Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Balkon Lokiego

Post »

A oto i obiecana fotka pierwszego kosaćca holenderskiego. Jest absolutnie śliczny. A ja czekam z niecierpliwością na jego kolegów. :-D

Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ten irysek.Ja na razie nie posiadam ich w swojej kolekcji ,więc podglądam u innych
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Loki, prześliczny ten irysek taki niebieściutki jak ja bardzo lubię. ;:138 czemu moje się zbuntowały ;:223 chyba je postraszę eksmisją :;230
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Abeille ? może mszyce Ci je zeżarły? Niestety mszyce bardzo lubią iryski i potrafią się z nimi rozprawić dosyć szybko.

A jako bonus jeszcze jedna fotka tegoż iryska plus jeszcze jedna fotka konwalii ? zanim przekwitną.

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
bystrzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 wrz 2010, o 17:05

Post »

Hej Loki!
Jakoś wcześniej nie zorientowałam się, że masz swój wątek i niepotrzebnie Cię dopytywałam o zawartość skrzynek w wątku szachownicowym. Teraz już wiem gdzie zaglądać z takimi pytaniami.
Irysek uroczy. Będzie miał kolegów czy to solista?
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Oj cudowne zdjęcia :D irysek ma piękny kolorek bezchmurnego nieba ( a u nas jesienie ;:223 ) Loki więc proszę w miarę możliwości takie piękności nam serwować .Konwalijki, też oko miło nacieszyć
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Bystrzanka ? irysek będzie miał kolegów jak najbardziej. Ale w pewnym sensie jest solistą, bo wyrwał się przed szereg ? i kwitnie sobie już od paru dni, podczas gdy u kolegów na razie można zaobserwować co najwyżej delikatną sugestię zamiaru kwitnienia (w postaci nadymającej się górnej części tej ?rury? utworzonej z liści, co wskazuje na wzrost ukrytego przed wzrokiem pąka kwiatowego).

@ Katarzynka ? jak tylko będzie co serwować, to bardzo chętnie zaserwuję. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Poszedłem sobie wczoraj do sklepu ogrodniczego po nawóz ? bo skończył mi się w zeszłym tygodniu. No i zgadnijcie z czym z owego sklepu wyszedłem? Tak, oczywiście z nawozem, ale nie tylko. Bo przytargałem również na mój balkon cztery kłącza dalii (odmiany Veritable, Bridgeview Aloha, Bristol Stripe oraz Tabeijo) oraz... dwa powojniki (The President oraz Sunset) obsypane pąkami, które powinny zacząć kwitnąć lada dzień.

Wniosek: nie powinno się mnie wpuszczać do sklepów ogrodniczych. Bo nigdy stamtąd nie wyjdę z pustymi rękami (czy jedynie z rzeczą, po którą poszedłem)... :;230

A poza tym na balkonie już mi się szykują do kwitnienia następne iryski ? tak holenderskie jak i niemieckie ? niebawem będzie co focić. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Loki to nic nowego ,zakupy ponad plan :;230 Pokaż mi osobę która wchodzi do sklepu ogrodniczego i wychodzi z pustymi rękoma albo z tym po co poszedł .Niema tak dobrze zawsze coś w padnie w oko .Ja dzisiaj pojechałam po skalnicę i jakiś rojnik .Owszem kupiłam i jedno i drugie i jeszcze dokupiłam śliczniusie brateczki ,nie mogłam im się oprzeć ;:224 Więc widzisz nie jesteś sam :wink:
Awatar użytkownika
bystrzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 wrz 2010, o 17:05

Post »

O! Temat rzeka. Ostatnio to do węża do gazu (przyłącze do kuchenki) przeczepiła mi się dalia, ale jak to zrobiła... Przecież miałam iść tylko na dział budowlany.
Czekam na nowe fotki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Zaglądam sie przywitać po powrocie ;:7
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

katarzynka575 pisze:(...) Więc widzisz nie jesteś sam :wink:
W sumie to tak podejrzewałem, że wszyscy maniacy ogrodnictwa czy ?balkonnictwa? tak mają. :-P :-P :-P
bystrzanka pisze:O! Temat rzeka. Ostatnio to do węża do gazu (przyłącze do kuchenki) przeczepiła mi się dalia, ale jak to zrobiła...
Mnie się kiedyś do mięsa i warzyw przyczepiły narcyzy i zawilce. :-P :-P :-P

Stawianie stojaków z cebulkami kwiatowymi w osiedlowym sklepie spożywczym to zbrodnia. Przecież wiadomo, że klient taki jak ja się nie powstrzyma i będzie MUSIAŁ coś kupić. :;230
bystrzanka pisze: Przecież miałam iść tylko na dział budowlany.
No co Ty... Ja bym sobie nie wybaczył wizyty w sklepie typu Castorama z pominięciem działu ogrodniczego. :-P :-P :-P

Zresztą... Kiedyś już tak pojechałem po uszczelkę do kibelka, a wróciłem z hiacyntami i szachownicami. :-P
bystrzanka pisze: Czekam na nowe fotki.
Już jutro powinny być ? granatowy irys holenderski właśnie się rozwija (rano był jeszcze tylko pączkiem, teraz rozwinął się do połowy, więc pewnie jeszcze tego popołudnia będzie już co obfocić).
AgaNet pisze:Zaglądam sie przywitać po powrocie ;:7
Witaj, witaj! Mam nadzieję, że sobie dobrze wypoczęłaś w Polsce. :-D

...też bym się tam przejechał. Zwłaszcza że ceny w polskich sklepach ogrodniczych są co najmniej kuszące (w porównaniu do cen zachodnich, z którymi mamy do czynienia na codzień). Ale czasu brak...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Masz rację z tymi cenami - kuszące i to bardzo. A i wybór przeogromny. Skromny transporcik z nabytkami do mnie jedzie ;:224
A pobyt w PL bardzo udany, i - jak zwykle - za krótki :lol:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AgaNet, pochwal się co kupiłaś? Zresztą zaraz kuknę do Twojego wątku, może tam już jest lista nowych nabytków, hihihi?

A ja tymczasem wklejam obiecaną fotkę nowego, granatowego irysa. Trochę musiałem mu pomóc w rozwijaniu się, bo nie wiedzieć czemu słupki zaklinowały się w płatkach korony...

Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Pomoc wykonana perfekcyjnie ,irysek śliczny.
Loki mam pytanie ,powiedz mi czy po przekwitnięciu hiacyntów i szchownicy zostawiasz liście czy je obcinasz do ziemi ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”