Ja posadziłam te moje czerwone pelargonie z zółtym czymś tam o pełnych kwiatach i z niebieskawą bakopą (widzieliście? chyba od niedawna jest na rynku, naprawdę śliczna. Są też różowe). mam też dużą donicę ceramiczną i myślę o jakiejś kompozycji z trawą ozdobną, ale niespecjalnie się znam na trawach...
Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
Może jak się rozrośnie, bo na razie nie robi wrażenia 
Ja posadziłam te moje czerwone pelargonie z zółtym czymś tam o pełnych kwiatach i z niebieskawą bakopą (widzieliście? chyba od niedawna jest na rynku, naprawdę śliczna. Są też różowe). mam też dużą donicę ceramiczną i myślę o jakiejś kompozycji z trawą ozdobną, ale niespecjalnie się znam na trawach...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
W zeszłym roku miałam niebieską bacopę. Super roslina. Kwitła niezmordowanie przez cały sezon aż do mrozów.
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Bardzo się cieszę
Zachwyciła mnie od pierwszego wejrzenia 
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- magdalen
- 200p

- Od: 26 cze 2010, o 11:22
Ja jeszcze nie wiem dokładnie co kupię bo zawsze jak zaplanuję to wpadnie mi w oko coś innego i nic z tych planów nie wychodzi. Wiem tylko że chciałabym aby dominował kolor pomarańczowy, bardzo podobają mi się pomarańczowo-łososiowe begonie. 
Pozdrawiam Magda
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szukam podpowiedzi.
Planuję 3 skrzynki postawić na parapecie okien a północnej strony. Słońca będzie więc tam niewiele.
Chciała bym coś zwisającego. Fuksje odpadają. Macie jakieś propozycje ?
Planuję 3 skrzynki postawić na parapecie okien a północnej strony. Słońca będzie więc tam niewiele.
U nas na tarasie lobelie niebieskie, może komarzyca w zestawie z czymś innym. Zapieram się rękoma i nogami, żeby wybić mamie z głowy surfinie, których nienawidzę. Najbardziej zadowolona byłabym ze zwisających z donic róż i może gipsówki (tej płożącej).
Ja już posadziłam białe pelargonie rabatowe z wilczomleczem Diamond frost + rozmaryn płożący,w niskiej misie białe brachycome, w drugiej ciemnoróżowe niecierpki walleriana ( a mam jeszcze z własnego siewu).Przy wejściu będą białe niecierpki nowogwinejskie z cytrynowym gnaphalium i wisząca rosnąca w kulę trzykrotka multiflora.Coś nie mam w tym roku ochoty na surfinie, a zawsze sadziłam, no chyba, że trafię z niebieskofioletowymi kwiatami.Zawsze też sadziłam bacopę, ale kapryśna bywa, ale może jak trafię ładne sadzonki to się skuszę.
Polecam begonię zwisającą.tulipanka pisze: Szukam podpowiedzi.
Tez kiedyś sadziłam begonie zwisającą, ale miałam z nią problemy.Okazałe kwiaty opadały w pełni kwitnienia zaśmiecając nieustannie taras, a nowe przestały się później rozwijać.Rosła w półcieniu pod zadaszeniem.Może popełniałam jakiś błąd 
-
majka2103
- 100p

- Od: 9 mar 2011, o 21:13
Witam na północne okna proponuje pelargonie kolory do wyboru, praktycznie i wytrzymałe na mocne wiatry, nie kłopotliwe w uprawie. 
-
Ann-ka72
- 1000p

- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Ja w tym roku to chyba kupię czerwone pelargonie- te zwykłe i dodam laurencję(izotomę)-bo wysiałam i ładnie rośnie
Czytałam,że bardzo długo kwitnie i pięknie sie prezentuje, więc się skusiłam
Nie wiem jak to w sumie będzie wyglądać, nie mam innego pomysłu, chyba że coś jeszcze innego wpadnie w oko z kwiatów na ryneczku. A może ktoś sie wypowie, jakie kwiatki do laurencji najlepiej pasują?
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
-
Lemurkiewicz
- 50p

- Od: 26 mar 2011, o 18:31
Ponieważ moje "wysiewy" jeszcze się nie zabierają za kwitnienie - jedną skrzyneczkę już sobie obsadziłam kupnymi kwiatkami: trzy bordowe pelargonie (piękny kolor kwiatów - wyglądają jak z aksamitu!), a do tego dwie niebieskie lobelie, i jeszcze po bokach - dwie białe werbeny.
Mam nadzieję, że wszystko ładnie się przyjmie i rozkrzewi
Do tego do małej donicy wsadziłam sobie czerwoną, niską dalię - wygląda cudownie - nie mogę przestać się na nią gapić
Mam nadzieję, że dalie, które sama wysiałam też będą takie ładne za kilka tygodni. Na razie to sama zielenina
Mam nadzieję, że wszystko ładnie się przyjmie i rozkrzewi
Do tego do małej donicy wsadziłam sobie czerwoną, niską dalię - wygląda cudownie - nie mogę przestać się na nią gapić
Mam nadzieję, że dalie, które sama wysiałam też będą takie ładne za kilka tygodni. Na razie to sama zielenina
- carterka
- 500p

- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Witajcie, dołącze z moimi pomysłami....w zeszłym roku miałam taki zestaw:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0&start=56 i pewnie doniczka z wilcem i surfiniami zostanie powtórzona, planuję jeszcze jedną doniczke z samym heliotropem, a przed drzwi wejściowie fuksje i niecierpki. Na razie króluje wiosna i jest tak: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=140
P.S. Wybaczcie, że daje linki do stron, a nie do odpowiednich postów, ale nie wiem jak to zrobić
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 0&start=56 i pewnie doniczka z wilcem i surfiniami zostanie powtórzona, planuję jeszcze jedną doniczke z samym heliotropem, a przed drzwi wejściowie fuksje i niecierpki. Na razie króluje wiosna i jest tak: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=140
P.S. Wybaczcie, że daje linki do stron, a nie do odpowiednich postów, ale nie wiem jak to zrobić
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
Lemurkiewicz
- 50p

- Od: 26 mar 2011, o 18:31
Wilce są świetnym elementem kompozycji - też się skusiłam w tym roku
Na razie nie na własny balkon tylko sprezentowałam skrzynkę babci - wilce, pelargonie i dalia z boczku bo taka ładna, że nie mogłam się oprzeć
Ale u mnie do obsadzenia jeszcze ze 3 skrzynki. Albo nawet jeszcze ze 4 upchnę, a co!
Bardzo fajny pomysł te bratki ze stokrotkami. Chyba go wykorzystam bo na przyszły rok zakupiłam już nasionka m.in. niebieskich bratków i różowych stokrotek
Bardzo fajny pomysł te bratki ze stokrotkami. Chyba go wykorzystam bo na przyszły rok zakupiłam już nasionka m.in. niebieskich bratków i różowych stokrotek
- Lorrie

- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Zapraszam do siebie na balkon