Witam wichurowo i pochmurno. Byłam na zakupach w biedronce i kupiłaM DERENIA BIAŁEGO SIBIRICA.Czy mogłabym posadzić go między tujami na miejsce ognika?Czy on z jednego krzaczka mocno się rozrośnie,żeby nie zagaił mi tui.Zdjęcia mile widziane.Skusiłam się jeszcze na kolejne opakowanie białej liatrii i ostatnia próba do jeżówki, bo nie mam szczęścia do niej..
Tak między tujami mam posadzony jakiś krzew ozdobny,ognik co roku mi marznie,przesadzę go gdzieś.Jak przeżyje to dobrze,nie to trudno.Czy ten dereń nadaje się na to miejsce?
Ja się poddałam bo coś marne u nas były te sadzonki .... malusieńkie i wogóloe nie bardzo.....
Chyba chora będę byłam w Biedronce i nic nie kupiłam.....
Sama nie wierzę ....
Gosia - dereń między tuje nie bardzo się nadaje
On urośnie duży krzew i będzie na tuje wchodził .
Można go ciąć ,ale lepiej znajdż mu inne miejsce
Ja wyrzuciłam dwa ogniki ,bo co roku marzły i wątpliwej ozdoby były
Do Szmita jedziemy 30 kwietnia ,albo drugiego maja ,bo wtedy mają otwarte .
Szczegóły jeszcze ustalimy
Zdjęcia trawnika są z ubiegłego roku,chciałam tylko pokazać miejsce na derenia, czy pasuje.
Bożenko a ty masz derenia, może jakieś zdjęcie? Będę w pogotowiu, zwarta i gotowa do wyjazdu.
U mnie dzisiaj tak mocno wieje,że szklarenki z doniczkami fruwały.Szkód narobiło, rosliny częściowo uratowane znowu w domu.Te biedronkowe szklarenki nadają się do trzymania w pomieszczeniu, folia już cała porwana, na dzisiejszy wiatr nie ma siły,nawet brzozy za siatką uginaja się do połowy,opatrzę kiedy któraś wleci przez okno.
...Małgosiu u mnie też wieje ...tylko patrzę czy coś nie spadnie na nasze podwórko...
...nawet pies nie chciał wyjśc tak szumią okrutnie drzewa...
...tak marzy mi sie też kupić dereń i przy płocie posadzić ...a jakie dobre są konfitury z derenia smak oryginalny...dobre do pączków i ciast...
Małgosiu, ja to się nie wypowiem w sprawie derenia, bo nie znam tej rośliny, słyszałam,ale nawet nie wiem jak wygląda
Ale to miejsce przy tujach fajne. Możesz różne krzewy i roślinki tam sadzić, żeby złamać monotonię koloru tujek. A kamyczki u stóp pięknie uzupełniają całość. Będzie na pewno dobrze z dereniem.
Chyba wszędzie dzisiaj tak wieje, mimo wszystko ja u siebie twardo pracowałem przez parę godzin, chociaż przyznaję że zmarzłem. A teraz, tak od godziny pada.
Świetny humor...