Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
..a czekaj może ja mam tawułkę hi hi..zerknij do mnie... 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chodzi mi o ta kępę nad szafirkiem z boku 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Stasiu to jest moja budząca się hosteczka
Zwykła zielona, nn chyba 100letnia
Misiu byłam i faktycznie masz ale się chyba trochę nie zgadałyśmy

Misiu byłam i faktycznie masz ale się chyba trochę nie zgadałyśmy

- lora
...
dobranoc
padam..

Przepiękna ta niebieska prymula. Takiej jeszcze nie widziałam. Clematisy na tujach bedą wyglądały obłędnie. Czy powojniki powinno się na zimę okrywać? A tak na marginesie, ile lat mają te piekne tuje?
- Steasi
Misiu mam nadzieję że się dobrze śpi, bo mi wczoraj komp padł (prąd) i nawet nie zdążyłam się z Wami pożegnać
Izuś w handlu jest sto tysięcy kolorów tych kwiatków. A pomysł z pięciem się n a te tuje podrzuciła mi dala (u mnie w wątku na 10str jest zdjęcie jak to wygląda, myślę że u Dali niedługo- wraz z sezonem będzie więcej zdjęc)
Krzoki mają coś koło 12 lat. Tylko jałowiec po którym puściłam 'Multi Blue' ma 15latek.
Tak ogólnie wczoraj do domu wróciłam przed 21, coś mnie tknęło żeby przykryć wszystko. I dobrze- było -1 rano!Klemki też jakimiś szmatami na kołkach poodkrywałam i chyba żadnych strat nie ma.
'Frances Pivis' szykuje się kwitnięcia

Tardy kwitną!

Izuś w handlu jest sto tysięcy kolorów tych kwiatków. A pomysł z pięciem się n a te tuje podrzuciła mi dala (u mnie w wątku na 10str jest zdjęcie jak to wygląda, myślę że u Dali niedługo- wraz z sezonem będzie więcej zdjęc)

Tak ogólnie wczoraj do domu wróciłam przed 21, coś mnie tknęło żeby przykryć wszystko. I dobrze- było -1 rano!Klemki też jakimiś szmatami na kołkach poodkrywałam i chyba żadnych strat nie ma.
'Frances Pivis' szykuje się kwitnięcia

Tardy kwitną!

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Najbardziej jestem ciekawa, jak sprawdzą ci się klematiski. Sposód kilkunastu zachowały mi się cztery. Jakoś u mnie padają. Nie wiem dlaczego. A ja tak ogromnie je lubię. Zobaczę, haj będą kwitły u ciebie 

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
U mnie po zimie niektóre też wygladają nie za wesoło, Królowa Jadwiga jakaś biedna
Pytałaś kiedyś o zimowanie, no niestety ja nie okryłam clemków i takie skutki. Należy przynajmniej kopczykować 

- Steasi
Dziś poszłam po linki do drabinek dla clematisów i skończyłam z trzema 70metrami, nasionami powojnika tanguckiego,pierwiosnka omszonego, ząbkowanego, wyniosłego, żurawki, kosodrzewy siwej, stokrotki pomponette i bratka wielkokwiatowego. No i żeby nie było tak nasionowo kupiłam jeszcze stokrotkę, jednego pierwiosnka omszonego, skalnicą Andersa i poduszkową.A jeszcze kłącze rozwaru bladoróżowego. Czemu ja nie mogę wejść tam tylko po to co potrzebuje?
Dziewczyny ja już tez nie mogę się doczekać co pokażą moje powojniki.A na marginesie' Frances Rivis' zaczyna mieć niebieskie pąki
Czyli już niedługo 

Dziewczyny ja już tez nie mogę się doczekać co pokażą moje powojniki.A na marginesie' Frances Rivis' zaczyna mieć niebieskie pąki

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ale różności pokazałaś! Co Ty clamatisa w szklarni trzymałaś, że już Ci kwitnie?
Moje z ziemi powoli wyłażą. Ten tok bedzie pierwszy kiedy będą u mnie cały sezon. Jak je szlag nie trafi - będę miała kwiatki! Tardy mam drugi rok! Niezwykle wygladają!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Steasi
Nie Miłko, zamawiałam je. Ale chyba były tam w szklarni bo wyrośnięte że cho cho. A i odmiana wczesna. Ja Tardy mam pierwszy sezon ale jestem z nich bardzo zadowolona, przynajmniej do tego czasu 

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
ale pączki na powojniku.

Paulo, twoje powojniki już całkiem spore są! I chyba niedługo będą kwitły
A ta dziura na jednym ze zdjęć to nieproszony gość
Napisałam Ci w swoim wątku,że moje 2 powojniczki puszczone na tuje, niestety, padły
Być może powodem jest zbyt kwaśna ziemia, którą lubią iglaki, a niekoniecznie powojniki
A może po prostu zmarzły 

Napisałam Ci w swoim wątku,że moje 2 powojniczki puszczone na tuje, niestety, padły

- lora
..Paula
Tardy ...rany znowu nowy kwiatek i do tego cudowny ...muszę o nim poczytać...
...ale zakupy
..ja dziś odwiedziłam nowo powstały sklep ogrodniczy ...zawiodłam się kupiłam tylko nawóz...
...nie byłam na otwarciu podobno mieli moc sadzonek...

...ale zakupy

..ja dziś odwiedziłam nowo powstały sklep ogrodniczy ...zawiodłam się kupiłam tylko nawóz...
...nie byłam na otwarciu podobno mieli moc sadzonek...

- Steasi
Świeżo wsadzone. No ja im podsypałam słodkiej ziemi, powapnuje trochę.. zobaczymy jak im tam będzie się żyło.A ta dziura to po kołku od podpórki. Jak wrzucałam to zdjęcie to zastanawiałam się właśnie czyje wprawne oko uzna to za dziurę po szkodniku
Nie.. ani kretów ani nornic a ni turkuci u mnie nie ma ODPUKAĆ
Andrzejku jak dobrze pójdzie to już za kilka dni rozkwitną
Misiu żebyś miała łatwiej i bez czytania to tulipany 'Tarda', z grupy botanicznych. Podobno bardzo łatwe w pielęgnacji, mają kilka kwiatów z jednej cebuli (u mnie na jednej aż 5!), podobno szybko się rozrastają, są podatne na choroby. A po za tym są piękne i niskie co u tego typu roślin lubię.Do mnie jeszcze mają przyjść dwie paczki kwiatów, gdzie ja to posadzę
Specjalnie dla Ciebie

Andrzejku jak dobrze pójdzie to już za kilka dni rozkwitną
Misiu żebyś miała łatwiej i bez czytania to tulipany 'Tarda', z grupy botanicznych. Podobno bardzo łatwe w pielęgnacji, mają kilka kwiatów z jednej cebuli (u mnie na jednej aż 5!), podobno szybko się rozrastają, są podatne na choroby. A po za tym są piękne i niskie co u tego typu roślin lubię.Do mnie jeszcze mają przyjść dwie paczki kwiatów, gdzie ja to posadzę

Specjalnie dla Ciebie