Jeszcze raz do mnie....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jeszcze raz do mnie....
obrzeża plastikowe są słabe .Ja swoje po 2 bądź 3 sezonie muszę wywalić
Wiem, że są słabe. Na razie niech chociaż będą, a potem i tak coś wymyślimy...
ale tak będę mogła już zaaranżować rabaty i nasadzenia wokół oczka. A materiał oddzielający rabatę od trawska na razie stanowiło będzie takie obrzeże....potem sama nie wiem...jakaś palisadka może...

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Na pewno przypomnę się, bo lekkiego fioła na punkcie fiołków
Też miałam takie obrzeża i zauważyłam, że dużą rolę odgrywa rodzaj użytego tworzywa. Pierwsze jakie posiadałam pękało i kruszyło się już po miesiącu użytkowania. Ostatnie miało cztery lata i pewnie byłoby do dzisiaj, gdyby pies je nie odkrył i nie wyciągną...te 9 metrów mu nie przeszkodziło 

Mam nadzieję, że mój nie wywlecze
no zobaczymy...ja nie miałam nigdy takich obrzeży. Tutaj stosowaliśmy albo kamienie, albo mąż robił palisadę. To wykorzystam koło oczka...potem się zobaczy. A co do oczka! Bardzo proszę o radę. Mam problem czyli jak zamaskować folię???
. Patrzyłam w Casto..jest coś takiego jak worek lniany, wykłada się tym brzeg ma to kolor piaskowy taki. Ciężko mi wytłumaczyć, może ktoś coś takiego widział lub stosował u siebie. Nie jest to specjalnie drogie. Pokażę teraz jak to wygląda.
Widok ogólny oczka

To doprowadza mnie do czarnej rozpaczy
co z tym zrobić?????

Układałam na brzegach kamienie ale zjeżdżają mi do wody.....

Widok ogólny oczka

To doprowadza mnie do czarnej rozpaczy

Układałam na brzegach kamienie ale zjeżdżają mi do wody.....

- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Oj dzieje się u Ciebie dzieje ... Naparstnice mam, siałam w zeszłym roku i liczę że zakwitną w tym roku pieknie. A dziewanną mierzymy długość zimy
tzn zależy jak zakwitnie czy obficie czy tylko na czubeczku. Ogólnie traktowana jest jako chwast
i na ugorach rozsiewa się sama. Bardzo Ci dziękuję jednak za chęci podzielenia się
Spodobała mi się na alegrooo dziewanna pomarańczowo fioletowa, sprzedający mają trochę negatywów
. Plusem jest to, że ich szkółka jest w sąsiedniej wsi, więc może się wybiorę po świętach i zobaczę naocznie co mają i jakiej jakości. W paczce to można jednak wcisnąć wszystko...

Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Z folią ci nie pomogę a raczej i ja się dorzucę do tego pytanka bo niedługo będę tworzył mały stawik ;)
My name is Daniel
Może ktoś podda pomysł...
- repas200
- Od: 12 mar 2011, o 13:49
Atmo chyba mogę się dorzucić do pytanka ;) Zawszę to trochę więcej wiedzy ;)
My name is Daniel
Atmo ja Ci na razie nie pomogę, ale na dziale o oczkach wodnych jest pan z bardzo dużą wiedzą na ten temat. My próbujemy jakoś sensownie kamieniami obłożyć, ale póki co efekt nie do pochwał 

ZAPRASZAM DO MNIE
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9&start=28" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9&start=28" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Pawel Woynowski on ci na pewno pomoże
Właśnie tego pana miałam na myśli, to kopalnia wiedzy na temat oczek.andrzejek pisze:Pawel Woynowski on ci na pewno pomoże

ZAPRASZAM DO MNIE
Tak też myślałam
Pan Paweł to ekspert. Zasięgnę jego lektury tutaj....a jak uda mi się opanować folię wstawię zdjecia...

- anesse81
- 200p
- Od: 2 lut 2011, o 16:40
Widzę, że ogród powoli nabiera kształtów
Wiem, że to forum ogrodnicze, ale pokaż ten kominek. Zresztą w swoim wątku możesz się takimi rzeczami pochwalić.

Wiem, że to forum ogrodnicze, ale pokaż ten kominek. Zresztą w swoim wątku możesz się takimi rzeczami pochwalić.