Beatko cudne te puszkinie, aż nie mogę uwierzyć, ze mam tak mało wczesnowiosennych kwiatuszków w ogrodzie. Jesienią koniecznie muszę popracować nad zmianą tej sytuacji
Cebulice jak sie zagęszczą to będzie piękny widoczek
nemezja Cebulica zdecydowanie jest ładniejsza hihi ale mi zagadkę dałaś co to za tulipanki żółte i już wiem ....kępki są dorodne myślę że i kwitnąć powinny super hmmm może i nimi Cie urzeknę kto wie... AGNESS ja 3 lata temu albo 4 w ogóle nie miałam cebulkowych i ciągle jakieś braki widzę a ostatnio się zastanawiam że mi jesienne kwiatki gdzieś pouciekały jakieś ciągle braki widzę a rok chudy będzie bo remont planowany jest .... kogra brrr oj nie dobrze bo nam jeszcze coś pomrozi ....a ja ciągle czekam czy jeszcze coś mi poodbija :P
Wczoraj w dzień była śliczna pogoda więc poszalałam na tej rabatce co się widoczkowi oprzeć nie mogę i stwierdzam braki coś by się tam zdało jeszcze posadzić...a potem padłam i jeszcze dzisiaj ledwo żyję to chyba przez tą pogodę bo dziś jest zimno i deszczowo
wanda7 puszkina to niewielki i delikatny kwiatek jak mu się tak z bliska przyjrzeć bardzo urokliwy i można powiedzieć podobny do hiacyntów tylko tak jak one nie pachnie
Z dnia na dzień coraz więcej roślinek zaczyna mi ożywać ale na straty chyba spiszę 6 żurawek czekam jeszcze na jakieś oznaki na 2 różach (tradycyjnie jak co roku jedną z nich jest moja ulubienica ) no i wszystkie cyprysiki w połowie są brązowe i nie wiem co z nimi począć wycinać czy po prostu wyrwać i wyrzucić ....widać mój ogród im nie służy
Ale są i tacy co zaczynają żyć więc witam kiełki host i młode listki żurawek ....
początki kwitnienia bergoni , psi ząb,szafirka i cebulica w pełni na nowym miejscu czyli na tej rabatce co tak mizernie wyglądała...
puszkina i początek kwitnienia narcyzów, prymulka i tulipanki botaniczne
Na razie nic nie rób z cyprysikami może odbiją. Moje też są okropne, ale się zregenerują. Tak miałam w zeszłym roku z jednym od wschodu zbrązowiał, a latem był już zieloniutki. Nic nie robiłam z tymi suchotami tylko ręką wykruszyłam co się dało i odpadło.
Beatko, mnie zdecydowanie urzekła Twoja puszkinia! A także stokrotka. Miałam ci ja kiedyś taką ślicznotkę różową i liczyłam, że się wysieje, ale nic z tego nie wyszło. Zastanawiam się, czy jeszcze spróbować, czy dać sobie spokój?
Cudny tez jest ten rząd prześlicznych pierwiosnków!
Beatko ależ wspaniale zakwitły Ci psizęby, moje jeszcze w pąkach....już się nie mogę doczekać. Mam nadzieje, że uda mi się trafić gdzieś jeszcze na inne kolorki- one są takie śliczne
Wesołych Świąt życzę wszystkim odwiedzającym mój ogródek
Lady-r Moje cyprysiki to fatalny wygląd - w zeszłym roku troszeczkę przemarzły to się bawiłam w wycinanie hmmm a teraz to chyba czekam na natchnienie co z nimi począć .... nemezja psi ząb jest już w pełni a tulipanki botaniczne jeszcze uwidaczniam w kadrze mam nadzieje że złapie kępki w pełni ich rozkwitu - w tedy to dopiero jest widok chatte ja na tą stokrotkę oj miałam chrapkę od jakiegoś czasu tylko nigdzie jej upolować nie mogłam na targu to same bratki albo ta drobna a teraz zajrzałam do centrum ogrodniczego i mam a czy przetrwa zimę zobaczymy Izo siej (jak znajdziesz nasionka) może w innym miejscu urośnie - kwitnie długo i te ogromne pomponiki ach.... AGNESS aż się zastanowiłam w jakim kolorku jeszcze są ....psi ząb ładny ale ja mam wrażenie że za krótko kwitnie :P kogra hihi trzy cebulki i chyba już rośnie trzeci rok to nie ma wyboru musi się jakoś prezentować ale i z doświadczenia obserwatorki zauważyłam że kwiatki po dwóch latach zaczynają się jakoś ładniej prezentować
To parę widoczków rondko nabiera uroku (w realu ładniej wygląda) narcyzy to ma być mieszanka a na razie kwitną żółte ....
w klimacie mizerotek czyli nowe nasadzenie na rabatce ( ciężko ująć fotką idee nasadzenia ) tulipanki szafirki i teraz dosadziłam prymulki zasiałam też gazenie mam nadzieje że nie zawiedzie bo bratki które tu rosły same się wyprowadziły ....
i inni barwinek , tulipan , irysek ,umek....
Beatko u mnie psiząb nawet nie zakwitnął bo......nie zdążył....
Fajna ta rabatka i każdego roku może wyglądać inaczej.
Roślinki pośród kamyków to zawsze dobra kompozycja, cokolwiek by to nie było.
Miłego poniedziałku.
O, jakie piękne widoki! I kolory bardzo bliskie kotom ;)
Beatko, żęółte narcyzy są najpiękniejsze z pięknych i wyglądają na rondku fantastycznie!
A mizerotki to też nie takie znów mizerotki! Zresztą do przyszłego roku będa wielkie kepy
Oj, cudna wiosna i słonko.... Powygrzewałam się w Twoim ogródku Wydeptałam od nowa ścieżki.
Serce zostało przy wstążce prymulek i kępie tulipanków botanicznych, na kamiennej rabatce.
Pozdrawiam cieplutko