Iglakowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Iglakowo

Post »

Mucho, wspaniala kolekcja iglakow - jestem pod wielkim wrazeniem! :)
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj iglaczki super ładna zadbana działeczka życzę spokojnych Świąt
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu masz piękne iglaki :D czy mieszkasz daleko od Knyszyna? Jak na nieco chłodniejszy klimat dobrze sobie dają radę, Ja mieszkam niby w Centrum, a wszystkie mam zrudziałe. :?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Elu, piękne, zadbane iglaki. Na początku też posadziłem wiele roślin zbyt gęsto przez co miały zbyt mało światła i mocno na tym cierpiały. Teraz męczę się z ich przesadzaniem.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Dzięki Wam wszystkim za odwiedziny i miłe słowa :D :D

Lady-r - od Knyszyna mieszkam dość daleko, za to w samym sercu Puszczy Knyszyńskiej nieopodal Białegostoku.

Romku, rośliny są gęsto, bo wiesz, jak to jest - coś wpada Ci w oko i MUSISZ to mieć - potem rodzi się problem, gdzie to posadzić... ;:223 ;:223 ;:223

U mnie dopiero pokazują się pierwsze kwiaty, w magnolii tylko jedna sztuka leciutko zsunęła kożuszek:
Obrazek

Bzy zawiązują pąki kwiatowe:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Forsycja rozwija pierwsze kwiaty:
Obrazek

Żurawki i żuraweczki, które najładniej przetrwały zimę:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj Elu . Piękny masz ogród ;:138
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Jestem pełna podziwu dla Twoich iglaków, Elu. Fakt, na hosty już miejsca brak :;230
Będziecie przesadzali też starsze egzemplarze iglaków?
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, Agnieszko :D

Aniu na poniższych fotkach widać wieeeele znaczników od host :;230 :;230 :;230 :;230 Gorzej z miejscem.... ;:223 ;:223 ;:223 Starszych egzemplarzy iglaków nie będziemy przesadzać - to funkie pójdą do Brzozowej Górki .... :;230 :;230

Chamaecyparis obtusa Aurora:
Obrazek

Juniperus squamata 'Blue Star'
Obrazek

Picea abies Tabuliformis :
Obrazek

Picea abies 'Virgata'
Obrazek

Picea omorica De Royter :
Obrazek

Picea omorica Nana:
Obrazek

P. parviflora Negishi:
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Faktycznie powalająca kolekcja iglaków.A dlaczego przeprowadzasz ogród?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Elu mnie Puszcza Knyszyńska kojarzy się z okolicami Rudy jak wiesz gdzie to jest :wink: Twoje żurawki wyglądają lepiej od moich :roll: to chyba zasługa śniegu. U mnie zimą często zlatuje wszystko do zera. :? Białostocczyzna ma stabilniejszy klimat, chociaż zimniej. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

No no, zapowiada się ciekawy wątek. Na pewno będę śledzić z uwagą. Nie żebym była jakimś szczególnym miłośnikiem iglaków, ale na pewno coś mi wpadnie w oko i z chęcią popatrzę jak za parę lat będą wyglądały moje "maluszki". Czekam na dalszą relacje iglakową. :D :wit
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wydwało mi się, że moja Negishi jest spora, ale przy Twojej to karzełek :) Na zdjęciu z Virgatą najbardziej podoba mi się ilość drewna do kominka :lol: No przykro mi bardzo, ale nie potrafię odnaleźć urody w tych wężowych świerkach :lol:
A co to ukrywa się jeszcze pod ścianą na fotce z Tabuliformisem?
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Nie było mnie w kraju tydzień a tu taki kataklizm pogodowy :shock: :shock: :shock: Na szczęście w moim regionie ( wyjątkowo ;:224 ) przymrozki nie były wielkie i nie uszkodziły młodziutkich przyrostów. ;:180 ;:180 ;:180

malgocha1960 - całego ogrodu nie przeprowadzam, na szczęście, tylko odsadzam te, rośliny, które się "trochę" :;230 rozrosły i przeszkadzają sobie wzajemnie :D :D

Lady-r ze stabilnym klimatem ( zimnym, niestety ) masz całkowitą rację. Zimą praktycznie zawsze mamy pokrywę śnieżną, a sezon wegetacyjny zaczyna się o jakieś 3 tygodnie później niż np. we Wrocławiu. Uratowało to w tym roku moje hosty - większość w czasie ostatnich przymrozków była w postaci kłów - dzięki czemu nie ucierpiały prawie wcale.

igielka78 zaglądaj jak najczęściej - ja także uwielbiam patrzeć jak z maluszków robią się cudne kulki :D :D

Paweł, Negishi to moja duma - uwielbiam tę sosenkę. Rośnie u mnie już 9 lat i co roku uszykuję jej około połowy długości nowych przyrostów. Za wężami też nie przepadałam, aż zobaczyłam u kogoś w ogrodzie taki stary: pokraczny, poskręcany, nieprzewidywalny iglakowy wariat - nieporównywalny z niczym innym i zakochałam się w nim... :lol: Mam nadzieję, że za jakieś 10 lat mi się odwdzięczy....
Pod ścianą to "ławka rezerwowych".... :lol: :lol: :lol: - nowe nabytki, które czekają na swoje docelowe miejsce, m. in. :

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
martinez_82
500p
500p
Od: 1 wrz 2008, o 10:18

Post »

Co będe dużo pisał zakochałem się w tym domku z kamienia. Czy on jest tak oblepiony?? Ja od 3 lat stawiam Murki z kamienia ale ten widok mnie powalił z nóg chyba cały domek tak obkleje sobie. Skalniak z iglakami rewelacyjny po prostu mógłbym tam rozbić namiot i mieszkać. Pozdrawiam Marcin
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Elu, piszesz, że uszczykujesz swoja Negishi - to jakie wymiary ma teraz po 9 latach, chyba nie jest zbyt duża? Ja u swojej nie mogę się zdecydować - w zeszłym sezonie uszczykiwałam, w tym jej odpuściłam - zobaczę jakie będzie miała przyrost.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”