Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

Dziękuje Basiu za pokazanie tulipanów w zestawieniu z innymi. Tak to jest, jak się dużo na raz kupuje i nie pamięta się, co się gdzie sadziła bo w pospiechu. Ale niespodzianki są miłe. Dzięki Wam poznaje całe mnóstwo nowych roślin. Każdego dnia coś nowego mogę się dowiedzieć od doświadczonych ogrodniczek, za co serdecznie Wszystkim dziękuję.
Pozdrawiam Krystyna
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ależ tulipanowo i kolorowo.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Pięknie i tulipanowo. Aż chce się przysiąść i dłużej popatrzeć. ;:113
Moje tulipany tragedia, stare botaniczne chyba gniją bo co dzień to mniejsze i lichsze listeczki o pąkach nie wspomnę, nowe nabytki idą ale tak pomału że chyba się ich nie doczekam, stare wielgaśne mają może kilka pączków a reszta same liściska lub zeżarte. Chyba tylko najmniej spodziewane, bo sadzone już w śniegu i do tego chore cebulki, zakwitną i będę miała różowe tulipany. ;:108
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Basiu, ta kokorycz, to piękna roślina. Nigdy jej nie widziałam.Ja mam zwykłą białą. Jutro musze zobaczyć czy wschodzi. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu Ty masz wszystko pięknie rozrośnięte ja dopiero na jesień ponasadzałam i mam pojedyncze kwiaty
ale przecież się rozrosną, bo jednak w grupach ładniej to wygląda.Ta prymula to chyba taka jak
dostałam od Rafała pięknie wygląda ,miniaturki narcyzów też mam ale tylko na razie trzy rozkwitły. ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Basiu - podziwiam Twoją wiosnę bo u mnie jeszcze jej w pełni nie ma...a u Ciebie...cudeńka,
naładowałam akumulatory tymi kolorami bo u mnie dzisiaj szarówa i z działki pewno nic nie będzie... :(
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Napatrzeć się nie można, te prymulki i sasanki są prześliczne, a kokorycz G. Baker będziemy szukać w Łosiowie, tam jest właśnie strasznie dużo różnych bylin na których ja się w ogóle nie znam. Już się nie mogę doczekać ;:65
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Basiu, aż mnie ciarki przechodzą gdy myślę o przeprowadzce :?
To jednak kawał drogi i wszystko trzeba będzie zapakować na jeden transport. :roll:
Gdy przeprowadzaliśmy się z Torunia to woziliśmy sobie rzeczy po trochu,na spokojnie.
Najbardziej martwię się o moje psiaki, jak przeżyją taką podróż :|
A ogród jest tam całkiem inny, są drzewa, jest dużo cienia, wystawa domu też dziwna, na ścianie gdzie chciałam mieć pnącą różę musi byś coś do cienia :wink:
Ale myślę ,że jakoś to będzie, mam już pewne plany, jakoś sobie poradzę :D

;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIU ta kokorycz jest w kolorze takiego nijakiego różu ,niby lila . Mam też parę takich kępuszek na wrzosowisku . Jak zaczęło to wyrastać to myślałam z początku ,że to chwast ,ale jakoś nie miałam czasu się tym zająć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Basiu ;:196 ;:180 wystarczy na pół hektara :;230
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to do wtorku Basiulka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu wszystkie, sadzone przeze mnie tulipany siedzą w koszyczkach. Jest to bardzo wygodne, zawsze można przesadzić koszyk w całości i cebulki nie uciekają wgłąb ziemi. Próbowałam wykopywać stare, żółte, ale one uciekły już tak głęboko, że nie ma szans na ich ujarzmienie. Przez dwa sezony wyciągnęłam setki, a teraz znów pokazało się mnóstwo. Pogodziłam się już z tym :)

Andrzejku pogoda brzydka, więc tulipany się pozamykały, a część już pogubiła płatki. Nic to :) niedługo będą następne.

Majka współczuję, może uda Ci się wykurzyć tego grubego zwierza. Znów będę miała sporo żółtków, więc możesz na nie liczyć. Wszyscy narzekają na liście tulipanów, a mnie się wydaje, że tak jest co roku, a potem nagle pojawiają się kwiaty ;:108

Tosiu Ty chyba masz kokoryczkę :) kokorycz i kokoryczka to dwie różne rośliny. Kokoryczka chyba się jeszcze nie pokazała? :roll:

Stasiu ja sadzę cebule ciasno w koszyczkach. Wiem już, że one się nie rozmnażają, więc nie zostawiam im miejsca na dzieci :)
Niech Ci się mnożą stokrotki :D

Maryniu nie bądz taka skromna, u Ciebie też widać kolory :)
Ja chodzę codziennie na działkę, dzisiaj plewiłam :;230 wcale nie miałam takich planów, jakoś tak zaczęłam od wyrwania paru trawek ...i poszło. Sama byłam zdziwiona, ile tych chwastów już narosło :roll: zimno i wilgotno, więc nawet fajnie, z korzeniami można było wyciągać rośliny.

Iwonko kokorycz sadziłam jesienią z cebulek, czyli nie jest to bylina. Może inne kokorycze tak :roll: , ale akurat ta nie.
Trawy, pięknie opisane, czekają na Ciebie.

Kasiu będę trzymać kciuki i mam nadzieję, że wszystko się uda. Nie zazdroszczę, ale już się cieszę na widoki Twojego nowego ogrodu. Na pewno ustrzeżesz się wielu błędów, a lektura forum pomoże Ci przy nowych zakupach i komponowaniu rabat.
Kasiu, przecież do cienia też znajdziesz jakieś pnące np. Veilchenblau. Ja moją jedną przesadziłam pod wiśnię, więc zobaczymy, co pokaże w prawie całkowitym zacienieniu.

Jadzia to fajnie, że pojawiła się taka niespodzianka :) chętni na nadwyżki się znajdą.
Wracaj szybko i zdrowo ;:196

Wczorajsze przedpołudniowe fotki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rose Mary, wzorcowo przetrwała :tan
Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Tulipanowo i kolorowo u Ciebie aż miło popatrzeć. :heja
Kokorycz to taka maleńka roślinka a kokoryczka rośnie duża, śmiesznie dobrali im imiona, a i kokoryczka jeszcze nie wyłazi. :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Basiu, z jakiego drewna masz te plastry na działce? zabezpieczane jakoś? ile mają lat?
Mam pocięty dąb i chciałabym go wykorzystać na ścieżkę, ale sie zastanawiam czy najpierw jakoś go nie odizolować od ziemi.
Tulipany botaniczne pięknie ci kwitną ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Basiu, jakoś nie pomyślałam o Veilchenblau, tylko ona nie powtarza :wink:Czy długo i obficie kwitnie u Ciebie?
Mogłabym dosadzić jakiś powojnik, pewnie są jakieś do cienistych miejsc :P Zaraz sobie poszukam :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”