U Aneci cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Aneci cz.2

Post »

Anetko śliczna nowość ;:138 i czekam na kwiatuszki u hipcia
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anetko nowy nabytek rewelka.Też ;:65 ;:65 na kwitnienie hipka.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Arletuś, Mireczku oto on jeszcze nie w pełnym rozkwicie ale już kolorek widać, taki właśnie chciałam mieć.
Obrazek

Takie zwykłe hibiskusy kupiłam tydzień temu w Kauflandzie:, uwielbiam je, mają ogromne kwiaty, tamte co miałam nie przezimowały mi a szczepek nie zrobiłam więc zaczynam od nowa
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Anetko, nie wiesz czy były dzisiaj rododendrony w biedronce?
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Hipek i hibki pięknie kwitną. Ja ukorzeniam sobie obecnie hibki ale z 4 szczepek zostały mi tylko 2. :(
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Małgosiu tej starej ani jednego już dziś nie było,w sobotę widziałam jak wynosili ale też nie za dużo.
Renatko ja też mam ciężko z ich ukorzenianiem, to już łatwiej hojki mi się ukorzeniają.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Bardzo ładnie zakwitło Hippeastrum ;:138 Chyba jeszcze raz spojrzę na tego kwiatuszka. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:111 ;:111 pięknie się rozkwitł hipek ;:138
Hibki miodzio ;:108
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I hipcio i hibcio ślicznie kwitną ;:224 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Dzięki za miłe słowa, przydają się gdy człowiek ma doła ;:196
Wyrzuciłam dziś kolejną hojkę tym razem carnosę tricolorkę, myślałam że odratuje z tego zimowego przesuszenia, wyjęłam ją, włożyłam do perlitu, jak zawsze z resztą, a ona zgniła skubana, do śmieci poszła też wcześniej australijka (ale tą się nie przejmuje bo dostałam jako gratisik przy zakupach australis keysii), belcia variegata, compakta variegata, compakta laura lei, fakt ze to były małe sadzonki ale troszkę kosztowały mnie i po prostu szlak mnie trafia, jestem zła na siebie jak nie wiem ;:223
Ratuje jeszcze calicynę, serpens, i compaktę zwykłą, wayetii chyba opanowana ale z kępki została mi jedna odnóżka ;:145
Jeszcze w dodatku nie mogę utrzymać przy życiu nowo kupionego skrzydłokwiata giganta, jak miał ochlapłe liście tak ma, warunki staram się żeby miał dobre, typowe do ukorzenienia czyli ciepło i wilgotno a on protestuje.
Ja chyba nadaję się tylko do kaktusów bo te chociaż utrzymuję przy życiu.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Anetko przykro mi kochana z powodu wszystkich Twoich strat. Ale nie smutaj się i nie bądź dla siebie, aż taka surowa.
Wszystkim zdarzają się "wpadki" i większe lub mniejsze kłopoty z roślinkami. Ja przez zimę straciłam mnóstwo swoich
i to niektórych wymarzonych, które za nic nie chciały jednak ze mną współpracowac.
Czasem, jak widzę jak one pięknie rosną u innych to też mi się wydaje, że tylko ja nie mogę sobie z nimi poradzic, ale
po głębszym zastanowieniu dochodzę do wniosku, że to nie jest prawda. Po prostu nie wszystkim roślinkom przypasują
akurat takie warunki, jakie my możemy im zapewnic. Mówi się trudno, bo przecież prawdą jest, że nic na siłę.
Kolekcję hoj z pewnością uda Ci się odbudowac, a przecież masz też mnóstwo innych pięknych kwiatków na które
miło popatrzec. ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Anetko przykro mi z powodu Twoich strat, na pewno z czasem uda się odbudować kolekcję za co trzymam kciuki a póki co na pocieszenie ;:168
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko ;:168 przykro się czyta takie wieści :( I jedno co mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia to hoje nie tak jak kaktusy one jednak potrzebują więcej wody ;:108 Ja też na początku tak bałam się przelania że zasuszyłam prawie bellę a ona pijaczka i potrzebuje więcej wody.
A jak ma się bellcia ode mnie?
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

dziękuję kochane dziewczyny Elu, Renatko, Arletko ;:196

Elciu wiem że masz rację, warunki są różne, staramy się dopasowac naszym roślinkom ale czasem się nie udaje, tyko że w tym przypadku wystarczyło je częściej podlewać i za to zła jestem na siebie, przecież kupowałam malutkie a tak pięknie przez lato mi się po puszczały i co z tego, ;:223
fakt już teraz wiem chociaż jak postępować z nimi.

Renatko będę się starać odbudować ale w tym roku muszę trochę przystopować z zakupami ale może w następnym poszaleję.

Arletuś belcia ładne rośnie i tak się z niej cieszę że szok, podlewam jak normalne kwiatki i widać że jej to nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p

Post »

Na szczęście mam nie tylko straty.
Sukulenty i kaktuski naprawdę mnie lubią a oto dowód:grudniczek, kaktusik,opuncja, kalanchoe.
Hoja Parastica Lao się puszcza oraz hibiskusik łososiowy i hipek ciągle kwitną a EL Capitolo znów będzie :tan
Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”