Ogródek AGNESS cz. 8
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 8
Moje krokusy już się skończyły,ale ja się ciągle zachwycam dobrym stanem żurawek po zimie,moje gołe do ostatniego listka... 

- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Ale piękne te krokusy i zdjęcia super
u mnie już powoli przekwitają....ale za to narcyze zaczynają

u mnie już powoli przekwitają....ale za to narcyze zaczynają

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
U mnie po krokusach już tylko wspomnienia
Tertaz tulipki i hiacynty wiodą prym w ogródku
Przyszłam powspominać i ponapawać sie ich urodą

Przyszłam powspominać i ponapawać sie ich urodą

marzenia się spełniają! Dana
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Pięknie wyglądają te krokusy wśród kamieni
Bardzo lubię takie widoczki, a teraz w tym okresie wiosennym krokusy chyba nigdy mi sie nie znudzą, mimo ,ze każdy je ma
Tulipanki zapowiadają sie na bardzo ładne- to chyba botaniczne? Ja w tym roku też kupie trochę botanicznych, ale posadzę je w donicach i będę trzymać na tarasie na piętrze
a w ziemię posadzę, jak sytuacja sie unormuje
Może to potrwać jak sądzę jeszcze jakieś 10-15 lat
Jak myślisz Aga,mogą zmarznąć w donicy?

Bardzo lubię takie widoczki, a teraz w tym okresie wiosennym krokusy chyba nigdy mi sie nie znudzą, mimo ,ze każdy je ma

Tulipanki zapowiadają sie na bardzo ładne- to chyba botaniczne? Ja w tym roku też kupie trochę botanicznych, ale posadzę je w donicach i będę trzymać na tarasie na piętrze

Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Agnieszko cudne te Twoje krokusy u mnie już przekwitają a szkoda bo znowu trzeba czekać cały rok 

- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Faktycznie chyba więkoszość tak ma ...... ja nawet jak siądę na huśtawce czy tarasie to co chwilę biegam a to zielko wyrwę a to jakiegoś kwiatka przytną....ale to chyba większość z nas tak ma ....

W końcu i u Ciebie zrobiło się kolorowo i przyjemnie od kwitnących kwiatów.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Takie ładne masz żurawki ???
U mnie i wielu innych osób są w fatalnym stanie po zimie.....
U mnie i wielu innych osób są w fatalnym stanie po zimie.....
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tajeczko dziękuję
U mnie faktycznie wciąż królują krokusy, pierwsze odmiany już zaczynają przekwitać inne dopiero się otworzyły
Irenko dziękuję
Kwiatuszki inne niż krokusiki dopiero zaczynają się pojawiać , ale z dnia na dzień więcej
Dziś u mnie naprawdę zimno, pada deszcz, myślę, że jak tylko się ociepli, to nawodnione roślinki pięknie wystartują
Miłeczko dziękuję
Bardzo lubię wszelkie roślinki botaniczne, a tulipanki to już małe cudeńka. Mam kilka odmian, ale muszę jeszcze koniecznie sobie dosadzić, bo są i śliczne i bardzo wcześnie kwitną.....i są niewielkie, co w moim przypadku jest nie bez znaczenia bo uwielbiam wszelkie maleństwa
Ulcia nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieszkały sobie w donicach na balkonie....a po nich inne wiosenne cebulaczki
Marylu faktycznie jakoś żurawki przezimowały u mnie wyjątkowo dobrze, po niektórych nie widać w ogóle zimy są piękne jak były jesienią
Niektóre troszkę gorzej, ale do wycięcia są tylko pojedyncze listki. Bardzo się cieszę, bo nie miałam wcześniej doświadczenia w zimowaniu ich i się martwiłam jak przetrwają...
Grażynko narcyzów ja niestety nie mam, one u mnie nie chcą rosnąć, strasznie żałuję, bo są cudowne i ogrom pięknych odmian. W zeszłym roku posadziłam miniaturki....i też chyba sie nie pojawią
Danuś u mnie hiacynciki dopiero zaczynają pokazywać szyszeczkowe noski a tulipanki zakwitła pierwsza odmiana ....a jak cieszy
Aniu a może posadź je tak jak mówisz w donicach.....i zakop w ogródku
A jak chcesz mieć w donicach nie wkopanych, to myślę, że jesienią po posadzeniu można zabrać do zimnej piwnicy lub garażu, wtedy jest pewność że nie przemarzną ....
Geniu u mnie też pierwsze kępy zaczynają powolutku przekwitać, ale niektóre dopiero się otworzyły . Tak, ze jeszcze krokusiki pomieszkają troszke u mnie
Witaj Kamyku no właśnie chyba wszyscy tak mamy z tym siedzeniem w ogrodzie
A kwiatuszki wreszcie postanowiły ozdobić mój ogródek . Jeszcze ich nie wiele ale są
Mariolu naprawdę wyjątkowo ładnie przezimowały, aż jestem zaskoczona. Ale nawet i te które słabo przetrwały pięknie odbiją

