokazywac jak bylo i jakie zmiany nastapily.
Zaczynam dopiero przygode z ogrodkami.
Cale zycie mieszkalam na blokach,mieszkanie bardzo malutkie z minimalnym balkonem,a o dzialce nie bylo mowy,wiec w wieku 35 lat zaczynam przygode z ogrodnictwem.
W tym roku pierwszy raz sialam trawe,pierwszy raz pomidorki jak i inne warzywka oraz kwiatki.Nigdy wczesniej tego nie robilam i ucze sie na bledach,jednak po tym forum spodziewam sie,ze będę sie doskonalic ,bo naprawde posiada duuuuzo informacji w kazdej dziedzinie ogrodnictwa.
To na tyle.
Powrzucam pozniej fotki jak moj ogrodeczek wyglada ..na razie moje dziecie placze i musze juz uciekac.
Pozdrawiam wszystkich.
Iza.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moj maly wlasny swiat.. czyli Isskowy ogrodeczek ;-)

- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
Dziekuje Andrzejek za przywitanie
na razie sie ucze jak zdjecia wrzucic...pewnie będę musiala przejrzec jakies topiki,ktore ucza jak to zrobic
Przejrzalam troszke Twoj ogrodek..Piekny i duzy.Moj to chyba 1/10 tego co Ty masz.
Masz wielkie pole do popisu..ale mysle,ze i w moim malym cos sie da fajnego zrobic.
Mam w sumie dwa ogrodki. Jeden z przodu domu maly i wiekszy z tylu domu.
Oki doki,,w takim razie jak poloze dzieciatko spac to "wsiakne" w zdjecia i powrzucam cosik

na razie sie ucze jak zdjecia wrzucic...pewnie będę musiala przejrzec jakies topiki,ktore ucza jak to zrobic

Przejrzalam troszke Twoj ogrodek..Piekny i duzy.Moj to chyba 1/10 tego co Ty masz.
Masz wielkie pole do popisu..ale mysle,ze i w moim malym cos sie da fajnego zrobic.
Mam w sumie dwa ogrodki. Jeden z przodu domu maly i wiekszy z tylu domu.
Oki doki,,w takim razie jak poloze dzieciatko spac to "wsiakne" w zdjecia i powrzucam cosik

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Witaj - zawsze fascynowały mnie angielskie ogrody. Więc taki polsko-angielski na pewno będzie wspaniały. No i mam syna na Wyspach 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
dodawanie fotek nie jest takie trudne .Klikasz odpowiedź i na dole okna masz dodawanie zdjęć przez fotosik albo imageshack.us klikasz ma któryś z linków i wybierasz sobie odpowiednie opcje
Witaj Izo
Jestem podobnie do Ciebie na początku drogi jeśli chodzi o ogród
,ale damy radę
.Ja także dziś pierwszy raz wrzucałam zdjęcia
i nie obyło się bez nerwów.Ale udało się jakoś
,z działką będzie podobnie, metodą dwa kroki do przodu jeden w tył ale jakoś dojdziemy do ładu.
Pozdrawiam

Jestem podobnie do Ciebie na początku drogi jeśli chodzi o ogród

Pozdrawiam
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
Witajcie,witajcie.
Dzieci spia wiec postaram sie powrzucac zdjecia.
Jowa,amba Wasze ogrodeczki tez odwiedze
Andrzejek,a od Ciebie juz podpatrzylam jedna rzecz.Bardzo mi sie podoba ten stozek z doniczkami,kaskada chyba to nazywa sie fachowo,tak? Bardzo ciekawy pomysl,nigdy wczesniej takiego czegos nie widzialam....i jak mam byc szczera juz kombinuje co by u mnie postawic
jeśli chodzi o zdjecia,to tak jak mowilam,ogrodki tutaj sa duuuzo mniejsze,,,wiec i pewnie zadnej rewelacji nie bedzie.W Polsce sa piekne ogrody..i tego wlasnie teraz mi tutaj brakuje.
Ale musze Wam powiedziec,ze teraz dopiero odkrylam swoje hobby..i jest nim wlasnie zabawa z roslinkami.Moze to glupio zabrzmi,ale spelniam sie w jakis sposob,kazda wyrosnieta sadzonka z nasionek sprawia mi wiele radosci......dosc gadania
Gadula ze mnie straszna 
no I utknelam... Malutka sie obudzila,musialam leciec ... (ma 4 miesiace). Obiecuje wszem I wobec,ze powrzucam fotki jak tylko znajde czas...
No,a teraz to dobranoc wszystkim.
Dzieci spia wiec postaram sie powrzucac zdjecia.
Jowa,amba Wasze ogrodeczki tez odwiedze

