Ogród Atki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Atki

Post »

Beatko, Ann Kulpa Ci najwyraźniej zmutowała ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 - masz dwie różne hosty, co najważniejsze jedną własnej hodowli! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O kurka! Ta hosta to jak z holenderskiego katalogu! Zazdraszczam! Jest jak... królewna! Cudo!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

muchazezlotym pisze:Beatko, Ann Kulpa Ci najwyraźniej zmutowała ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 - masz dwie różne hosty, co najważniejsze jedną własnej hodowli! ;:63 ;:63 ;:63
Ciekawe tylko jak będzie wyglądała później. Co dziwniejsze, ona miała kilka pąków, ale była niepodzielna - wiesz pewnie o co chodzi? Chciałyśmy ją od razu z Zanna ciachnąć i podzielić i odłożyłyśmy podział do lata. Teraz nie wiem co robić :roll:
To się nazywa mieć mieszane uczucia :;230
takasobie pisze:O kurka! Ta hosta to jak z holenderskiego katalogu! Zazdraszczam! Jest jak... królewna! Cudo!
Dzięki w jej imieniu :D Już sporo podrosła.
Wszystkie hosty od kilku dni są na dworzu. Nawet na czas wiatrów ich nie chowam, sprawdzam tylko czy nie wieje od tej strony.
Jeżeli będą miały być przymrozki, to schowam do domu.

Niedługo zakwitnie Trillium :D
Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zobaczyłam hosty u Ciebie na 1 stronce i na ostatniej tulipany i normalnie.. piękności! Marzę by się dochować włąsnych:)
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59

Post »

Odłóżcie podział na później, jak już się porządnie rozwinie, będzie łatwiej stwierdzić jak najlepiej ciąć kłącze, aby oddzielić mutanta....
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Kontakt:

Post »

Piękna hosta, jak ci się nie podoba to ja chętnie przygarnę, tak sie składa, że właśnie zakładam hostarium... :;230 ;:196
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ulakonie pisze:Zobaczyłam hosty u Ciebie na 1 stronce i na ostatniej tulipany i normalnie.. piękności! Marzę by się dochować włąsnych:)
Ula, jeżeli chodzi o t. Toronto, to możesz dostać je ode mnie - oczywiście latem, jak już obeschną liście :D
muchazezlotym pisze:Odłóżcie podział na później, jak już się porządnie rozwinie, będzie łatwiej stwierdzić jak najlepiej ciąć kłącze, aby oddzielić mutanta....
Tak zrobimy, tylko wiesz jak się dłuży takie czekanie :;230
elila pisze:Piękna hosta, jak ci się nie podoba to ja chętnie przygarnę, tak sie składa, że właśnie zakładam hostarium... :;230 ;:196
Podoba się, podoba :;230 :;230 :;230 , poza tym to wspólny zakup mój i Zanki :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Beatko, czy swoje rośliny traktujesz ciepłym powietrzem? :lol: Już tyle ich u Ciebie kwitnie!! U mnie brunnery dopiero nieśmiało wychodzą z ziemi :lol:
Bardzo ładne ciemierniki i Negro Boy :) Mam mnóstwo krokusów, a ten mi jakoś umknął :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia68 pisze:Beatko, czy swoje rośliny traktujesz ciepłym powietrzem? :lol: Już tyle ich u Ciebie kwitnie!! U mnie brunnery dopiero nieśmiało wychodzą z ziemi :lol:
Bardzo ładne ciemierniki i Negro Boy :) Mam mnóstwo krokusów, a ten mi jakoś umknął :lol:
Moniko suszarką :;230
Nie, same tak rosną. Ale jak przejdę się po ogrodach, to widzę, że w wielu już więcej roślin kwitnie. Ma to swoje dobre strony :wink:
u innych się napatrzę, a potem mogę obejrzeć u siebie :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Racja!! Co ma wisieć, nie utonie :lol: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam Cię Beatko!
Odbyłem spacerek po Twoim ogrodzie,masz bardzo piękne kwiaty.Na pewno cały ogród jest śliczny dlatego ciekawi mnie jego widok.Pokaż fotki w szerszym ujęciu abym mógł podziwiać ogród być może,że odkryję coś do zastosowania w naszym leśnym ogrodzie.
Edward :wit
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Oj dopiero skończyłam się szwendać :) Jest co oglądać Atko. ;:63 dla właścicielki ogród jak marzenie :D
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hutkow pisze:Witam Cię Beatko!
Odbyłem spacerek po Twoim ogrodzie,masz bardzo piękne kwiaty.Na pewno cały ogród jest śliczny dlatego ciekawi mnie jego widok.Pokaż fotki w szerszym ujęciu abym mógł podziwiać ogród być może,że odkryję coś do zastosowania w naszym leśnym ogrodzie.
Edward :wit
Witaj Edwardzie :wit
na razie szerszego ujęcia nie ma co pokazywać, mało roslin wyszło jeszcze po zimie. Poza tym to mały ogród i pokazywać można go tylko kawałkami :D
marzenaF pisze:Oj dopiero skończyłam się szwendać :) Jest co oglądać Atko. ;:63 dla właścicielki ogród jak marzenie :D
Witaj Marzenko :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Beatko :wit
Masz przesliczny ogród....powtarzam sobie-nie właź do nowych bo przepadniesz ;:223 a gdzie tam.....
no i wpadłam ....u Ciebie.....przejrzałam poczatek i koniec.....został mi środek.....oddech miedzy sprzątaniem :uszy
Przecudne ciemierniki i przylaszczki... :shock: ;:138 gdzie TY je zdobywasz :?: u nas nie ma takich pięknot :?
Powiedz mi jeszcze jak ma się ten fiołek japoński???
I mam pytanie-czy wysiała Ci się szałwia muszkatałowa?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

grazynarosa22 pisze:Witaj Beatko :wit
Masz przesliczny ogród....powtarzam sobie-nie właź do nowych bo przepadniesz ;:223 a gdzie tam.....
no i wpadłam ....u Ciebie.....przejrzałam poczatek i koniec.....został mi środek.....oddech miedzy sprzątaniem :uszy
Przecudne ciemierniki i przylaszczki... :shock: ;:138 gdzie TY je zdobywasz :?: u nas nie ma takich pięknot :?
Powiedz mi jeszcze jak ma się ten fiołek japoński???
I mam pytanie-czy wysiała Ci się szałwia muszkatałowa?
Witaj Grażynko :wit
Przylaszczki kupowałam w sklepie w Raszynie, ale gdziś ze dwa lata temu trafiła się dostawa ciekawych siewek. wszystko to nobiliski, z jednym wyjątkiem H. transsylvanica, którą kupowałam u pana Szewczyka w Łodzi. Trzeba polować, albo poszukać nasion. Tylko wysiewa się świeże nasiona, więc w tym jest trudność. Przyznam sie, że swoje wysiewałam przy matecznych, ale maluchów nie widzę :( A niebieskie same mi sie sieją. Przepraszam, w tym roku znalazłam siewkę różowej :heja , ale to też nie moja zasługa.
Ciemierniki tez kupowane na miejscu, albo w W-wie. najlepiej kupować z kwiatami, w Obi też kupilam dwa lata temu ładnego.
Na fiołka na razie czekam :roll: , nie widzę fo jeszcze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”