Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Jagódko Kochana podaj adres to wpadne z łopatka :;230 Co to ten urodzik no cudny i ten krwiowiec ludzie gdzie Ty to kupujesz?
Jestem zachwycona nawet nie wiem co wymieniać więc powiem WSZYSTKIM a to juz mój hołd ;:180 ;:180
Buziaki i duzo zdrówka!!! ;:196 ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko, ja swoje fuksje wystawiam na taras jak jest ciepło,ale kwiatka to nie ma żadna. Może one w tym roku zapomna o kwitnieniu?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko, ja swoje fuksje wystawiam na taras jak jest ciepło,ale kwiatka to nie ma żadna. Może one w tym roku zapomna o kwitnieniu?
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagodka pisze:Aguś , to będzie problem , jak trafi się mokry okres , ale słońca można uniknąć , bo w zasadzie żadne pierwiosnki nie lubią być smażone na patelni ;:108 . Preferują raczej półcień , lub światło ......
A tu będę polemizować z tobą ;:224 .Przecież drzewka jeszcze łyse :roll: jak zapewnić pierwiosnkom cień?
Fakt że to wiosenne słonko jest inne ale liście będą za 2 tygodnie.
Reszta kwitnących cudna :D .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zibi , no kurcze , znacznika nie mam , więc przestawić nie mogłam , wiem , jedynie , że miałam ' Czerwonego Kapturka ' i ' Toronto ' , kupowane 19 lat temu . Dawno się już pomieszały i tylko te zostały czerwone , razem zasadzone . Jak się zwał , tak się zwał , byle się dobrze miał ;:167 .

AGNESS ;:196 , kup Kochana wreszcie tego urdzika , bo warto ;:196 . Kupiony przeze mnie w kwietniu ub. roku , został podzielony od razu na trzy małe kępki . Podarowałam jedną jesienią , tę średnią , zostały mi dwie , kwitnie i ta podarowana ( u osoby obdarowanej ) i moja , najmniejsza jeszcze nie . Rośnie bezproblemowo , ma ziemię z dodatkiem dolomitu , nie był zabezpieczany na zimę niczym . Rośnie w półcieniu . Z rana lekkie słoneczko , potem półcień od godz. 12 , do 15. Słońce tylko przedziera się przez okoliczne drzewa .
Rosną tam wszystkie moje rarytaski ; przylaszczki , sanguinarie , zawilce gajowe w odmianach , cieszynianka i inne .

Dano , zapraszam , kiedy tylko chcesz , a łopatek , to i u mnie dostatek :;230 .

Kolorki i urdzika i sanguinarii pasowałyby Ci do Twojej kolorystyki ogrodu . Dziękuję za życzonka ;:196 i :oops: i zwyczajnie nie wiem , co mam powiedzieć :oops: .

Małgosiu , u mnie zaczynają kwitnąć , bo mają ciepełko w piwnicy / letniej kuchni . A wystawiam dopiero na dwór w maju .
Za duże donice , bym ze wszystkimi latała tam i z powrotem .
One zakwitną , gdy poczują ciepełko , no i trzeba je już nawozić , by zawiązywały dużo pąków ;:196 .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszka72 pisze:
Jagodka pisze:Aguś , to będzie problem , jak trafi się mokry okres , ale słońca można uniknąć , bo w zasadzie żadne pierwiosnki nie lubią być smażone na patelni ;:108 . Preferują raczej półcień , lub światło ......
A tu będę polemizować z tobą ;:224 .Przecież drzewka jeszcze łyse :roll: jak zapewnić pierwiosnkom cień?
Fakt że to wiosenne słonko jest inne ale liście będą za 2 tygodnie.
Reszta kwitnących cudna :D .
Aga, posadzone są u mnie tak , że mam jałowiec formowany , który je cieniuje od wschodniej strony . Potem , gdy słońce przechodzi wyżej , na południową stronę , to mam wielkie drzewa , za ogrodzeniem , one mimo , że nie mają liści , za to rozbudowane gęste korony . No i stoi budynek - warsztat M , który nie dopuszcza ostrego słońca . Więc jestem w komfortowej sytuacji .
Weż też pod uwagę i to , że najgorsze słoneczne promienie są od 11 do 15 . I masz rację , słońce wiosenne nie ma raczej takiego nasilenia , jakie bywa latem .
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No jasne zapomniałam zupełnie o iglakach :;230 ale to przez to że mam działeczkę ROD i u mnie same drzewka owocowe a budynków nie przestawię :lol: tam gdzie jest teraz cień-kiedyś będzie taras (na razie sterta dech i ogólny bajzel :evil: ).
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No popatrz , a ja się nawet zastanawiam , czy nie przesadzić x pubescens , by miały więcej słoneczka , bo takie filtrowane tylko zerka do nich . Jak się wkurzę , to wszystkie pierwiosnki ( ma się rozumieć - większych lotów ) zespolę w jednym miejscu - obok altany .
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Wiosna w pełnej krasie. Piękny kolorowy ogród. A te tulipanki prześliczne.
Pozdrawiam :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Nacieszyłam oczy magnolią i zmykam, aha fajny ten urdzik karpacki . Milego dnia życzę :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Helen :wit , miło mi Ciebie gościć w moim ogrodzie wirtualnym , dziękuję ;:196 .

Dzięki Aguś , nawzajem ;:196 . U mnie słoneczko świeci ;:3 :tan , nareszcie ;:108
Lucy2na

Post »

Magnolia wspaniale się prezentuje w tej ślubnej szacie ale niechby już się otworzyła całkiem
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Magnolia przepiękna i imponująca, moja ma jeden purpurowy ząb w kożuszku :mrgreen:
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko , no jasne , a może teraz będzie więcej ciepełka , bo dzisiaj słoneczko nie tylko świeciło , ale i grzało :tan .

A jeszcze tak pożyczyć leżaczek z biała podusią od Dany i ustawić pod magnolią , pełnia szczęścia ;:108 .

Papi , a jaką Ty masz odmianę i czemu tylko jeden ząbek , na dodatek w kożuszku :;230 ? Nowa zakupiona ?
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Mam młodą Verbanicę, nieprecyzyjnie się wyraziłam, "zębów" jest więcej, ale jeden jest dużo większy od reszty, a kożuszek to ta zimowa osłonka :)
Iguś, kocimięta wygląda jako tako czy urąbać jeszcze kawałek?
Pozdrawiam - BabajAGA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”