Ewelina - ciężko mi na razie stwierdzić, która hortensja jest ciekawsza. Jeśli ta Bounty będzie taka jak na zdjęciach w necie, to będzie pięknym krzewem. Coś więcej będę wiedziała po tym sezonie i na pewno napiszę o niej
Limelight naprawdę polecam. To jedna z moich ulubionych bukietówek - nie kaprysi, ma sztywne pędy, nie pokłada się i nie łamie, może rosnąć w szczerym słońcu i ma piękne kwiaty - jak dla mnie same plusy
A za nią rośnie indigofera.
Co do Vanille Fraise, to moje zdanie jest takie, że jest ona przereklamowana.
Ja mam dwie - jedna rośnie w słońcu, druga ma troszkę cienia i ta co rośnie na słońcu szybko dostała poparzeń i wszystkie liście uschły i opadły. Już w sierpniu źle wyglądała. Ta druga dłużej trzymała się w dobrej kondycji, ale i ona ucierpiała.
Poza tym strasznie się pokłada a podczas deszczu i wiatru łamie się. Nawet palikowanie niewiele daje.
Mam zamiar przesadzić je do dużego cienia. W tym roku już nie zdążyłam, więc pewnie zrobię to za rok.
Tutaj forumowiczka dokładnie napisała i zobrazowała tą odmianę
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=210
To zdjęcie z etapami jej przebarwiania
Bernadetko - zaglądaj kiedy tylko chcesz.
Beata - nie kupowałam u niego. Miałam ochotę, ale zniechęciła mnie spora ilość negatywnych komentarzy.
Zdaje się, ze Bożenka zamawiała u niego hortensje. Miała pokazać co przyszło, ale chyba jeszcze nie otrzymała przesyłki, bo nic nie pisała.