Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Moje krokusy już się skończyły,ale ja się ciągle zachwycam dobrym stanem żurawek po zimie,moje gołe do ostatniego listka... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ale piękne te krokusy i zdjęcia super :uszy
u mnie już powoli przekwitają....ale za to narcyze zaczynają :tan
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

U mnie po krokusach już tylko wspomnienia ;:108 Tertaz tulipki i hiacynty wiodą prym w ogródku :uszy
Przyszłam powspominać i ponapawać sie ich urodą :heja
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Pięknie wyglądają te krokusy wśród kamieni ;:224 ;:224 ;:224
Bardzo lubię takie widoczki, a teraz w tym okresie wiosennym krokusy chyba nigdy mi sie nie znudzą, mimo ,ze każdy je ma :)
Tulipanki zapowiadają sie na bardzo ładne- to chyba botaniczne? Ja w tym roku też kupie trochę botanicznych, ale posadzę je w donicach i będę trzymać na tarasie na piętrze :;230 a w ziemię posadzę, jak sytuacja sie unormuje :;230 :;230 :;230 Może to potrwać jak sądzę jeszcze jakieś 10-15 lat :;230 :;230 Jak myślisz Aga,mogą zmarznąć w donicy?

;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko cudne te Twoje krokusy u mnie już przekwitają a szkoda bo znowu trzeba czekać cały rok ;:65
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

... ja nawet jak siądę na huśtawce czy tarasie to co chwilę biegam a to zielko wyrwę a to jakiegoś kwiatka przytną....ale to chyba większość z nas tak ma ....
Faktycznie chyba więkoszość tak ma ... ;:108 Ja specjalnie zrobiłem sobie w tamtym roku huśtawkę, żeby było gdzie posiedzieć, a teraz mimo takiej wygody też nie potrafię usiedzieć długo na jednym miejscu... :lol: :lol: :lol:
W końcu i u Ciebie zrobiło się kolorowo i przyjemnie od kwitnących kwiatów. ;:138
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Takie ładne masz żurawki ???
U mnie i wielu innych osób są w fatalnym stanie po zimie.....
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tajeczko dziękuję ;:196 U mnie faktycznie wciąż królują krokusy, pierwsze odmiany już zaczynają przekwitać inne dopiero się otworzyły :D

Irenko dziękuję ;:196 Kwiatuszki inne niż krokusiki dopiero zaczynają się pojawiać , ale z dnia na dzień więcej :D
Dziś u mnie naprawdę zimno, pada deszcz, myślę, że jak tylko się ociepli, to nawodnione roślinki pięknie wystartują :D

Miłeczko dziękuję ;:196 Bardzo lubię wszelkie roślinki botaniczne, a tulipanki to już małe cudeńka. Mam kilka odmian, ale muszę jeszcze koniecznie sobie dosadzić, bo są i śliczne i bardzo wcześnie kwitną.....i są niewielkie, co w moim przypadku jest nie bez znaczenia bo uwielbiam wszelkie maleństwa :lol:

Ulcia nic nie stoi na przeszkodzie, żeby mieszkały sobie w donicach na balkonie....a po nich inne wiosenne cebulaczki :lol:

Marylu
faktycznie jakoś żurawki przezimowały u mnie wyjątkowo dobrze, po niektórych nie widać w ogóle zimy są piękne jak były jesienią :D Niektóre troszkę gorzej, ale do wycięcia są tylko pojedyncze listki. Bardzo się cieszę, bo nie miałam wcześniej doświadczenia w zimowaniu ich i się martwiłam jak przetrwają...

Grażynko narcyzów ja niestety nie mam, one u mnie nie chcą rosnąć, strasznie żałuję, bo są cudowne i ogrom pięknych odmian. W zeszłym roku posadziłam miniaturki....i też chyba sie nie pojawią :(

Danuś u mnie hiacynciki dopiero zaczynają pokazywać szyszeczkowe noski a tulipanki zakwitła pierwsza odmiana ....a jak cieszy :D

Aniu a może posadź je tak jak mówisz w donicach.....i zakop w ogródku :lol: A jak chcesz mieć w donicach nie wkopanych, to myślę, że jesienią po posadzeniu można zabrać do zimnej piwnicy lub garażu, wtedy jest pewność że nie przemarzną ....

Geniu u mnie też pierwsze kępy zaczynają powolutku przekwitać, ale niektóre dopiero się otworzyły . Tak, ze jeszcze krokusiki pomieszkają troszke u mnie :D

Witaj Kamyku no właśnie chyba wszyscy tak mamy z tym siedzeniem w ogrodzie :;230
A kwiatuszki wreszcie postanowiły ozdobić mój ogródek . Jeszcze ich nie wiele ale są :D

Mariolu naprawdę wyjątkowo ładnie przezimowały, aż jestem zaskoczona. Ale nawet i te które słabo przetrwały pięknie odbiją :D
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga piękne klematisy zakupiłaś. Ja przymierzam się też do zakupienia jeszcze kilku, mam jeszcze wole iglaki. Wczoraj przesadziłam trzy swoje bo doszłam do wniosku ze w poprzednich miejscach miały za mało słońca.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...wciąż królują krokusiki ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jolu ja chyba też zdecyduję sie posadzić z jednego na tuję ....ale chyba w tym celu muszę dokupić jakiś intensywniejszy kolor, bo te niebieskości takie spokojne i stonowane.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcia jak zwykle mistrzowskie ;:138 .
Aguś a czy nie masz na pieńku z listonoszem :wink: ?
Dziewczyny już wczoraj przesyłki dostały :roll: .
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Miodzio, istne szaleństwo krokusowe.... Aga a ile to tak masz ich czy policzyłaś :D mnie urzekł ten fiolecik - przy tej wspaniałej żurawce :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ach już i u ciebie widzę prymuleczki. Teraz to do kwitnięcia ustawiła się cała kolejka roślinek. Jak ja lubie co roku obserwować taki tłok :D
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Pięknie wyglądają te krokusy na zielonym tle ;:138 moje już przekwitły, szkoda ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agunia nie załamuj mnie ;:223 u mnie jeszcze nic....może jutro :roll: Jak zapodzieją mi chryzantemkę to się zapłaczę :evil:

Beatko ale odmian czy sztuk :shock: :lol: Bo odmian tylko 9 ale każda w kilku kępach :lol:

Wandziu zgadza się , teraz z dnia na dzień będzie więcej kolorków w ogrodzie, a za chwile zrobi się bajecznie kolorowo, niech tylko dobrze wystartują prymulki i tulipany :D

Marysiu krokusiki przekwitły, ale zastąpiło je mnóstwo innych piękności :D ....a ja na nie muszę jeszcze poczekać 8-) :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”