Irenko dziękuję

Dziś u mnie naprawdę zimno, pada deszcz, myślę, że jak tylko się ociepli, to nawodnione roślinki pięknie wystartują

Miłeczko dziękuję

Ulcia nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieszkały sobie w donicach na balkonie....a po nich inne wiosenne cebulaczki

Marylu faktycznie jakoś żurawki przezimowały u mnie wyjątkowo dobrze, po niektórych nie widać w ogóle zimy są piękne jak były jesienią

Grażynko narcyzów ja niestety nie mam, one u mnie nie chcą rosnąć, strasznie żałuję, bo są cudowne i ogrom pięknych odmian. W zeszłym roku posadziłam miniaturki....i też chyba sie nie pojawią

Danuś u mnie hiacynciki dopiero zaczynają pokazywać szyszeczkowe noski a tulipanki zakwitła pierwsza odmiana ....a jak cieszy

Aniu a może posadź je tak jak mówisz w donicach.....i zakop w ogródku

Geniu u mnie też pierwsze kępy zaczynają powolutku przekwitać, ale niektóre dopiero się otworzyły . Tak, ze jeszcze krokusiki pomieszkają troszke u mnie

Witaj Kamyku no właśnie chyba wszyscy tak mamy z tym siedzeniem w ogrodzie

A kwiatuszki wreszcie postanowiły ozdobić mój ogródek . Jeszcze ich nie wiele ale są

Mariolu naprawdę wyjątkowo ładnie przezimowały, aż jestem zaskoczona. Ale nawet i te które słabo przetrwały pięknie odbiją

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga piękne klematisy zakupiłaś. Ja przymierzam się też do zakupienia jeszcze kilku, mam jeszcze wole iglaki. Wczoraj przesadziłam trzy swoje bo doszłam do wniosku ze w poprzednich miejscach miały za mało słońca.
- AGNESS
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie
.
Aguś a czy nie masz na pieńku z listonoszem
?
Dziewczyny już wczoraj przesyłki dostały
.

Aguś a czy nie masz na pieńku z listonoszem

Dziewczyny już wczoraj przesyłki dostały

Miodzio, istne szaleństwo krokusowe.... Aga a ile to tak masz ich czy policzyłaś
mnie urzekł ten fiolecik - przy tej wspaniałej żurawce 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach już i u ciebie widzę prymuleczki. Teraz to do kwitnięcia ustawiła się cała kolejka roślinek. Jak ja lubie co roku obserwować taki tłok 

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Pięknie wyglądają te krokusy na zielonym tle
moje już przekwitły, szkoda 

- AGNESS
Agunia nie załamuj mnie
u mnie jeszcze nic....może jutro
Jak zapodzieją mi chryzantemkę to się zapłaczę
Beatko ale odmian czy sztuk
Bo odmian tylko 9 ale każda w kilku kępach
Wandziu zgadza się , teraz z dnia na dzień będzie więcej kolorków w ogrodzie, a za chwile zrobi się bajecznie kolorowo, niech tylko dobrze wystartują prymulki i tulipany
Marysiu krokusiki przekwitły, ale zastąpiło je mnóstwo innych piękności
....a ja na nie muszę jeszcze poczekać

Beatko ale odmian czy sztuk

Wandziu zgadza się , teraz z dnia na dzień będzie więcej kolorków w ogrodzie, a za chwile zrobi się bajecznie kolorowo, niech tylko dobrze wystartują prymulki i tulipany

Marysiu krokusiki przekwitły, ale zastąpiło je mnóstwo innych piękności