Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
- falkenburg
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2009, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Pogody ducha, zdrowia i radości
oraz wszelkiego dobra
z okazji Świąt Wielkanocnych
życzą...
oraz wszelkiego dobra
z okazji Świąt Wielkanocnych
życzą...
Małgorzata i Krzysztof
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kochani dziękuję
Ja też życzę Wam zdrowych ,pogodnych i szczęśliwych świąt
Genia

Ja też życzę Wam zdrowych ,pogodnych i szczęśliwych świąt
Genia
Wesołych Świąt Geniu
-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pani Geniu piękny wiosenny ogród! Cudo! Ogromna ilość kwiatów typowo wiosennych, których ja nawet w 1/4 nie posiadam. Jednak jeszcze miesiąc i u mnie będzie kolorowo, a w czerwcu-sierpniu będzie kwitło najwięcej 

Witam światecznie, dziękuje Geniu za odpowiedź w sprawie koron i tulipanów. Mam dopiero 3 lata działę i tak jak Ty zauważyłam, że istnieje jakiś problem.
Pozdrawiam Krystyna
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Tulipany w ubiegłym roku miałaś niesamowite
Gdzie ,,pies pogrzebany''
Co sprawia, że zdrowe wizualnie cebulki nie kwitną
U mnie jedynie czerwone ,,Darwinki'' są niezawodne , w tym roku też nie do końca.

Geniu, a czy da się żeby było jeszcze bardziej kolorowo?? Ja tu widzę wszystkie kolory tęczye-genia pisze: tylko co w zamian posadzić ,żeby było kolorowo?

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu, Wesołego Alleluja. No troszeczkę Dyngusa 

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Genia ma zdaje się dobrą (słoneczną) pogodę, to dyngus może być obfity Gosiu
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

Geniu do twojego ogrodu kiedy się nie wejdzie jest pięknie, tyle ciekawych kwiatów, sengwinaria wyjątkowo urodziwa, czy ona dobrze znosi zimy? Przyjemnego świętowania
.

- e-genia
Adrian, Margo dzięki dl.a Was też
Carlos rzeczywiście wiosennych u mnie mnóstwo , ale chyba dlatego że po zimie tak bardzo tęsknię za kolorami że sadzę ich najwięcej .
Krystyno, Tadku nie raz ze 3 lata wyglądają pięknie u mnie też tak było,tulipany powinno się wykopywać i wysuszyć a jesienią po zaprawieniu środkami grzybobójczymi ponownie posadzić ,ja tego nie robię, za dużo z tym pracy .
Adośko pewnie podziwiałeś zdjęcia zeszłoroczne, które wkleiłam dla porównania .
Tomku no i w nocy dyngus był, wstaje a tu ogród podlany , deszczyk pięknie podlał roślinki .
Irenko sanguinaria pierwszy rok zimowała , ale jak widać pięknie przezimowała i kwitnie, natomiast nie wiem co nie pasuje moim psizębom .

Carlos rzeczywiście wiosennych u mnie mnóstwo , ale chyba dlatego że po zimie tak bardzo tęsknię za kolorami że sadzę ich najwięcej .
Krystyno, Tadku nie raz ze 3 lata wyglądają pięknie u mnie też tak było,tulipany powinno się wykopywać i wysuszyć a jesienią po zaprawieniu środkami grzybobójczymi ponownie posadzić ,ja tego nie robię, za dużo z tym pracy .
Adośko pewnie podziwiałeś zdjęcia zeszłoroczne, które wkleiłam dla porównania .
Tomku no i w nocy dyngus był, wstaje a tu ogród podlany , deszczyk pięknie podlał roślinki .
Irenko sanguinaria pierwszy rok zimowała , ale jak widać pięknie przezimowała i kwitnie, natomiast nie wiem co nie pasuje moim psizębom .

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Nie potrafię rozpoznać roślinki na zdjęciu powyżej hortensji.Co to jest ?.Ja swoje psi ząbki pozbawiam eksponowanego stanowiska.Różowy pójdzie w najgorszy kąt jeśli nie chce kwitnąć.Część wyrzucę bo jest go za dużo.Dla samych liści trzymał
nie będę.Pagoda też w tym roku ma jeden kwiatuszek i prawdopodobnie potrzebuje więcej wolnego miejsca.
nie będę.Pagoda też w tym roku ma jeden kwiatuszek i prawdopodobnie potrzebuje więcej wolnego miejsca.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
Witam prawie poświątecznie Geniu
lilia himalajska zapowiada się ciekawie...będę obserwował
i podziwiał u Ciebie
ja też lubię bardzo wiosenne cebulowe i nie zrezygnuję z nich

lilia himalajska zapowiada się ciekawie...będę obserwował
i podziwiał u Ciebie
ja też lubię bardzo wiosenne cebulowe i nie zrezygnuję z nich
- e-genia
Andrzeju mnie śladu po deszczu nie ma chyba tylko pokropiło nad ranem .
Janku, Grzesiu to lilia himalajska mam ja pierwszy rok i jestem ciekawa jak się u mnie spisze , cebulka była dość duża , ale nie wiem jakie są w rzeczywistości bo nigdy wcześniej nie widziałam .Psi zęby przesadzę no może jeszcze ziemię im bardziej użyźnię .
Grzesiu z cebulowych też nie zrezygnuję , no może z tulipanów już pokazywalam jak bylo w zeszłym roku a jak w tym
w tym roku
-

w zeszłym roku

Janku, Grzesiu to lilia himalajska mam ja pierwszy rok i jestem ciekawa jak się u mnie spisze , cebulka była dość duża , ale nie wiem jakie są w rzeczywistości bo nigdy wcześniej nie widziałam .Psi zęby przesadzę no może jeszcze ziemię im bardziej użyźnię .
Grzesiu z cebulowych też nie zrezygnuję , no może z tulipanów już pokazywalam jak bylo w zeszłym roku a jak w tym
w tym roku
-

w zeszłym roku

-
- 200p
- Od: 23 kwie 2011, o 15:48
Lilia himalajska to to z tymi dużymi lisciami powyżej niebieskiej hortensji? To rośnie podobno na 3-4 metry, ale minie ze 2 lata zanim będzie w pełni wzrostowa i dojrzała. Ile tak w ogóle kosztowała? pewnie ponad 50 zł, bo one są bardzo drogie a i trzeba pamiętać, że lubią miejsca zacienione, gdzie jest mało słońca i wilgotne z ziemia pruchniczą, wypadałoby sadzic je w ziemi kupionej ze sklepu, aby lepiej rosły a w miarę regularnie podlewać. Pokaż jeszcze Geniu jakie już urosły lilie i ostrózki u Pani w ogrodzie. Ja mam taką niebieską ostrózkę w tym rroku będzie u mnie kwitła 2 rok w tamtym roku miała 10 łodyg z kwiatostanami, w tym widzę ze ma 15 łodyg, rok temu miała połtora metra wysokości, ciekawe ile będzie miała tego roku>? Widzę, że ma Pani taką samą niebieską jak moja co ma ze 3 metry ile lat już rośnie u Pani? Jak ją nawozić? Jak często?