Andrzejek,a od Ciebie juz podpatrzylam jedna rzecz.Bardzo mi sie podoba ten stozek z doniczkami,kaskada chyba to nazywa sie fachowo,tak? Bardzo ciekawy pomysl,nigdy wczesniej takiego czegos nie widzialam....i jak mam byc szczera juz kombinuje co by u mnie postawic

jeśli chodzi o zdjecia,to tak jak mowilam,ogrodki tutaj sa duuuzo mniejsze,,,wiec i pewnie zadnej rewelacji nie bedzie.W Polsce sa piekne ogrody..i tego wlasnie teraz mi tutaj brakuje.
Ale musze Wam powiedziec,ze teraz dopiero odkrylam swoje hobby..i jest nim wlasnie zabawa z roslinkami.Moze to glupio zabrzmi,ale spelniam sie w jakis sposob,kazda wyrosnieta sadzonka z nasionek sprawia mi wiele radosci......dosc gadania

no I utknelam... Malutka sie obudzila,musialam leciec ... (ma 4 miesiace). Obiecuje wszem I wobec,ze powrzucam fotki jak tylko znajde czas...
No,a teraz to dobranoc wszystkim.
- Isskaa
- 500p
- Kontakt:

ok..widze,ze będę miec problemy z wysylaniem zdjec...
Czy musze miec zalozone konto na imageshack czy fotosiku zeby wklejac zdjecia?
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witam
Ja nie mam konta i dodaje zdjęcia przez Fotosik

Ja nie mam konta i dodaje zdjęcia przez Fotosik
- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
Aha..
Dziekuje..
Sprobuje pozniej w takim razie przez fotosik.
Poki co pikuje pomidory..
Pierwszy raz w zyciu,az sie boje co z tego wyjdzie
A tak w ogole,hehe jestes moim sasiadem :-]
W Polsce w Rybniku mieszkalam ;-)
Dziekuje..
Sprobuje pozniej w takim razie przez fotosik.
Poki co pikuje pomidory..
Pierwszy raz w zyciu,az sie boje co z tego wyjdzie

A tak w ogole,hehe jestes moim sasiadem :-]
W Polsce w Rybniku mieszkalam ;-)
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
No to sąsiadko
ja też pierwszy raz pikowałam pomidorki,dostałam od znajomej i stoją sobie na parapecie w kuchni i na razie dobrze się mają.A ze zdjęciami poradzisz sobie ja też myślałam że nie dam rady a dałam 

- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52
Witaj Izo
Obydwie "początkujemy" , więc możemy sobie podać grabki
W UK mam brata (Londyn)
. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia
ja dodaję przez image a trzeba podkreślić ,że żaden ze mnie geniusz komputerowy
Otwieram, robię browse czy co tam
Jak sie już doda, myszką kopiuję link i wklejam do treści wiadomości i już. Inaczej nie umiem 

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Kontakt:
Witaj Izo
I ja również przyszłam się przywitać i czekam na pierwsze zdjęcia

I ja również przyszłam się przywitać i czekam na pierwsze zdjęcia

Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- Isskaa
- 500p
- Kontakt:
gawronka
ulikimi
Milo poznac ;-)
Co do fotek..
Naprawde nie spodziewajcie sie cudow
Ja dopiero zaczynam,to nasz pierwszy rok w tym domku wiec wszystko zaczynamy.
Oki,,mala spi,mam nadzieje,ze chociaz z godzinke pospi (moj czas jest naprawde ograniczony) to lece na fotosik,muszse jakos te fotki powrzucac.
Aaa..co do pomidorkow..Popikowalam na razie jedna odmiane Zuchero i mam 38 sadzonek
A jeszcze mam chyba z 5 innych
Przesadzilam z tymi pomidorami..nie wiem co z nimi zrobie

ulikimi

Milo poznac ;-)
Co do fotek..
Naprawde nie spodziewajcie sie cudow

Oki,,mala spi,mam nadzieje,ze chociaz z godzinke pospi (moj czas jest naprawde ograniczony) to lece na fotosik,muszse jakos te fotki powrzucac.
Aaa..co do pomidorkow..Popikowalam na razie jedna odmiane Zuchero i mam 38 sadzonek

Przesadzilam z tymi pomidorami..nie wiem co z nimi zrobie

- Isskaa
- 500p
- Kontakt: