Storczykowa Chatka

Zablokowany
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowa Chatka

Post »

Z powodu braku nowych kwitnień do znudzenia będę wstawiać stare ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Możesz zanudzać,woskowieć piękny.Zbiorowe zdjęcie bardzo ładne.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powzdycham sobie jak cudnie ci kwitną :) dla mnie bomba stare czy nowe byle kwiatuchy ;:108
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Wciąż żyje w świadomości, że wszystkie storczyki kupuję z przeceny po 5 zł ;:224 ,lepiej niech go serce nie boli ;:113 . Chodzi więc, liczy i mnoży przez 5 , a później wylicza co za tą kwotę przydatnego można kupić
Hi,hi,hi też do niedawna wmawiałam M, że nowy storczyk to stary storczyk, który od dawna u nas jest, tylko właśnie zakwitł i przestawiłam go w bardziej reprezentacyjne miejsce. Obecnie udało mi się na tyle przekonać do storczyków męża że już nie kombinuję i nie przemycam nowych i całkiem legalnie pojawiają się nowe w naszym domu.

Lucynko kwitnące storczyki super, ten woskowy strasznie mi się podoba.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Celinko, Darku ;:196 fajnie, że macie ochotę jeszcze na nie patrzeć :tan .

Kasiu ;:196 dobrze, że nie musisz już kombinować, bo Twój M przekonał się do storczyków :wink: .
Mojemu to raczej nie grozi, nawet skalniaki wokół domu mu przeszkadzają, bo jak ich nie było, koszenie mu zajmowało godzinkę, a teraz slalom trwa dwa dni, zupełnie nie wiem dlaczego ;:91
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne kwitnienia, pokazuj jak najwięcej :).

Co do storczyków, przed moją M. też muszę wszystkie nowe ukrywać, ponieważ ona niezbyt lubi storczyki i się złości, jak znoszę do domu kolejne.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Lucynko możesz wstawiać zdjęcia stare czy nowe byle by były ;:138 ;:138
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Dusiu, szkoda :( , że mama nie podziela Twojej pasji, ale tatę chyba masz po swojej stronie ? :D

Julitko ;:196

Dendrobium niespodzianka ma coraz większe pączki, mam nadzieję, że zobaczę w końcu jego kwiaty :D .
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Lucynko, takimi kwiatkami możesz nas zanudzać do woli ;:138 A kwiatuszki na dendrobium na pewno nie długo zoabczysz ;:196
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Kasiu ;:196 , taka jestem ciekawa jego kwiatów, że aż się boję, że mogę coś przedobrzyć ;:108 .

Dziś oddzieliłam keiki z mojego pierwszego storczyka, rosło dość wolno, bo mamusia w tym czasie rosła i kwitła i chyba dawała mu za mało. Może wiosna będzie jego sprzymierzeńcem i da radę, bo ma tylko dwa listeczki i trzy korzonki, jeden przepisowy, a dwa nieduże.
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

lucynaf pisze:Mojemu to raczej nie grozi, nawet skalniaki wokół domu mu przeszkadzają, bo jak ich nie było, koszenie mu zajmowało godzinkę, a teraz slalom trwa dwa dni, zupełnie nie wiem dlaczego ;:91
A sprawdzałaś,czy w tych skalniakach nie ukrywa sobie ;:136 ?!
To wg mnie b.prawdopodobna przyczyna takiego przedłużania koszenia.Coś wiem na ten temat.

No i popieram przedmówczynie:tak piękne kwitnienia możesz pokazywać po kilka razy.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko trzymam kciuki za przesadzonego :) myslę że wiosna da mu dużo energii :)
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Henryku i Ty piszesz mi wcześniej o solidarności męskiej ? Teraz ujawniłeś dlaczego to tak długo trwa. Niech się tylko zacznie sezon na koszenie, ja już swojego przypilnuję ;:125 i skończy się ;:126
Jak Cię tu nie kochać ;:167 , oczywiście platonicznie, jak Ty naszą pociszką tu jesteś ;:196 .

Celinko ;:196 właśnie na to liczę, ;:3 też sprzyja.
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

W końcu dobrnęłam Lucynko do tej strony, bo kilka miałam odkąd tu zaglądałam, ale mi się zrymowało :wink: Pomysł z 5 zł ekstra, mój M się na to nie nabiera, bo często z nim kupuję :;230 Ale on ma swojego bzika, więc mu mój nie przeszkadza. :D
Kwitnienia prześliczne, zanudzaj bez końca ;:167 Gratuluję też nowego listeczka, po tym jak brutalnie potraktowałaś poprzedniego z plamką :roll: Ale jak widać dmuchanie na zimne się opłaciło, a to najważniejsze ;:138
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Joasiu ;:196 , każdy ma jakiegoś bzika, tylko nie każdy się do tego przyznaje ;:113

Wiem, że powinnam się cieszyć z tego, że w porę wszystko wyłapuję i nie kończy się to stratą storczyka, ale z drugiej strony nie było to widocznie nic poważnego.
Jak sobie pomyślę o tych forumowiczach, którzy utracili swoje storczyki, dla których nie było ratunku to ;:167 pęka.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”