jestem jestem

Dziękuję za odwiedziny.
Pracuję po 12 godzin i mam też noce w pracy,dlatego czasem mnie nie ma dłuzej na necie,bo odsypiam
Wysępiłam właśnie 1 derenia, 3 małe krzoczki machonii,4 małe sadzonki aronii,juki ogrodowe chyba z 10 sztuk i 4 gałązki winobluszczu.
Dostałam też starca ,jakieŚ kwiotki od kolegi -niskie na rabaty i gożdziki,a od ciotki, cebulki gradioli chyba z 20 szt
a i jeszcze różę pomarszczona ,ale nie wiem gdzie ja wsadzić.
przekopałam ogródek przed domem i rozsadziłam w wolne miejsca trochę irysów i chyba lilii, ale nie jestem pewna co to jest.
Przesadziłam też iglaka jakiegoś co przy skalniaku sobie rósł .
Małe to takie wybidzone ostrożnie obkopałam i wsadziłam do dołka z ziemią do iglaków ,podlałam i zobaczymy czy jego wygląd się polepszy.Wsadziłam też winogrono ,ale moja suka mi je wczoraj wyszarpała.
Jutro będzie miała robiony kojec za karę .
Miałam fotki cyknięte z pracy przed i pracy po nasadzeniach, ale mi synek skasował.Jestem taka wściekła
Jutro będę siać trawkę z mężem ,który ma w końcu dzień wolny i posieję warzywa.
Musze czegoś szukać na szybki żywopłot ,bo mi ciotka z za płota żyć nie daje i ciągle patrzy co robię
Kupiłam LILIE Aruba 2 cebulki po 3.60zł i Stargazer i nasiona:
słonecznik ,marchew amsterdamską, buraki czerwona kula 2,cebule siedmiolatkę,pietruszkę naciową ,rzodkiewke okrągłą,lubczyk ogrodowy,rumianek pospolity, i kwiotki :astry książęcy ,peoniowy,powój pnący, cynie daliowe,żagwin,nasturcje pnacą,ogórki polan f1.Juro chciałabym kupić róże pnace.
Wkleję też jutro foteczki.
A mam pytanie wykiełkowała mi fasola fioletowa podobno meksańska ,czy można ją już wsadzić do ziemi?
a teraz lecę na wasze ogrody popatrzeć