Drzewka owocowe z allegro
Re: Drzewka owocowe z allegrooo
Odpowiedź z przed chwili:
Witam
Przepraszam przeoczyliśmy pańska paczkę i nadajemy jeszcze raz, jutro wyjdzie z magazynu.
Witam
Przepraszam przeoczyliśmy pańska paczkę i nadajemy jeszcze raz, jutro wyjdzie z magazynu.
-
- 50p
- Od: 25 paź 2009, o 19:27
Zamawiałam w marcu b.r. w/w szkółce 14 szt. drzewek i krzewów. Otrzymałam w terminie,wszystko oznaczone, dobrze zabezpieczone.Wygląd bez zastrzeżeń. Jestem zadowolona.mrbronx pisze:Witam. Co myślicie o firmie *** z Zamościa. Czekam na ich przesyłkę już 2,5 tygodnia. Pieniądze oczywiście poszły. Telefonu nie odbierają na maile nie odpisują mają to gdzieś. Mam zaczynać robić im akcje czy czekać jeszcze trochę? Pozdrawiam.
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
mrbronx !
A czy to już nie za późno na sadzenie drzewek ? Moim zdaniem zdecydowanie za późno, o te właśnie 2,5 tygodnia.
Loeb !
Wyślij im pismo reklamacyjne.
A czy to już nie za późno na sadzenie drzewek ? Moim zdaniem zdecydowanie za późno, o te właśnie 2,5 tygodnia.
Loeb !
Wyślij im pismo reklamacyjne.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
krzysztofkhn: ale po co?:) bo teraz nie bardzo rozumiem, to było ze 2 lata temu, gruszę dawno spaliłam bo się bałam, że jakąś zarazę rozniesie, więcej od nich nie kupuję, odradzam komu mogę. Moim zdaniem starczy:) Ale na kolejnych sprzedawców uważam już bardzo i wszelkie nieporozumienia i wątpliwości załatwiam praktycznie od ręki.
Loeb a możesz podać od kogo kupowałaś/kupujesz i jesteś zadowolona, chodzi o poznanie opinii. Pozdrawiam.
-
- 100p
- Od: 31 mar 2010, o 23:02
Ja kupowałem kilkanaście drzewek od ****. Nie miałem żadnych zastrzeżeń.
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Loeb !
Nie zapamiętałem, że to dwa lata temu.
Nie zapamiętałem, że to dwa lata temu.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Kupowałam od hmm **** też i było ok, od szkółki Jasińskich - to akurat nie na allegro ale na sieci i było bardzo ok, od Majewskich - w 1 roku w doniczkach aronia miała zawinięte korzenie ale to już mój błąd, że nie sprawdziłam przy sadzeniu, kupowałam tam 2 lata z rzędu i było ok. U Kozuli [też nie na allegro ale!] kupowałam szczepione orzechy i było bardzo ok. Jeszcze u niej kupię. Co do reszty musiałabym poszukac w notatkach, bo jeszcze parę roślin kupowałam i też ok, jakieś cebulki itp - jednej odmiany zabrakło ale jak napisałam maila to dosłali, także ogólnie jestem raczej zadowolona, ta *** tylko to taki koszmarek. Przypomiało mi sie tez, że jabłoń ozdobna "Dolgo" okazała się nie być dolgo zaraz jak tylko zakwitła, ale tego nie reklamowałam, bo to co dostałam, też kwitło ładnie a odmiana nie była tu priorytetem;)
Uważałabym też przy sprzedającym **** bo moim zdaniem coś z tymi odmianami tam jest nie tak - to ci od śliwy "opal", maliny niestety nie mogę powiedzieć jak bo mi uschły w lecie, ale z pewnością odmiana "bristol": nie jest bristolem bo mam już prawdziwy bristol od Majewskich bodajże i to jest zupełnie co innego.. Dobrze, poszukałam w notatkach:
Mieczyki kupowałam u sprzedawcy "Hurtpol" i jestem bardzo zadowolona, zresztą nie tylko ja bo były na prezent;) Pomidory u Syzyf i dynie u Ankando i też jestem zadowolona - co prawda to nie drzewka, ale jak już jadę po całości..;) Może komuś się ta wiedza przyda.
