Łukaszu w tak pełnym słońcu wiele kwiatów rozwija się w przyspieszonym tempie i wyglądają jak małe słoneczka, za pochwały dziękuję.
Jadziu 
serduszka jest czerwona tak jak na fotce, końcówki kwiatków mają białe obramowanie, u nas też szybko ją wykupiono. Psiząb u mnie kwitnie dość obficie choć ma niesprzyjające warunki bo rośnie pod iglaczkiem, który rozrósł się i zasłania go, inne kwiaty jak gdyby przyspieszyły kwitnienie bo od kilku dni jest słonecznie i ciepło. Moje azalie japońskie prawie wszystkie przemarzły a były ładne, powoli braki uzupełniam takimi samymi odmianami.
Piotrze tak to jest ta odmiana, którą wymieniasz, ładnie się prezentuje, ma inetensywny czerwony kolor. O zakupach "w ciemno" nie mam dobrego zdania, wiele razy byłam oszukana.
Ulu 
dziękuję, prymulek nazbierało się ale ja je bardzo lubię, ponieważ są niezawodne i wiosną ładnie kwitną. Pod sasanką jest rzeczywiście fotka psizęba.
Małgosiu nie martw się wierzbie nic nie będzie i tak jak Marynia podpowiedziała cięcie nie zaszkodzi i w najbliższym czasie zazieleni się.
Maryniu 
dziękuję za odpowiedź Małgosi, ja wierzby nie mam ale mój sąsiad ma i widzę jak solidnie ją przycina.
Dzisiejsze słoneczne zdjęcia, na końcu maleńka serduszka biała, która nie bardzo lubi się fotografować.