Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Okazało się ,że mało wiem na temat uprawy róż. Do tej pory kropiłam tylko preparatem na mszyce, róże kwitły. W tym roku jedna nowo posadzona róża padała mi nie potrafiłam jej uratować, może odbije wiosną od korzenia. Dlatego tak intensywnie śledzę informacje na forum o tych pięknych kwiatach.
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Dorciu a co się z nią działo ,opisz ? ;:32
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Gabrysiu,a jakie to ma być mleko i w jakim stosunku z wodą go rozcieńczasz(a może go nie rozcieńczać).Ja zabieram się za uprawę tych kwiatów i dlatego zbieram wszystkie informacje.Od Zosi wiem że wczesną wiosną nam zrobić oprysk miedzianem i teraz to mleko.Nigdzie wcześniej się z tym nie spotkałam.Pozdrawiam.Magda.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gabrysiu to co ty masz za kablówkę bo ja Vektrę i muszę powiedzieć że takich kłopotów z nimi nie mam. Nie daj się bo są od tego jak d... od sr.... :oops: , ale się zagalopowałam ale mnie trafia na tekie lenistwo z ich strony. Coś ci opowiem Gabrysiu :lol: ; dzisiaj byłam w orange bo kupiłam paragon z doładowaniem popa i miał błędny kod 14-to cyfrowy.Poszłam do nich i pani mówi że nie wie czy mi uznają a ja do niej że nie muszą tylko ona ma mi zwrócić 50 zł :twisted: :evil: . Wyobraż sobie że nie wiem jak to się stało czy moja mina czy może oczy ciskały błyskawice , ale mam doładowane i tyle. Co prawda to mój głos też nie był ani miły ani cichy ale dopiełam swego.
Węż ten modem i walnij ich nim po głowie to może się naprawi albo oni coś zrozumieją :twisted: .

Zosiu a moje róże dostały w tamtym roku czarnej plamistości liści :cry: , czy może masz na to choróbsko jakieś lekarstwo :P

Pozdrawiam serdecznie.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Gabrysiu,zwykle pijemy wirtualne piwko.Dzisiaj przybyłam z http://www.paczekdlaciebie.pl/299075
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Gabi zapraszam cię tu na pączka.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Karolcia pisze:Gabrysiu,a jakie to ma być mleko i w jakim stosunku z wodą go rozcieńczasz(a może go nie rozcieńczać).Ja zabieram się za uprawę tych kwiatów i dlatego zbieram wszystkie informacje.Od Zosi wiem że wczesną wiosną nam zrobić oprysk miedzianem i teraz to mleko.Nigdzie wcześniej się z tym nie spotkałam.Pozdrawiam.Magda.
Madziu zwykłe chude mleko i rozcieńczam wodą - litr mleka i dwa litry wody.
A za pączusia serdeczne dzięki, pychotka mniam .. ;:8
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jolciajci pisze:Gabrysiu to co ty masz za kablówkę bo ja Vektrę i muszę powiedzieć że takich kłopotów z nimi nie mam. Nie daj się bo są od tego jak d... od sr.... :oops: , ale się zagalopowałam ale mnie trafia na tekie lenistwo z ich strony.
Węż ten modem i walnij ich nim po głowie to może się naprawi albo oni coś zrozumieją :twisted: .
Zosiu a moje róże dostały w tamtym roku czarnej plamistości liści :cry: , czy może masz na to choróbsko jakieś lekarstwo :P
Pozdrawiam serdecznie.
Jolciu ja też mam Vektrę, do tej pory też nie narzekałam. Teraz czekam jeszcze na serwis i opinie od nich. Mam nadzieję że będzie wszystko ok.

A róże jeśli już mają czarną plamistość to może pomóc już tylko chemia np. euparen,brawo, miedzian itp.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu z moją różą było tak , posadziłam ją jesienią 2006r. ,ładnie się przyjęła,w lipcu kwitła piękne miała 2 kwiatki, i wtedy zaczęły liście dziwnie brązowieć, usychała, zostawiłam ją liczę na to ,że odbije wiosną. Obok niej mam posadzone inne dwie róże , one nie miały żadnych objawów choroby kwitły do póżnej jesieni. Szkoda mi jej, bo specjalnie ją kupiłam,ze względu na kolor kwiatów.Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko pewnie że szkoda, ale może właśnie odbije na wiosnę :?: Musisz poczekać.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabrysiu jak przyjdą to tak dla niepoznaki pokaż im czym dysponujesz ;:164 ;:44
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu ja chyba nie jestem taka przebojowa jak Ty, ale spróbuję. Widziałam Cię u Karola, no no... Wam to dobrze.
Mieszkacie blisko to możecie się spotykać, aż zazdroszczę :wink:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu sprawdziłam ,na forum jest kilka osób ze Śląska, myślę,że wystarczy tylko dać hasło co do spotkania.
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Witaj moja rówieśniczko !!!! ;:11
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabrysiu Dorotka ma rację :lol: .
To żaden problem się skrzyknąć i już jest spotkanie .Pierwszy raz jest zawsze najtrudniejszy , a potem to leci jak z płatka.
Ja w ten dzień co byliśmy u Karola to dostałam telefon rano od Moni i nawet nic nie było planowane a spotkanie spontaniczne :lol: i powiem ci że takie są najlepsze.
Codziennie z sobą rozmawiamy na forum i czujemy się tutaj jak w rodzinie to czemu nie może być tak na żywo :lol: . I tak się stało że co jakiś czas to sobie gawędzimy jak się spotykamy.
W najbliższym czasie dołączy do nas Małgosia :lol: bo też jest z Wrocławia i bardzo chcemy ją poznać ;:112 ;:87 .Będzie niedługo nas więcej :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”