Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Ja dzisiaj najpierw na stanowisku sprzątaczki. Ale nie zdzierżyłam i po południu wypadłam do ogrodu.
Własnie niedawno usiadłam, bo potem jeszcze tak jak Nela pisała, za operatora kuchni robiłam.
No i zaraz przychodzi koleżanka, na mecz :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:no trochę dom po ogarach ogarnę :wink:
Ot, napięcie przedświąteczne kogoś, kto jeszcze w lesie z porządkami się odezwało...Przeczytałam o garach, nie o ogarach :;230 No bo bliżej się z garami pospotykamy w najbliższym czasie... :(
No chyba, że...
Margo2 pisze:zaraz przychodzi koleżanka, na mecz :;230
Brawo, Małgoś, precz z garami, mecz i koleżanki, to jest to! A do garów ...tu proszę sobie dośpiewać :;230 Ojojoj, ale ja nie mam kogo zapędzić! :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

rety.... zjadło posta...

Był raport z prac ogrodowych - w skrócie o tym, jak ruszyłam trzyletnią "nietykalną" rabatę za trzepakiem. O wyplątywaniu ostróżek, dzielżanów i astrów nowobelgijskich z perzu i podgarycznika...

Grażynko -pocieszam się, że roślinki strzelą wraz z nadchodzącymi ciepłymi dniami i bałagan stanie się mniej widoczny.... schowa się w chwastach :;230 Warzywnik mam nie ruszony... i wstyd mi... Buraczki powinny już dawno siedzieć na grządkach...

Nelu - miałaś rację, kanapa to jest to i lepszego celu nie znalazłam :;230

Goś - ja z doskoku byłam operatorem pralki i wieszającym... próbowałam operować żelazkiem z kanapy, ale nie umiem na siedząco :roll:

Martuś- kto by to porządki w lesie robił :;230 A do garów coś się nie garnę... Do sportu coś też nie bardzo... chyba, że jest fajny komentator, to sobie z nim pogadam :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

aleb-azi pisze:
Martuś- kto by to porządki w lesie robił :;230 A do garów coś się nie garnę... Do sportu coś też nie bardzo... chyba, że jest fajny komentator, to sobie z nim pogadam :wink:
A ja lubię popatrzeć na ładnych chłopaków ;:224
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Witaj, witaj :lol: Całkiem podobne do moich klimaty zastaję (może z wyjątkiem urlopu i faktu, że po ogarach nie muszę ogarniać :;230 ) Twierdzisz, ze buraczki już powinny bujać w warzywniku :shock: Zielony groszek i bób, to na pewno.
To chyba już kolejny taki sezon, nieśpiesznie ruszający, ale jak wystartuje!!!
Nic się nie martw, damy radę, wkrótce zaszumi nam w warzywnikach, i nie tylko :;230
Ja do ogródka z opatrunkiem na oku, na razie tylko wychodzę, ale póki co jeszcze w panikę nie wpadam :lol:
Pokażesz tę rabatę za trzepakiem?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wczoraj siałam buraczki , więc nie jest tak żle z tobą..... :;230
Ważne, że ma być wreszcie ciepło i słonecznie. :heja
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ale Ci dobrze, Wielki Tydzień w ogrodzie :) To nadgonisz prace i nacieszysz się wiosną. Byle pogoda sprzyjała. Pięknie u Ciebie kwitną narcyzy, pomysłowa ta rabata, zawsze coś się na dziej dzieje i dobrze wygląda, kiedy by nie spojrzeć. Ciekawi mnie jak opanowałaś ten gąszcz za trzepakiem, z tego co pamiętam to dość dużo rosło tam i gęsto.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś - .... ależ się zagapiłaś :;230 :;230 :;230

Wiktorio - o rety... oko. Mam nadzieję, ze wszystko OK ;:196 M dziś uświęcił palmową niedzielę i przekopał warzywnik :D
Niech tylko ziemia trochę osiądzie i będę siała ;:138 W tym roku wielka improwizacja w warzywniaku :wink: Rabata za trzepakiem nienazbyt imponująca - skład ten sam a więc ostróżki, dzielżany i astry nowobelgijskie. Czyli troszkę zielonego tuż nad ziemią... Ale jak zakwitnie, to będzie co fotografować :D Wisteria przeżyła - ta kupiona w ubiegłym roku... ta sprzed dwu lat wymarzła do ziemi... I bądź tu człowieku mądry... Jak Twoje wisteriowe drzewo się miewa?

