Leśny ogród Moni68 cz.9
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
Moniczko mnie także zachwyciły niespotykane odmiany krokusów, o dwukolorowych, naprzemiennych płatkach, iryski jasno błękitne także śliczne, jakoś nigdy ich w sklepie nie spotkałam. Przylaszczki cudne, sam kwiat, moje się wyradzają, myślę, że mają za kwaśną ziemię, gdyż rosną przy różanecznikach, po kwitnieniu przesadzę i podsypię dolomitem. 

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko Twoje krokusy są śliczne i cieszą oczy po zimie a te żółciutkie super jak małe słoneczka pozdrawiam 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MONISIU wreszcie Cię odnalazłam . Dobrze ,że nie było tego aż tak dużo do nadrobienia . Pięknie wszystko kwitnie w Twoim leśnym ogrodzie . Czytam ,że do świąt będziesz podwójnie pracować . Mam nadzieję ,że dzieciom wyjdzie to na dobre . Piękne wielgachne kępy ciemierników robią wrazenie u mnie dopiero wszystko musi sie rozrosnąć to może też będę mieć taki widok 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Moniu!
Serdecznie Cię witam na włościach leśnego ogrodu gdyby nie sprawiło Ci kłopotu pokazanie ogrodu w szerszym zakresie jak pojedyncze grupy przepięknych kwiatów bardzo byłbym wdzięczny.Może coś bym podpatrzył i i nas zastosował.
Edward
Serdecznie Cię witam na włościach leśnego ogrodu gdyby nie sprawiło Ci kłopotu pokazanie ogrodu w szerszym zakresie jak pojedyncze grupy przepięknych kwiatów bardzo byłbym wdzięczny.Może coś bym podpatrzył i i nas zastosował.
Edward

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kochana Monisiu cudne masz te kolorowe krokusiki i te przylaszczki boskie ten kolorek wspaniały
słonko na jutro zostawiam 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Moniu witaj. Rozkwieciło się w twoim leśnym pięknie, uwielbiam krokusy. U ciebie tak ładnie kwitną i tyle masz odmian.
. Na swojej działce nie byłam kilka dni..a dziś było lato + 21. Niestety inne sprawy nie pozwoliły na to aby jechać. Przesyłam 

- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Pięknie i kolorowo u Ciebie się zrobiło, super 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochani, witam Was serdecznie
Bardzo dziękuję za tak liczne odwiedziny i wszystkie miłe słowa
Miałam zwariowany tydzień w pracy- same sprawdziany, odpytywanie...Wczoraj było zebranie z rodzicami i musiałam mieć trochę stopni
Najważniejsze, że dzieciom zaczął się podobać francuski, a ja cieszę się, że od 20 kwietnia wszystko wróci na dawne tory
Nareszcie będę mieć więcej czasu na własny i Wasze ogrody!!
Wieczorem odpiszę wszystkim miłym Gościom- teraz słów kilka na temat przylaszczek. Te, które mam, o mały włos nie załatwiłam dolomitem... Dwa sezony się regenerowały, bo okazuje się, że preferują kwaśne podłoże. Na szczęście odżyły i cieszą niebieściutkimi kwiatkami!!
W ogrodzie nadal dominują krokusy, chociaż powoli rozkwitają i inne kwiaty, wyszły już prawie wszystkie lilie i sporo host pokazało kły. Kwiaty pozostałych ciemierników są coraz wyższe i niebawem będzie można je sfotografować niekoniecznie w pozycji horyzontalnej
Te wszystkie kolorowe plamy bardzo cieszą, ale ja i tak z niecierpliwością czekam na rh i azalie

Miłego dnia i do zobaczenia wieczorem

Bardzo dziękuję za tak liczne odwiedziny i wszystkie miłe słowa

Wieczorem odpiszę wszystkim miłym Gościom- teraz słów kilka na temat przylaszczek. Te, które mam, o mały włos nie załatwiłam dolomitem... Dwa sezony się regenerowały, bo okazuje się, że preferują kwaśne podłoże. Na szczęście odżyły i cieszą niebieściutkimi kwiatkami!!
W ogrodzie nadal dominują krokusy, chociaż powoli rozkwitają i inne kwiaty, wyszły już prawie wszystkie lilie i sporo host pokazało kły. Kwiaty pozostałych ciemierników są coraz wyższe i niebawem będzie można je sfotografować niekoniecznie w pozycji horyzontalnej

Miłego dnia i do zobaczenia wieczorem

-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Oj tak, Moniu....ja mam mało wiosennych kwiatków i też czekam jak na zbawienie na kwitnące rh,azalie i magnolie.
Wtedy jest na co popatrzeć
Wiosną to wolę chodzić po forumkowych ogródkach i podziwiać krokusy,tulipany i inne piękne roślinki.
Powinnam posadzić u siebie chyba więcej azalii wielkokwiatowych, w różnych kolorach, żeby było bardziej kolorowo.
Pozdrawiam.

Wiosną to wolę chodzić po forumkowych ogródkach i podziwiać krokusy,tulipany i inne piękne roślinki.
Powinnam posadzić u siebie chyba więcej azalii wielkokwiatowych, w różnych kolorach, żeby było bardziej kolorowo.
Pozdrawiam.

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Cudne widoczki jak z ogrodu botanicznego 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Co prawda zdjęcia miały być specjalnie dla Edwarda ale ja też obejrzałam i się zachwyciłam :P
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Takie widoki dech zapierają.Moni, czy te iryski miniaturowe rozrastają się? Ja mam kilka posadzonych w ubiegłym roku, nawet nie pamiętałam i pięknie teraz zakwitły.Francuski to mój ulubiony przedmiot z ogólniaka, miałam mature ustną z niego.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Moniko! Fotki kwitnących wiosennych kwiatów są bardzo ładne ale te kwitnące azalie i RH w takim otoczeniu...przepięknie
To kiedy otwarcie twojego ogrodu dla zwiedzających i po ile bilety.....
To kiedy otwarcie twojego ogrodu dla zwiedzających i po ile bilety.....

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie