Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
To juz chyba mnie przekonaliście że nie warto próbować, nie mam wcale ochoty, wole róże wielkokwiatowe - wszystkie maja pąki.
Ja do ogrodu wyruszam jutro i musze w koncu pryskać Promanalem, jeszcze pąki u mnie nie popękały, ale pewnie zaraz pękną. Dzis byłam caly dzien w pracy, takze jutro mi sie nalezy
Ja do ogrodu wyruszam jutro i musze w koncu pryskać Promanalem, jeszcze pąki u mnie nie popękały, ale pewnie zaraz pękną. Dzis byłam caly dzien w pracy, takze jutro mi sie nalezy
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Po waszych doświadczeniach na razie całkowicie wstrzymam się z różami, choć ostatnio mnie kusiły... ;)
(i tak miejsce pod nie jeszcze nie gotowe, mogę temat spokojnie przemyśleć)
(i tak miejsce pod nie jeszcze nie gotowe, mogę temat spokojnie przemyśleć)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Sure
Dorotko, chyba mieszkasz w cieplejszym regionie! 
spytam - te czerwone "kuleczki" na czwartym zdjęciu i te pierzaste roślinki na piątym to co to?

spytam - te czerwone "kuleczki" na czwartym zdjęciu i te pierzaste roślinki na piątym to co to?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4

nie moge sie doliczyc

czerwone kuleczki to golteria rozesłana
pierzaste to sasanka?

- Sure
a golteria nie jest na siódmym? 
a na czwartym jest coś jako otoczenie kiełkujących roślin... kora to chyba nie jest?

a na czwartym jest coś jako otoczenie kiełkujących roślin... kora to chyba nie jest?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Tak, już wiem, te kuleczki to są listki takie gruboszowate, później poszukam zdjęcia jak wygląda w lato, to jest ten skalniak co ci sie podobały rośliny i je opisywałam kiedyś. W lato ta roślina ma jasnozielone te listki i kwiatki takie malutenkie sloneczniczki jak plastikowe żółciutkie. Nie pamietam nazwy, na pewno lubi byc na słońcu. Jak zamieszcze zdjecie letnie to moze ktos znajdzie nazwe
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Myślę że mówicie o delospermie. Też ją mam jest świetna. Są różowe i żółte, które częściej przemarzają i słabiej kwitną. Różowe cały sezon. 

Owoce golterii sa takie błyszczące? Moje zupełnie zmatowiały... 

tak wyszły na zdjeciu i sa mokredkny pisze:Owoce golterii sa takie błyszczące? Moje zupełnie zmatowiały...

Witaj dorbie:)
..przylazłam tutaj za namową sure.......
i spotykam znajome osóbki;)
pozdrawiam
..przylazłam tutaj za namową sure.......
i spotykam znajome osóbki;)
pozdrawiam
Hej Kala!!!!
Witamy i trzymamy kciuki za Twój ogród