Grażynko - no, to mnie pociesza, że moje buraczki będą niewiele młodsze ;:196 Oj, niech już będzie ciepło ;:3

Aniu Zielona - będę gonić czas co umyka ... Lubię zmienność tej podjazdowej rabaty, ale morza niezapominajek w tym roku nie będzie, zbyt silnie zostały w pamięci zapchane kompostowniki... W ogóle powyrywałam już duuuużoooo niezapominajek... Gąszcz za trzepakiem zieje pustką. Działanie było radykalne - wykopałam wszystko, zrobiłam sadzonki i posadziłam od nowa, właściwie w tym samym układzie, bo mam do niego słabość. Astry nowobelgijskie posadziłam w doniczkach - może to je okiełzna przed rozłażeniem się we wszystkie strony. Jutro będę je wydłubywała z rabaty różanej - cudnie wyglądały z różami, ale rozpełzły się okrutnie. Z dłubaniny to jeszcze pysznogłówka... i dzwonek skupiony. Czemu on skupiony, skoro rozłazi się, zamiast siedzieć w kępce :wink:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

aleb-azi pisze:Działanie było radykalne - wykopałam wszystko, zrobiłam sadzonki i posadziłam od nowa, właściwie w tym samym układzie, bo mam do niego słabość.
To proszę mi wytłumaczyć sens całej tej pracy, bo obawiam się, że nie rozumiem :;230 Wiem, że lubisz pracę w ogrodzie...Innego wytłumaczenia nie znajduję :;230
Czy zielone kulki, których zakup planujesz, już wybrane? Bo maj się zbliża :tan Wypuszczą te przyrosty i wtedy ratuj się kto może przed ich urokiem...Ja nie mogę :wink:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zaraz, zaraz... teraz roślinki są bez przybrania z perzu i podgarycznika. Elegancko :;230

Zielone kulki nie wybrane - poczekam więc aż staną się kuszące :D i liczę na doradztwo...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

aleb-azi pisze: poczekam więc aż staną się kuszące :D i liczę na doradztwo...
Oj będzie wesoło :lol: jak staną się kuszące to ... Marta ma rację, ratuj się kto może :;230 Proponuję wcześniej polookać i podjąć wstępną decyzję aranżacyjną ;:108
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Izulku, ależ bujnie u Ciebie! To wiosna? U mnie wiosna trochę łysawa ... nie sądziłam, ze moze być taka bujna ... Zadziwiasz mnie coraz bardziej! Ciekawa jestem kolejnych wariacji ogrodowych w Twoim wydaniu. I cieszę się, ze zn.ow bedziemy mogły "pogaworzyć' :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Joluś - ma być niewielkie, niedrogie, niebrzydkie i niekłopotliwe :;230 No.. widzisz, że bez doradztwa się nie obejdzie. Z kulkami liczę na Was... Bo.... mnie jako bryła interesują :;230

Czarodziejko - jak dobrze, że jesteś ;:196 Myślałam dziś o Tobie i proszę, jesteś ;:3 Wariacje ogrodowe - dobrze powiedziane... ale u mnie jak na razie wariactwo...

No, do tradycyjnie na dobranoc trochę wiosny. Nie podpisuję, bo wiosna jaka jest każdy widzi :D

Obrazek Obrazek Obrazek. Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ps.
;:3
Nie myślcie, że tak wygląda ogródek... to tylko chwalebne wyjątki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

aleb-azi pisze:Joluś - ma być niewielkie, niedrogie, niebrzydkie i niekłopotliwe :;230 No.. widzisz, że bez doradztwa się nie obejdzie. Z kulkami liczę na Was... Bo.... mnie jako bryła interesują :;230
Myślę, że już wkrótce, ja się tak wiosna rozbuja ;:108
aleb-azi pisze: Ps.
;:3
Nie myślcie, że tak wygląda ogródek... to tylko chwalebne wyjątki
Pięknie :uszy właśnie myślę, że tak wygląda Twój ogrodek ;:108
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Ale tych chwalebnych wyjątków taki ogrom, że rzutuje na wizerunek całego ogrodu! Jakże wiosennego! Nie podpisujesz...dobrze, wszystko mniej więcej identyfikuję, ale to pierwsze zdjęcie! Coś pięknego! To jakaś paproć? Tu domagam się odpowiedzi.... :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”