Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

:wit ale ciekawe okazy roślinek, studnia w ogrodzie to jest niesamowita ozdoba i tak ładnie się wtapia w widoki ogrodowe
ale na pierwszym miejscu to gniazdko ze stokroteczkami-normalnie świątecznie :P ;:138
i ja gęsióweczkę muszę sobie sprawić-kolorowo
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagusiu nie ma sprawy, notuj sobie w zeszyciku na co masz ochotę :D Wilczomlecz spróbuję Ci ukorzenić :D

Jagódko , ja też bardzo lubię tę różową gęsiówkę :D Stokroteczki w donicach troszkę z przypadku, zawsze sadziłam bratki, w tym roku jakoś mi nie wyszło, nie mogłam się zebrać, żeby w końcu pójść i kupić i stwierdziłam, ze już teraz bez sensu, bo już niedługo będą pelargonie, a coś przecież musi kolorowego rosnąć, więc posadziłam stokrotki.....teraz jestem bardzo zadowolona, bo wyglądają ślicznie , a i zawsze jakaś odmiana 8-) :lol:

Beatko na skalniaczku to wilczomlecz mirtowaty :D Prymulki i ja bardzo lubię, pomalutku coraz więcej odmian zaczyna kwitnąć....jeszcze kilka dni i zrobi się naprawdę kolorowo :D

Ewuś Twojemu grudnikowi to chyba święta się pomyliły :shock: :lol:

Aga Ty musisz sobie sprawić gęsiówkę a ja żagwin :lol: bo po przeróbce skalniaka mi przepadł, a bardzo lubiłam te różowe i fioletowe kępy :D

Sesja mojego ogrodowego słoneczka 8-) :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga co to za krzew na pierwszym planie :?: -ostatnia fotka.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to migdałek, który pomalutku szykuje sie do kwitnienia :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Agnieszko piękna forsycja,ja mam jakąś taką która ma rzadko kwiaty na gałązce i nie wygląda tak efektownie jak Twoja,a migdałek padł,to już drugi i chyba dam sobie z nim spokój... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu forsycja kwitnie cuuudnie. :roll:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

No pięknie się zapowiada z tym migdałkiem ;:224 a Twoja forsycja to wyjątkowo ukwiecona ;:108
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale ta Twoja forsycja ma kwiecia :shock: Pięknie wyglada taka zółta kula ;:138 jak słonko normalnie ...super!!Ja chce migdłaka ,juz sie tyle razy przymierzałam do zakupu i zawsze coś mi przeszkodzi :roll:
Pozdrawiam i spadam wieszac pranie ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Forsycja pieknie rozjaśnia ogród o tej porze.Moja zmarzła albo zastrajkowała,zostały jej dwa kikuty,które maja zielone listki.Muszę kupić sobie gdzieś w szkółce.Migdałka dostałam małego jesienią u. roku,ale chyba będzie kwitł. ;:138 ;:138 ;:138
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko, ostatnie stale biegiem, ale powoli nadrabiam zaległości. :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No akurat tak piękną forsycję to ja też bym chciała mieć. I chyba muszę sobie sprawić i poeksperymentować. Chcociaż czasem widuje w ogródkach takie raczej drapaki z kilkoma kwiatkami. Amnie się marzy taki krzew, który także po kwitnieniu wyglądałby ładnie. Aga, czy ty formujesz swoją wspaniałą forsycję, czy rośnie swobodnie?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Moje migdałki w podobnej fazie :roll: tak zagladam codziennie, czy wreszcie zakwitną ;:224 Kilka ciepłych dni i będziemy zadowolone ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylu ostatnio często się słyszy o chorobie grzybowej która niszczy migdałki, trzeba koniecznie pryskać....ja na razie tego nie robię, ale jak tylko zobaczę jakieś niepokojące sygnały to zacznę :?

Andrzejku dziękuję :D Faktycznie w końcu zakwitła ......i dzięki temu i różyczki poprzycinane i w ogródku weselej :lol:

Tajeczko , faktycznie to takie moje ogrodowe słońce :D

Aguś ona nadrabia, bo w zeszłym roku przemarzła i nie kwitła wcale :roll:

Danuś, jeśli chcesz , to jak przekwitnie, to wyślę Ci sadzonkę, mam nadzieję, ze się przyjmie.....mój migdałek przez takie odrosty dorobił się już wielu dzieci 8-) :lol:

Małgosiu, nie pozbywaj się swojej forsycji, przytnij te pozostałe kikuty, ona pięknie się zagęści....moja powstała z jednego wetkniętego w ziemię patyczka :D Ma dopiero 3 lata a jaka już wielka :D

Iguś, wyobrażam sobie jaka jesteś teraz zapracowana, przecież czas wysyłania żurawek w pełni, a czasu na pakowanie ich poświęcasz ogrom, bo robisz to profesjonalnie :D

Wandziu, moja forsycja jest z wetkniętego w ziemię patyczka, jeśli chcesz, to po przycięciu wyślę Ci kilka patyczków, one wspaniale się ukorzeniają.
Ja powiem szczerze, że nie lubię takich mocno uformowanych roślin, lubię formy naturalne.Po kwitnieniu przycinam ją dosyć mocno, dzięki temu ona pięknie się zagęszcza i obficie kwitnie. Wiele osób chcąc mieć formy mocno formowane przycina forsycje jeszcze jesienią....ale ja tylko raz, bo wolę takie naturalne, niegrzeczne :wink: :lol:

Joluś dziś już dużo większe pąki na migdałku niż wczoraj....idzie to błyskawicznie, myślę , ze jeszcze góra 2 dni i będziemy mieć piękne różowe bukiety :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aga bardzo chętnie przyjmę patyczki forsycji. ;:196 Nie wiedziałam, że można je ukorzenić. Zaczynam w takim razie szukać dla niej u siebie miejsca :)
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Masz imponujące krzaczory forsycji! Moje 4 szt mają po 40cm i jednym liściu :;230 Ale jestem cierpliwa! W 2019 też podam takie foty! :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”