Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1

Post »

Geniu, bo z tulipanami to zawsze są problemy szczególnie z odmianowymi. U mnie tylko dobrze kwitną botaniczne i zwykłe oraz nabytki z zeszłego roku. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Geniu w Śmigusowy dzień .U nas lało wczoraj i dzisiaj działka porządnie będzie podlana :) U Ciebie jest dużo kolorów nie narzekaj. ;:108 z tulipanami to na pewno wszędzie tak jest że jest dużo liści a mało kwiatu myślę że może z mokra u nas działki były podtopione i w ogóle stan wody był podwyższony i może podgniły? ;:223 Magnolię żółtą masz wspaniałą pięknie rośnie,tą hortensję miałaś w donicy przetrzymaną w cieple czy taką kupiłaś jest piękna ;:63 ;:3
Pozdrawiam... Alina .
x-d-a

Post »

Geniu, niestety, te holenderskie cebule są tak hodowane, żeby ładnie kwitły rok, góra dwa lata. Hodowcom zależy, żeby co roku kupować nowe :evil: I ja tak je traktuję - jako roślinki jednoroczne; też nie wykopuję, bo mam ich za dużo. Po prostu co roku dokupuję i dosadzam nowe...
A u Ciebie, mimo wszystko, wiosenka jest śliczna i kolorowa :P
Pozdrawiam jeszcze świątecznie :wit
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

e-genia pisze:Adrian, Margo dzięki dl.a Was też
Carlos rzeczywiście wiosennych u mnie mnóstwo , ale chyba dlatego że po zimie tak bardzo tęsknię za kolorami że sadzę ich najwięcej .
Krystyno, Tadku nie raz ze 3 lata wyglądają pięknie u mnie też tak było,tulipany powinno się wykopywać i wysuszyć a jesienią po zaprawieniu środkami grzybobójczymi ponownie posadzić ,ja tego nie robię, za dużo z tym pracy .
Adośko pewnie podziwiałeś zdjęcia zeszłoroczne, które wkleiłam dla porównania .
Tomku no i w nocy dyngus był, wstaje a tu ogród podlany , deszczyk pięknie podlał roślinki .
Irenko sanguinaria pierwszy rok zimowała , ale jak widać pięknie przezimowała i kwitnie, natomiast nie wiem co nie pasuje moim psizębom .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Geniu jak nazywa się ta roślinka na pierwszym zdjęciu ,bo u mnie też zakwitła jedna ?wydaje mi się ,że to jakaś szachownica,ale nie jestem pewien.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Geniu, wszystko wskazuje na to, że niedługo poznamy się w realu, a więc do zobaczenia :wit
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Geniu , ale paleta barw w Twoim pięknym ogrodzie ;:138
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Geniu Witaj :wit
I ja będę obserwowała z ciekawością Twoją lilię himalajską.Pięknie się zapowiada. ;:108
Ja swoją lilię zareklamowałam-przyszła w tragicznym stanie :evil:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Gieniu, zerkałam już wcześniej ... U Ciebie jak zawsze: kolorowo i bardzo bujnie! Tak bujnie, że w głowę zachodzę, gdzie potem mieszczą się wszystkie rosliny, które kwitną latem? Przecież wiosenne zajmują całą przestrzeń! Nawet nie próbuj mi tego tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiem :;230
;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Andrzeju, Dalu,Alinko, Ewo , Agatko , Carlos lilię himalajską mam pierwszy rok i jestem ciekawa jak sobie u mnie poradzi mam dość ścisłą ziemie , ale oczywiście przygotowałam jej drenaż i dałam ziemie ogrodniczą .
ostróżkę mam kilka lat już kilka razy ją dzieliłam wiosną zasilam azofoską ,z tulipanami rzeczywiście kłopot trzeba dosadzać co roku .

Izo a ja ostatnio jestem zawiedziona moim ogrodem sporo wolnego miejsca i trzeba będzie sporo kupić roślin jednorocznych żeby jakoś to wyglądało .

Andrzejku to szachownica kostkowa .

Genia
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Gdzieś jej kosteczki wymyło :;230 :;230 .Pamiętam ,że kupowałem kostkowe , a teraz się jeszcze taka gdzieś znalazł i dziwiłem skąd się wzięła ,a tu proszę .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
falkenburg
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2009, o 23:38

Post »

Carlos9 pisze:Lilia himalajska to to z tymi dużymi liśćmi powyżej niebieskiej hortensji? To rośnie podobno na 3-4 metry, ale minie ze 2 lata zanim będzie w pełni wzrostowa i dojrzała. Ile tak w ogóle kosztowała? pewnie ponad 50 zł, bo one są bardzo drogie a i trzeba pamiętać, że lubią miejsca zacienione, gdzie jest mało słońca i wilgotne z ziemia próchniczą, wypadałoby sadzić je w ziemi kupionej ze sklepu, aby lepiej rosły a w miarę regularnie podlewać....
Należałoby jeszcze dodać, że jest to bylina monokarpiczna, czyli taka co żyje kilka lat aż do kwitnienia. Po kwitnieniu zawiązuje nasiona i zamiera. Ważne jest zebranie nasion aby jej nie stracić.
Małgorzata i Krzysztof
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Pełna sanquinaria bajeczna :shock: ;:138 ;:138 ;:138 i goryczki już kwitną . :shock: ;:138
Moje coś się ociągają . :? Muszę z nimi pogadać . ;:224 :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Krzysztof ja bym nasion na pewno nie zbierała bo wszystko obcinam po przekwitnieniu ,żeby mi ogrodu nie szpeciło ;:7 , teraz żałuje że najpierw nie poczytałam , myślałam że ona będzie kwitła co rok jak inne lilie i nie będzie z nią problemu , a tu zbieranie i sianie nasion czekanie lata na cebule a potem po 1 kwitnieniu znowu nic . ;:7
Nie miała baba kłopotu kupiła lilię himalajską :;230

Jolu ta sanguinaria też mnie bardzo cieszy , troszkę zbyt szybko przekwita , ale widzę ze ma jeszcze 2 pąki więc nacieszę się nią troszeczkę .

Goryczkę tę kupiła mi Alinka662 szkoda ze takiej nie mam też białej , ta jesienna i cieniutkich listkach biała i niebieska pełna wiosną zginęły .

Znowu jesienią szukanie białych i niebieskich pełnych ,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Genia
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Witaj Genia, Już od dawna obserwuję Twój wątek, masz przepiękny ogród a krokusów tyle i takie kolory że aż przyjemnie popatrzeć :) Bardzo mi się podoba i nie ukrywam że dzięki Twojemu ogrodowi postanowiłam troszkę kwiatków wprowadzić również u siebie. Ogródek też mam mały - ok. 600m2 ale poprzedni właściciele mieli tylko trawę i same iglaki.
Pozdrawiam gorąco
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”