Sadzonki ozdobnych tez u sprzedawcy "Blue-eyess" albo jakoś tak na allegro, i było ok - maciupkie sadzoneczki, ale przy tych przy których byłam w stanie stwierdzić zgodność - odmiana się zgadzała, zapakowane były ok. Weźcie pod uwagę, że wszystko to na przestrzeni paru lat, więc może coś się zmieniło.
Jak mi się przypomni więcej dam znać. Wy też byście mogli tu zrobić małe podsumowanie swoich wrażeń z zakupów;)
Uważałabym też przy sprzedającym **** bo moim zdaniem coś z tymi odmianami tam jest nie tak - to ci od śliwy "opal", maliny niestety nie mogę powiedzieć jak bo mi uschły w lecie, ale z pewnością odmiana "bristol": nie jest bristolem bo mam już prawdziwy bristol od Majewskich bodajże i to jest zupełnie co innego.. Dobrze, poszukałam w notatkach:
Mieczyki kupowałam u sprzedawcy "Hurtpol" i jestem bardzo zadowolona, zresztą nie tylko ja bo były na prezent;) Pomidory u Syzyf i dynie u Ankando i też jestem zadowolona - co prawda to nie drzewka, ale jak już jadę po całości..;) Może komuś się ta wiedza przyda.
Sadzonki ozdobnych tez u sprzedawcy "Blue-eyess" albo jakoś tak na allegro, i było ok - maciupkie sadzoneczki, ale przy tych przy których byłam w stanie stwierdzić zgodność - odmiana się zgadzała, zapakowane były ok. Weźcie pod uwagę, że wszystko to na przestrzeni paru lat, więc może coś się zmieniło.
Jak mi się przypomni więcej dam znać. Wy też byście mogli tu zrobić małe podsumowanie swoich wrażeń z zakupów;)
Ja kupowałam w zeszłym roku u ***, od Jasińskich również i jestem bardzo zadowolona.
- Lex
- Od: 16 mar 2009, o 23:32
U *** kupuje osobiście w Lusowie od 3 lat i raczej nie miałem problemu. Raz zdarzyło się, ze mojemu tacie, który nie zna się na rzeczy i wcisnęła mu martwa sadzonkę, ale bez problemy wymieniła na nowa. W *** kupowałem raz, szkoda gadać 
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie
Firma *** skontaktowała się ze mną w trzy dni po wysłaniu do nich maila. Nie pisałam o tym wcześniej bo byłam bardzo zajęta. Nie mniej jednak obiecałam poinformować forumowiczów jak to się skończyło. Przeprosili mnie i obiecali dosłać rośliny, o których pisałam. Przesyłka dotarła błyskawicznie. Drzewka całkiem ładne. Cóż mogę powiedzieć... Pomyłki się zdarzają, jesteśmy tylko ludźmi, więc nie chcę nikogo osądzać. Niemniej jednak przed następnym zakupem dobrze się zastanowię u kogo kupić.pomolog pisze:Alicja46 - liczę na to, że przedstawisz nam "koniec tej historii" tu, na łamach forum.
Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Nie było mnie tu trochę ,ale przestrzegam przed firmą na literę ***-już 2gi tydzień administracja allegro pośredniczy w nawiązaniu kontaktu z firmą.Ordynarnie mówiąc olewają ich tak samo jak i mnie i się nie odzywają. Nie wiem dlaczego mam im darować 91 zł,które wpłaciłam jeszcze w styczniu, drzewek lub zwrotu pieniędzy jak nie było tak nie ma.
Halina
- Lex
- Od: 16 mar 2009, o 23:32
To jest zwykle oszustwo i powinnaś iść z tym na policje.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
-
- Od: 18 lis 2009, o 20:37
Już rozmawiałam z policją ; mówiono abym przyniosła wydruki maili nt.i wówczas przyjmą sprawę o oszustwo.Ale najpierw zwróciłam się do allegro,które rozpoczęło swoją procedurę tzn.wysłało do firmy już drugie wezwanie o wyjaśnienie sprawy.W środę minie kolejne 7dni oczekiwania.Ja w tym czasie też miałam wysłać do nich list.Ale nic się nie dzieje.W ogóle nie reagują.
Halina
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lip 2009, o 10:28
Firma z LUSOWA TERCJA godna polecenia.Kupiona brzoskwinia bez problemu sie przyjęła czego niestety nie mogę powiedzieć o innych firmach