Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

A mój migdałek diabli wzięli , ma tylko dwa kwiatuszki , po tym , jak go opitoliłam , bo mnie wnerwiał . Wypuszczał sporo dziczków z podkładki . Podobne były do tarniny , albo jakiejś dzikiej śliwy , bo i kolce były na gałązkach i białe , małe kwiatki . Chyba się go pozbędę .
Będzie miejsce na coś nowego .

Forsycja , świetlny punkt , nawet w pochmurny dzień rozjaśnia ogród , niczym latarnia .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

..piękna forsycja ... ;:224 no to już wiosna u Ciebie... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu forsycje naprawdę warto mieć w ogródku, to takie wczesnowiosenne słoneczko rozświetlające szare jeszcze ogródki :D Ona ukorzenia się bardzo ładnie, czasami nawet w bukiecie potrafi wypuścić korzonki , tak samo jak hortensja :D

Miłeczko naprawdę nie trzeba czekać do 2019 :lol: moja ma dopiero 3 lata i zobacz jaki to już krzaczor....tylko trzeba ciąć po kwitnieniu, wtedy pięknie zagęszcza się i strzela gałąchami pod niebo :lol:

Jagódko, bo Ty miałaś takiego szczepionego na pniu , tak :?: Mój to z odrostu mojego starego krzaczora, którego musiałam wykopać......bo zmieniła mi się koncepcja :;230

Misiu, oj tak, naprawdę już wiosna....kwiatuszków z dnia na dzień przybywa . Dziś nazasuwałam się w ogrodzie, przesadziałm 2 róże a pozostały czas walczyłam z podagrycznikiem i barwinkiem, które w zastraszającym tempie przełażą od sąsiada i zarastają mi rabatę ;:223
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 Andrzejku ....oj ja też znam :;230 i dziś ciągle było na końcu języka....jemu podobne również , jak usuwałam ten podagrycznik i barwinek, w którym u sąsiadów można dosłownie pływać i to przy samym ogrodzeniu......doszłam do wniosku, że muszę kupić takie plastikowe płyty i powbijać przy ogrodzeniu, żeby odciąć drogę korzeniom....bo chyba na uprzątnięcie tego zielska z tamtej strony nie mam co liczyć i u mnie to ciągła , żmudna...syzyfowa praca....wciąż od nowa....niby rabatka mała, a wciąż w niej grzebię :roll:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

AGNESS pisze:
Jagódko, bo Ty miałaś takiego szczepionego na pniu , tak :?:
No właśnie , że nie . Zwykły krzak . Sama byłam zdziwiona skąd to badziewie się wzięło ;:14 . Pozwoliłam nawet im zakwitnąć , gdy ukazały się pąki .

Potem ścięłam u samego dołu , ale znowu wypuściły na nowo kolejne . I oblepione były czarną mszycą ble, ble ..
Awatar użytkownika
sebastian13
50p
50p
Od: 1 maja 2007, o 19:49

Post »

Agnes, wspaniałe forsycje, nie mogę oka nacieszyc:)) Wpadnij do mnie:):)
Najkrótszą drogą do zdrowia jest droga do OGRODU!! Zapraszam serdecznie do mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5103
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Aga jestem i podziwiam soczyste barwy w Twoim królestwie.
Widzę,że nie tylko ja zasuwam aż w głowie się kręci i kości szczykają. :lol:
Podzielam opinię,że rozczochraniec ładniejszy od uformowanej forsycji. :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko więc to wciąż wychodziła jakaś paskudna podkładka :roll: ....sama nie wiem po co szczepią migdałki na podkładkach, jak one wspaniale rosną na własnym korzeniu :roll:

Witaj Sebastianie dziękuję za zaproszenie, chętnie odwiedzę Twój ogródek :D

Aniu jest taka piękna pogoda, ze nie w głowie mi szykowanie domu na święta :roll: ....najchętniej nie wychodziłabym z ogródka 8-) :lol:
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu ja także bym najchętniej siedziała na działce. Jutro podskoczę tylko kupię i rozwinę na ugorze czarną folię, by do mojego powrotu choć odrobinę osłabiła chwasty. Potem będę cyklicznie oporządzać. Poza tym trzeba niestety doprowadzić choć tyle co się da mieszkanko do ładu.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, u nas już dawno forsycje przekwitły a ja tak lubię ich żółte wyzwanie. Widac je z daleka gdzie tylko odwrócić głowę.
A Twoja jest sliczna taka właśnie lekko roztrzepana. Stokrotki w ustrojonej donicy tez mnie zachwyciły ich prostym pieknem.
Masz rację że czasem trzeba zmienić i posadzić coś innego niż bratki. Choć bratki tez bardzo lubię.
Milutkiego dnia i dużo przyjemności w wiosennym ogródku ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No to skoro mówisz, że 3 lata wystarczą, to dam taka fotkę w 2014 :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula wzięłaś wielkie wyzwanie na swoje barki, aż 2 działki...jestem pełna podziwu....ale z Twoją ogromną energią na pewno wszystkiemu wspaniale podołasz ;:196

Wiesiu, u Ciebie forsycje przekwitły, ale za to kwitnie ogrom wspaniałych krzew i krzewów, jakich ja nawet nie widziałam...przykładem jest ostatnie drzewo chusteczkowe- coś niesamowitego :shock:
Bratki były zawsze wiosną w moim grodzie.....a teraz stokrotki i też jest pięknie......chociaż kilka brateczków też jest 8-) :lol:
Tobie też życzę miłego dnia ;:196

Coś kolorowego :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko a ja jestem pewna, ze już w przyszłym roku dasz piękne fotki ukwieconego krzaczka forsycji 8-) :lol:

Igorku jeśli tak zachwalasz biedronkowe hiacynty to i ja jesienią kupię, bo chcę dosadzić ich więcej . Moje już mają wiele lat, nie wykopuję ich i są takie skromniejsze i mniej ukwiecone.
Prymulki faktycznie różnią się okresem kwitnienia, najwcześniejsze są gruzińskie, te kuliste niewysokie kępy, a wszystkie pozostałe zaczynają kwitnąć troszkę później.....u mnie wiele jeszcze nie kwitnie, dopiero pokazują się pojedyncze kwiatuszki.
x-U-ie
---

Post »

Agniesiu nie masz pojecia jak dręczysz moje oczka :;230
x-U-ie
---

Post »

A bo mam problem znaczy miałam i napisałam zgłoszenie o usunięcie dubli i dotąd nic :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”