Dziękuje Arletko za pochwały synusia i kwiatów
Zdjęcie phal. equestrisa alba było mi ciężko zrobić bo malutki pączki a ze mnie taki fotograf ale będę trenowała
Julitko wstyd mi,że dopiero teraz zaglądam do Ciebie
Muszę przyznać,że kolekcję masz imponującą i w szybkim tempie powiększającą się(niektórych okazów zazdroszczę)
Bardzo mi się spodobała Epc. Siam Jade-piękna!
powodzenia życzę w hodowli i wspaniałych kwitnień
Cudeńka! Ale ten tetraspis ogromny i tyle ma pędów... ile ich jest? Ale wielki okaz, mam nadzieję, że mój też taki kiedyś urośnie, ale jest na razie wielkości hybrydy, a C1 mniejszy od equestrisa.
Kasiu dziękuję w imieniu kwiatków Dusiu tak phal. tetraspis jest bardzo duży specjalnie pokazałam obok niego phal. tetraspis C1
mój C1 jest dużo mniejszy od mojego equestrisa a jeśli chodzi o ilość pędów to ma 6 sama jestem w szoku ale dzięki dziewczynom, które były w Dreźnie(wcześniej pisałam) mam takiego giganta
U nas w Sosnowcu też takiego widziałam, ale już mam zwykłego tetraspisa, to sobie kupiłam C1 i C1 x amabilis. C1 jest maleńki, ma 16 cm rozpiętości liści, a twój? Nawet equestrisy mają więcej. Ale mam nadzieję, że urośnie i zakwitnie, tak bym chciała ujrzeć jego fantastyczne kwiaty. A ile cm ma twój wielki tetraspis? jestem ciekawa, ile jest większy od mojego.
Dusiu jeśli chodzi o rozpiętość liści to
phal. tetraspis C1 ma 20 cm,
phal tetraspis ma 38 cm,
equestris var alba ma 29 cm to tak do porównania
Twój z czasem też urośnie ja miałam najpierw C1 więc marzyłam o zwykłym ale za jakiś czas będę chciała też kupić phal. tetraspis C1- amabillis bo widziałam go na żywo w Łodzi i bardzo mi się podoba
Dziękuje Moniko nie martw się niedługo i Ty będziesz miała coraz większą i różnorodniejszą kolekcję na obecnie skupiam się na botanikach, hybrydach pierwszo i drugorzędowe