Przydomowy ogród Grześka cz. 7
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogród Grześka cz. 7
Mój Geniu wilczomlecz migdałolistny również chyba zmarzł. Też czekam czy odbije z korzenia. W styczniu był już piękny i nawet pisałam, czy nie za wcześnie ruszył. To jedyna nadzieja, że Grzesia się uchował.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu to tak jak u mnie jak wyjeżdżałam do sanatorium był zdrowy i piękny .
Grześ czy na 19 stronie na ostatnim zdjęciu jest niezapominajka bagienna? Ja teraz robię listę roślin bagiennych
i szukam jakiś ładnych... żeby coś w tym moim ogródku posadzić... Brunery też wydają się ciekawe 
No i jak zwykle zachwycam się tulipankami.. takie piękne u Ciebie
zawsze mnie do Ciebie przyciągają 

No i jak zwykle zachwycam się tulipankami.. takie piękne u Ciebie

- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Geniu, wilczomlecz przezimował dobrze, z wyjątkiem kilku pędów które musiałem wyciąć, szykuje się już powoli do kwitnienia 
Krysiu, myślę, że odbije z korzenia, tylko już nie zakwitnie w tym roku, no ale w tym wypadku kwiaty są na drugim planie ;)
Alu, na zdjęciu jest Ułudka wiosenna, a co do Brunner masz całkowitą rację, to bardo piękne i ciekawe rośliny, myślę, że powinny się znaleźć w każdym ogrodzie ;)
Sobotnie rozpoczęcie sezonu u Joli już minęło, dzień zleciał bardzo szybko, ale trudno się dziwić skoro zjechało tam tyle fajnych osób
Dziękuję za otrzymane roślinki, niektóre już siedzą w gruncie ;)
Niedziela również minęła w mgnieniu oka i dobiega już powoli końca. Rano wpadła do nas Wiola z Kamilem, potem pojechaliśmy do nich na działeczkę, gdzie spędziliśmy czas bardzo intensywnie ;)
Kolejny punkt programu to miejsce mojej nowej pracy, nabyliśmy kilka roślin, najwięcej kupił Kazik
;) My z Piotrem trochę mniej ;)
Moje zakupione rośliny: ?Carex berggrenii?, ?Helictotrichon sempevirens?, ?Avenula planiculmis? i ?Viola labradorica?

W ogrodzie zaczyna kwitnąć orlik o bardzo ciekawej kolorystyce, Aquilegia viridiflora 'Chocolate Soldier':

A tu świeżo posadzone Liriope ?Okina?, to jedna wielu roślin, które udało się przytargać Bracikowi pociągiem

Krysiu, myślę, że odbije z korzenia, tylko już nie zakwitnie w tym roku, no ale w tym wypadku kwiaty są na drugim planie ;)
Alu, na zdjęciu jest Ułudka wiosenna, a co do Brunner masz całkowitą rację, to bardo piękne i ciekawe rośliny, myślę, że powinny się znaleźć w każdym ogrodzie ;)
Sobotnie rozpoczęcie sezonu u Joli już minęło, dzień zleciał bardzo szybko, ale trudno się dziwić skoro zjechało tam tyle fajnych osób

Niedziela również minęła w mgnieniu oka i dobiega już powoli końca. Rano wpadła do nas Wiola z Kamilem, potem pojechaliśmy do nich na działeczkę, gdzie spędziliśmy czas bardzo intensywnie ;)

Kolejny punkt programu to miejsce mojej nowej pracy, nabyliśmy kilka roślin, najwięcej kupił Kazik

Moje zakupione rośliny: ?Carex berggrenii?, ?Helictotrichon sempevirens?, ?Avenula planiculmis? i ?Viola labradorica?

W ogrodzie zaczyna kwitnąć orlik o bardzo ciekawej kolorystyce, Aquilegia viridiflora 'Chocolate Soldier':

A tu świeżo posadzone Liriope ?Okina?, to jedna wielu roślin, które udało się przytargać Bracikowi pociągiem

To irysek bucharski już Ci kwieci? 

-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Irysek,iryskiem a mnie ta trawa interesuje? Nowy zakup czy ubiegłoroczny..... moje stoją jak zaklęte po ścięciu
zaczynam się obawiać o nie 

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Grześ, ta trawka to Festuca Maieri? Ja moją przez pomyłkę obcięłam wczesną wiosną na jeża, choć niby tylko ma się ją wyczesać. No i jak buchnęła teraz, to pewnie z dwa metry średnicy mi osiągnie w tym roku 

Hmmm, to chyba Carex comans, tak na mój gust. Ale Bracik musi potwierdzić, co to 

- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Bracik, kwieci jak najbardziej, dziś już trzy kwiaty rozwinięte, cebula wypaśńa się mi dostała od Cia
Marzeno, trawa to tak jak napisał Piterek wyżej: 'Carex comans', jest już u mnie dobre cztery lata. I ciągle nie mogę zabrać się za to by ją wyczesać
Dagmaro, moja to akurat turzyca jak napisane było wyżej ;) A jeśli chodzi o Twoją, to skoro jej to nie zaszkodziło to po prostu super

Marzeno, trawa to tak jak napisał Piterek wyżej: 'Carex comans', jest już u mnie dobre cztery lata. I ciągle nie mogę zabrać się za to by ją wyczesać

Dagmaro, moja to akurat turzyca jak napisane było wyżej ;) A jeśli chodzi o Twoją, to skoro jej to nie zaszkodziło to po prostu super

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Grzesiek ,ale kolorków u ciebie.
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Choliwka czyli nie ciąć
o ja guła
Wszystkie pogoliłam oprócz zimozielonych 

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Dużych Jajeczek
Wina pięć beczek
Tłustego boczku
Prostego kroczku
Dwa wiadra wody
Świątecznej zgody
Życzy Andrzej
Wina pięć beczek
Tłustego boczku
Prostego kroczku
Dwa wiadra wody
Świątecznej zgody
Życzy Andrzej
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grzesiu cudowny jest Twój ogród. Pięknie pokazałeś co było kilka lat temu a jak wygląda teraz. Ogród zmienił się na plus i to duży. Piękne kwitnienia. Jeśli pozwolisz to będę Twoim częstym gościem.